صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۹۴۶۶
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱
جشنواره «تئاتر رضوی» در پله دهم/

گروه هنر: جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» در دوره دهم با معرفی، تقدیر و تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان داد و ۲ اثر نمایشی نیز به جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از ستاد خبری دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی»، مراسم اختتامیه این رویداد بزرگ هنری شب گذشته (پنج‌شنبه، 29 مرداد) با حضور مسئولان استانی، مدیران فرهنگی و هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی از سراسر کشور در تالار گلشن بجنورد برگزار شد و برگزیدگان در 7 رشته مختلف با اهدای لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی، امام‌جمعه بجنورد گفت: تئاتر رضوی آن نمایشی است که امامت، ولایت، کرامت و رأفت امام هشتم را به نمایش می‌گذارد و مخاطب را با دنیایی نو روبرو و متحول می‌کند.
وی با بیان اینکه سیره و منشی که در زندگی حضرت رضا(ع) وجود دارد، می‌تواند منشأ یک هنر متعالی باشد، ادامه داد: سوژه‌های متعالی در فرهنگ رضوی وجود دارد که باید کار فراوان صورت گیرد تا زوایای زندگی امام‌ رضا(ع) را نمایشی و همایشی کرد تا شیفتگان عالم از اقصی‌نقاط دنیا با آن آشنا شوند.
در ادامه، حسین ثابت‌قدم وحید، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر گفت: امروز مردم با فرهنگ و هنرمندان فرهیخته خراسان شمالی مفتخر هستند که به بهانه بزرگترین رویداد هنری استان، میزبان خادمین فرهنگ رضوی از سراسر کشور باشند.
وی با اشاره به وقفه دو ساله در اجرای جشنواره «تئاتر رضوی»، توضیح داد: خوشبختانه قطار جشنواره «تئاتر رضوی» پس از دو سال با رویکردی بدیع و جذاب به حرکت درآمد و دو نتیجه مثبت داشت؛ نخست همایش گفتمان تئاتر که زمینه گفت‌وگوی 50 نفر از اساتید تئاتر و صاحب‌نظران این عرصه را فراهم کرد و ثانیاً جشنواره صحنه‌ای «تئاتر رضوی» برگزار شد و زمینه نقش‌آفرینی و هنرنمایی 200 تن از هنرمندان حوزه نمایش از سراسر کشور را آماده کرد و در هر بخش نیز کتابی ارزشمند برای ماندگاری این واقعه تألیف شد.
دبیر دهمین جشنواره سراسری «تئاتر رضوی»، با اشاره به اینکه 150 اثر به دبیرخانه دهمین جشنواره رسیده بود، تصریح کرد: 12 اثر در بخش مسابقه، 3 نمایش ویژه، یک اثر از کارگردانان 3 استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و یک اثر مشترک میان هنرمندان ایران و تاجیکستان به نمایش درآمد.
آثار جشنواره در آرشیو نماند
ثابت‌قدم خواستار حمایت از بین‌المللی شدن جشنواره «تئاتر رضوی» و تبدیل شدن استان خراسان شمالی به پایگاه تئاتر دینی کشور شد و تأکید کرد: نباید آثاری که با زحمت بسیار آماده شده و در جشنواره دهم شرکت کردند، در آرشیو بمانند؛ بلکه لازم است مورد حمایت برای اجرای عمومی قرار گیرند و در طول سال در شهرهای مختلف به اجرا درآیند.
در ادامه این مراسم، همچنین پرویزی، استاندار خراسان شمالی با ابراز امیدواری از اینکه دبیرخانه جشنواره بتواند مسائل خود را به خوبی تدوین و اطلاع‌رسانی را بیشتر کند، گفت: باید شرایطی فراهم شود تا آن دسته از گروه‌های تئاتری که آمادگی عزیمت به مناطق مختلف کشور را دارند، حمایت شوند تا این آثار به مردم سراسر کشور عرضه شود.
تقدیر ویژه از آتش تقی‌پور و عزت‌الله مهرآوران
در ادامه قاسم زارع از داوران دهمین جشنواره «تئاتر رضوی»، بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد و برگزیدگان بخش‌های مختلف به شرح زیر انتخاب شدند:
میثمِ مولازینل؛ طراحِ لباس نمایش «چهار قدم»، حسین کارگر؛ طراح صحنه‌ نمایش «بیداری در خواب هزار من»، آرش خوشنام؛ آهنگسازِ نمایش «آسا» برنده تندیس جشنواره شدند.
تجلیلِ ویژه هیئت داوران شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه‌ نقدی به مبلغِ یک و نیم میلیون تومان به دلیل تلاش‌های مستمر و بی‌چشمداشت به هنرمندان پیشکسوت و ارزنده‌ تئاتر کشور،  عزت‌الله مهرآوران  و آتش تقی‌پور اهدا شد.
بازیگری مرد
جایزه رتبه سوم به صورت مشترک به سامان حیدریان، بازیگر نمایش «عکسِ اتفاقِ عزیز» و محسن خدادادی  بازیگر نمایش «آسا» اهدا شد. 

رتبه‌ دوم به صورت مشترک به حسین شفیعی  بازیگر نمایش «مسلخ عشق» و جمال ساقی‌نژاد، بازیگر نمایش «سفر» رسید و رتبه‌ نخست را میثم گودرزی، بازیگر نمایش «چهار قدم» از آن خود کرد.
بازیگری زن
رتبه‌ سوم به صورت مشترک به  سودابه جعفرزاده،  بازیگر نمایش «آش با طعمِ زهر» و سعیده حامد، بازیگر نمایش «سفر» و سمیه مهری، بازیگر نمایش «روزهای اتفاق» تعلق گرفت.
رتبه‌ دوم را  سارا مشعل، بازیگر نمایش «آسا» و مهنوش بلیان، بازیگر نمایش «آسا» به دست آوردند و جایزه رتبه‌ نخست به بهاره کاظمی، بازیگر نمایش «چهار قدم» اهدا شد.
نمایشنامه‌نویسی
رتبه‌ سوم به مهدی آشوغ، نویسنده‌ نمایش «آسا» رسید و پویان اصغری، نویسنده نمایش «چهار قدم» دوم شد و رتبه‌ نخست به علی میرزاعمادی، نویسنده‌ نمایش «سفر» اهدا شد.
کارگردانی
رتبه‌ سوم به صورت مشترک به محمد حسن‌زاده، کارگردان نمایش «تاکسی زرد» و سعید نوروزی، کارگردان نمایش «عکسِ اتفاقِ عزیز» اهدا شد.
رتبه‌ دوم به صورت مشترک به  محمد رسائلی، کارگردان نمایش «آش با طعمِ زهر» و حسین کارگر، کارگردان نمایش «بیداری در خوابِ هزار من» داده شد.
رتبه‌ نخست جشنواره را نیز  یعقوب صدیق جمالی،  کارگردان نمایش «سفر» از آن خود کرد.
همچنین هیئت داوران 2 نمایش را به جشنواره‌ بین‌المللی «تئاتر فجر» معرفی کرد که عبارتند از نمایش «آش با طعمِ زهر» به کارگردانی محمد رسائلی از شهرستان رشت و نمایش «سفر» به کارگردانی یعقوب صدیق جمالی از شهرستان تبریز.
این گزارش حاکی است رونمایی از کتاب همایش گفتمان دینی از جمله برنامه‌های پایانی این مراسم بود.