حجت الاسلام ابراهیم قبله ای در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اعلام مطلب فوق افزود: تزکیه نفس ، به معنای پاکی و طهارت نفس از تمام رذائل اخلاقی و آراستگی بشر به فضائل اخلاقی بوده؛ خداوند متعال در آیات بسیاری به اهمیت و ضرورت آن برای رسیدن به کمال اشاره کرده است.
وی در ادامه با اشاره به آیه 129 سوره بقره «رَبَّنا وَ ابْعَثْ فیهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِکَ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ یُزَکِّیهِمْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزیزُ الْحَکیمُ» افزود: در قرآن کریم آیات بسیاری در مورد اهمیت تزکیه نفس آمده است و از مجموع این آیات میتوان فهمید که تزکیه و طهارت نفس یکی از عمدهترین اهداف رسولان الهی بوده و خداوند با فرستادن رسولانش برای تزکیه بشر بر آنها منت نهاده است.
حجت الاسلام قبله ای تصریح کرد: تزکیه نفس و تطهیر آن از گناه و معصیت آثار مطلوبی برای فرد و جامعه داشته که میتوان به رستگاری فرد در دنیا و آخرت ، جلب محبت و خشنودی خداوند و کسب اجر و پاداش اخروی برای مومنانی که قلوب خود را از آلودگیها و گناهان تزکیه نموده و اعمال صالح انجام میدهند، اشاره کرد.
وی با اشاره به مقام و منزلت والای انسان نزد خداوند ،اظهار کرد: شهوت ها و احساسات بی ارزش و زود گذر ، انسان را از محضر خداوند دور و فضائل اخلاقی را در او از بین برده و مسلمانان با گرامی داشتن نفس و منزلت خود، آلودگیها و معصیتها را از خویش دور مینمایند.
حجت الاسلام قبله ای در ادامه با اشاره به ناظر و شاهد بودن خداوند متعال بر اعمال و رفتار انسان بیان کرد: خودسازی و تزکیه نفس امری مقبول و مورد پسند شرع مقدس بوده و کسی که خود را در محضر خدا دیده و به این موضوع اعتقاد و ایمان قلبی پیدا کند، نفس خود را از رذائل اخلاقی پاک سازی و به سمت فرامین الهی سوق میدهد.
وی حضور قلب و اخلاص را مهمترین ارکان خودسازی و تهذیب نفس دانسته و خاطر نشان کرد: تلاوت و بهرهمندی از قرآن ،اعتدال در گفتار ،رعایت ادب اسلامی ،شب زنده داری و در همه حال به یاد پروردگار بودن، عوامل مهمی در تقویت تزکیه نفس در وجود آدمی و کسب معرفت و رسیدم به کمال میباشند.