صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۰۹۵۷
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶

گروه اجتماعی: مسئول اداره امور روحانیون و مساجد مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور گفت: انسان مؤمن با توجه به آخرت و انجام امور دنیوی خود در سایه دستورات الهی، لطف و رحمت خداوند متعال را شامل حال خود کرده و پاداش او در قیامت محفوظ است.

حجت‌الاسلام سعید عسگری، مسئول اداره امور روحانیون و مساجد مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، بیان کرد: دنیا به سبب گذرا و ناپایدار بودن از اسباب عدم توجه انسان‌ها به حقیقت خلقت بوده و بسیاری از مردم با اصالت بخشیدن به آن و دنیاطلبی، از امور معنوی و  روز قیامت و حسابرسی غافل می‌شوند.

وی با اشاره به آیه 18 سوره اسراء «مَن کانَ یُریدُ العاجلة عَجّلنا لهُ فیها ما نشاءُُ لمَن نُریدُ ثمّ جَعلنا لهُ جَهنمَ یصلیها مَذموما ً مدحورا» اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم در مورد کسانی که قیامت را منکر و یا از آن غافلند و تمام فکر و هدف آن‌ها رسیدن به دنیا ومادیات آن است را به عذابی سخت و محروم شدن از رحمت الهی وعده داده است.

عسگری تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل دلبستگی به دنیا، عدم شناخت انسان و درک درست حقیقت هستی و خلقت بشر است، انسان با دلبستن به امکانات مادی دنیا و فاصله گرفتن از معنویات که عامل مهمی در ایجاد و شکل‌گیری گناهان بسیار و فساد و بی‌بند و باری بوده، موجب انحطاط و نابودی آخرت  و اعمال خود می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به پیامدها و تاثیرات دلبستگی به دنیا در زندگی دنیوی و اخروی انسان افزود: دلبستن به دنیای ناپایدار و فانی، باعث  ایجاد غم و اندوه و اضطراب در اموراجتماعی، حس خلأ و نا امیدی در روح و روان آدمی شده و دل بسته به دنیا با داشتن آرزوهای دور و دراز از آن و عدم گرفتن پاسخ مثبت در قبال آرزوها و خواسته‌های خود، دچار تزلزل درشخصیت وی شده و با سوق به سمت گناه و معصیت در دام گرفتاری و بلا در دنیا و آخرت می‌افتد.

عسگری گفت: ازعوامل وابستگی انسان به زندگی مادی  و دنیا طلبی وی می‌توان به عدم رشد شناختی و اخلاقی، وسوسه‌های شیطان، حرص و طمع و فراموشی آخرت اشاره کرد؛ کسی که چشم و گوش خود را بر روی حقایق بسته و با دنیا دوستی و وابستگی به امکانات دنیوی از یاد خداوند و امور معنوی فاصله می‌گیرد، بی‌شک ازتوفیق و آمرزش پرودگار بی‌بهره خواهد بود.

وی اظهار کرد: یکی از اموری که در دل کندن از دنیا نقش داشته توجه به مرگ و روز حسابرسی در پیشگاه خداوند بوده و روی آوردن به تلاوت قرآن و مانوس شدن با آن به همراه تدبر در معانی و مفاهیم این کتاب آسمانی ،مناجات و نیایش با خداوند، نقش بسیاری در انقطاع از دنیا و تعلقات مادی و رسیدن به کمال دارد.

عسگری بیان کرد: دعاهای کمیل، مناجات خمس عشر، مناجات شعبانیه، دعای صباح و دعای ابو حمزه ثمالی( که در هر وقت سال نیز می‌توان خواند) از جمله راه‌ها و دعاهایی هستند که پیوند انسان رابا خدا قوی، و وابستگی دنیا را از دل انسان ریشه‌کن می‌کنند.

وی افزود:مهمترین عمل از دید بزرگان، انجام واجبات و ترک محرمات برای عدم وابستگی در حین لذت از امکانات دنیوی بوده و استفاده صحیح وشرعی از مادیات مانع رسیدن به کمال و سعادت نمی‌شوند؛ بنابراین می‌توان با  استفاده و لذت از امکانات دنیوی در کنار انجام فرامین الهی، سعادت و کمال دنیوی و اخروی را از آن خود کرد.

مسئول اداره امور روحانیون و مساجد مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور بیان کرد: از آنجایی که گرایشات وصفات اخلاقی دوست و همنشین، اثرمستقیم درآدمی داشته، معاشرت با افرادی که با ایمان راسخ و پایبندی به انجام دستورات الهی، آخرت و روز حسابرسی توجه دارند، انسان را از دنیا طلبی و وابستگی به آن باز می‌دارد.