به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «CTV»، به گفته دولت کانادا این لایحه در پاسخ به افزایش پیوستن کبکیهای به داعش مطرح شده و اهدافی مانند مقابله با اسلامهراسی و حملات ضداسلامی را دنبال میکند.
همچنین به گفته دولت کانادا این لایحه که لایحه 59 خوانده میشود، مقابله با افراطگرایی و خشونت افراطی در ایالت فرانسوی زبان کبک را شامل خواهد شد.
مسلمانان کبک با اشاره به اینکه قانون قبلی مربوطه، هنوز اجرا نمیشود و اگر هم میشود علیه خود مسلمانان به کار میرود، با تصویب لایحه جدید مخالف هستند.
در جلسه بررسی این لایحه علاوه بر نمایندگان شورای مسلمانان مونترال، اعضای مجمع مسلمانان کانادایی و شورای بانوان مسلمان کانادایی نیز حضور داشتند.
سمر مجذوب، رئیس مجمع مسلمانان کانادایی در این جلسه اعلام کرد: این لایحه کاملاً مشخص نیست. ما به دنبال تعریف دقیق عناوین عنوان شده در این لایحه هستیم.
مسلمانان کانادایی عنوان میکنند که این لایحه که با عنوان مقابله با «گفتار نفرتآمیز» مطرح شده، واضح نیست و ممکن است به صورت ناعادلانه شهروندان مسلمان را هدف قرار دهد.
شورای بانوان مسلمان کانادایی نیز اعلام کرد که بعضی موارد مطرح شده در این لایحه به تصورات نادرست علیه مسلمانان دامن میزند.
مسلمانان حدود 3 درصد جمعیت 33 میلیون نفری کانادا را تشکیل میدهند و اسلام پس از مسیحیت، بزرگترین دین این کشور است.
مسلمانان کانادا در سالهای اخیر با افزایش اسلامهراسی و حملات ضداسلامی به ویژه علیه بانوان مسلمان مواجه هستند.
در سال 2013 نیز در کبک منشوری به نام منشور ارزشهای کبک منتشر شد که در آن کارکنان دولتی از پوشیدن حجاب و استفاده از نمادهای دینی منع شدند.