صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۰۰۰۲
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳
هاشمی اظهار کرد:

گروه ادب: مدیرکل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: با اختصاص سرور اطلاعاتی در تمام استان‌ها، امکان استفاده اعضا و مراجعان کتابخانه‌های دیجیتال مساجد کشور از منابع اطلاعاتی محلی فراهم شده است.

سیدابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه با اختصاص سرور اطلاعاتی در تمام استان‌ها، امکان استفاده اعضا و مراجعان کتابخانه‌های دیجیتال مساجد کشور از منابع اطلاعاتی محلی فراهم شده است، توضیح داد: نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال در مراکز استان‌ها، فعال شده و از سال جاری مدیریت این کتابخانه‌ها تغییر یافته و تزریق منابع اطلاعاتی به این نرم‌افزارها توسط کارشناسان فرهنگی و مسئولان کتابخانه‌های هر استان انجام می‌شود و تاکید بیشتر بر منابع محلی استانی است، به‌ گونه‌ای که در پایان سال، حدود 10 هزار منبع به کتابخانه‌های دیجیتال اضافه شود.
هاشمی افزود: منظور از منبع محلی، منابعی هستند که در خود استان تولید شده و در قالب کتاب‌های چاپی، بروشور و یا منابع صوتی و تصویری نظیر سخنرانی‌‌ها، مسابقات و برنامه‌های مختلف دیگری که در دبیرخانه‌ها انجام می‌شود و منابع فیلمی و صوتی آن موجود است به عنوان منبع اطلاعاتی در این نرم‌افزار ثبت می‌شود.
وی گفت: علاوه بر این، سازمان‌ها و نهادهای استانی هم نسبت به تولید منابع مختلف در استان اقدام می‌‌کنند، از جمله بروشورهایی نظیر معرفی استان، صنایع دستی و تولیدات فرهنگی و ...، که چنین منابعی را منابع محلی می‌دانیم؛ چرا که چنین منابعی در کتابخانه‌های دیجیتال دیگر وجود ندارد.
مدیرکل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد تصریح کرد: کتابخانه‌های دیجیتال مساجد را می‌توان با اطلاعات منحصر به فرد، از کتابخانه‌های دیجیتال تاثیرگذار معرفی کرد.

هاشمی اظهار کرد: تهیه سخت‌افزارهای کتابخانه‌ها و نرم‌افزارهای دیگری نظیر مهر مسجد برای مدیریت کتابخانه مساجد از جمله برنامه‌هایی است که از سال‌های گذشته آغاز شده و در سال جاری ادامه دارد.
وی همچنین گفت: کتابخانه‌های کانون‌های مساجد به حدی از اعتبار رسیده که به عنوان کتابخانه عمومی جا افتاده و از نظر توسعه، بهره‌وری، ارائه خدمات بیشتر از طریق تزریق منابع اطلاعاتی الکترونیکی و نرم‌افزارهای کتابخانه‌ای بیشترین اطلاعات را در کمترین زمان ممکن در اختیار مراجعان قرار می‌دهد.
هاشمی تصریح کرد: مردم نسبت به کتابخانه‌های مساجد اقبال ویژه‌ای دارند و به ویژه خانواده‌ها نسبت به این مکان، دید مثبت و اعتماد کافی دارند و با توجه به ارائه خدمات مناسب در کتابخانه‌های مساجد در سال‌های اخیر و تهیه منبع روزآمد، اهدای تجهیزات متناسب، اهدای نرم‌افزار کتابخانه‌ای و در مجموع ایجاد شرایط مناسب و فضای مناسب کتابخانه‌ای، جوانان بیشتر به کتابخانه‌های مسجد رجوع کردند.
وی اظهار کرد: یک میلیون و 140 هزار نفر عضو ثابت در کتابخانه‌های مساجد داریم و حدود دو میلیون نفر به طور سالیانه به کتابخانه‌ها، مراجعه می‌کنند که بالغ بر 80 درصد مراجعه کنندگان زیر 25 سال هستند.