به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عباس مقتدایی خوراسگانی در گفتگو با مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از مباحث جدی و اساسی که در سالهای پس از انقلاب اسلامی که همزمان با تحقق جمهوری اسلامی رخ داد تحول درعلوم انسانی بویژه در دانشگاهها بوده است.
وی ادامه داد: سالهاست در زمینه تحول و ارتقاء علوم انسانی وفاق ملی وجود دارد تا کشور را از چنبره علوم انسانی غربی در جهت علوم انسانی اسلامی خارج کنیم.
مقتدایی در ادامه با بیان اینکه علوم انسانی غربی مانند یک بختک برجریان دانشگاهی سیطره دارد، افزود: متاسفانه یکی از معضلات امروز جامعه پس از سالها تلاش این است که رویکردهای مبتنی بر اسلام در مباحث علوم انسانی همچنان در جامعه ما باقی مانده است و در دانشگاههای آن گونه که لازم است تولید نمی شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: متاسفانه بخشی از بدنه علمی دانشگاهی ما و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی که انجام می شود باز تولید اندیشه و رویکردهای علوم انسانی غربی است که اگر موفق نشویم این نقطه ضعف را بسرعت جبران کنیم حتما در آینده دچار ناکامی جدی خواهیم شد.
وی با اشاره به راهکارهایی برای تحقق علوم انسانی با رویکرد اسلامی در دانشگاه ها افزود: به دلیل اینکه بخش قابل توجهی از داشتههای علوم انسانی در حوزههای علمیه نهادینه شده، حوزههای علمیه باید به کمک دانشگاهها بیایند و داشتههایشان به سرعت در اختیار دانشگاهها قرار دهند تا با توان علمی که دارند و پیشرفت های دانشگاهی و بهره گیری از تمام دانش و یافتهها، هم افزایی لازم انجام بگیرد.
دکتر مقتدایی در ادامه به عواملی تاثیر گذار در جهت تحقق ارتقاء علوم انسانی مبتنی با رویکرد اسلامی اشاره کرد و گفت: همه اسناد بالادستی از جمله سند اسلامی شدن دانشگاهها که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است می توانند در این زمینه کمک بسزایی داشته باشد کما اینکه مجلس شورای اسلامی با تاسیس کمیته تحول علوم انسانی ذیل کمیسیون آموزش و تحقیقات تلاش کرده تا به این روند کمک کنداما آنچه که مهم است این است که عزم جدی همه جانبه و فراگیر با بهرگیری از سرعت و دقت باید در جامعه ایجاد شود.
وی در پایان گفت: سی و شش سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است که به لحاظ تاریخی نگاه کنیم زمان زیادی نیست اما در واقعیت آن گونه که باید و شاید به اهداف از پیش تعیین شده نرسیده ایم و به همین جهت باید همه با با هم با کار مضاعف عقبماندگیها را جبران کنیم.