صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۴۱۰۲
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
حجت‌الاسلام رهبر:

گروه اجتماعی: امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه قرآن و اسلام برای جلوگیری از فقر راهکارهایی را ارائه داده‌اند، گفت: از منظر قرآن و اسلام، ایجاد اشتغال اولین راهکار موثر برای رفع فقر است.

حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان در گفت‌و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، با اشاره به آیه 60 سوره توبه، «إِنَّمَا الصَّدَقاتُ لِلْفُقَراءِ وَ الْمَساکینِ وَ الْعامِلینَ عَلَیْها وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَ فِی الرِّقابِ وَ الْغارِمینَ وَ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ وَ ابْنِ السَّبیلِ فَریضَةً مِنَ اللَّهِ وَ اللَّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ» ، اظهار کرد: در این آیه و آیه‌های دیگر قرآن به فقیر و مسکین اشاره شده است.
وی با بیان اینکه فقیر به معنای دوره گرد نیست که در خیابان‌ها و در پشت چراغ‌های قرمز گدایی کند، افزود: فقیر به کسی گفته می‌شود که ناتوان و بیمار است و نمی‌تواند هزینه‌های زندگی و درمان خود را پرداخت کند، ولی با این حال عزتمند می‌باشد و کرامت خودش را حفظ می‌کند.
امام جمعه موقت اصفهان بیان کرد: براساس آیات قرآن، برخی افراد را تصور می‌کنیم که دارا و ثروتمند هستند، در صورتی که فقیر می‌باشند، یعنی به گونه‌ای زندگی می‌کنند که آن قدر عزت نفس داشته و کرامت خودشان را پاس می‌دارند که ما می‌گوئیم  این آقا فقیر نیست.
وی با بیان اینکه قرآن و اسلام برای اینکه جلوی فقر گرفته شود راهکارهایی را ارائه داده اند، خاطرنشان کرد: از منظر قرآن واسلام، اشتغال اولین راهکار موثر برای رفع فقر است و برهمین اساس زمانی که پیامبر(ص) کسی را می دید از او سئوال می کردند که شغل دارد یا ندارد؟
امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه مسئله اشتغال در اسلام بسیار حائز اهمیت است و این مهم در کلام ائمه (ع) مشخص می باشد، گفت: در جامعه اسلامی باید زمینه های ایجاد شغل فراهم شود و زمانی که میگوئیم فقیر و مستمند را باید کمک کرد، اولین قدم این است که برای آن ها  اشتغال فراهم کنیم.
حجت الاسلام رهبر با بیان اینکه کرامت و شخصیت انسان مومن باید حفظ شود، ادامه داد: درجامعه فقیرانی هم هستند که به دلیل بیماری و یا از کار افتادگی نمی توانند کارکنند، حکومت در قبال چنین افرادی مسئولیت هایی دارد و مسلمانان  نیز باید به  آن ها توجه داشته باشند.
وی بیان کرد: براساس دستورات اسلام، افرادی که توانایی مالی دارند باید خمس و زکات اموال خود را به حکومت داده و حکومت نیز آن ها را به افرادی که نیازمند هستند و توان کار کردن ندارند بدهد، و علاوه بر آن  دولت نیز باید برای  فقرایی که توانایی کارکردن دارند، شغل فراهم کند.
وی با بیان اینکه در روایات داریم که درصدراسلام فقیری پیدا نمی‌شد، ادامه داد: اولویت در پرداخت خمس و زکات نیز افراد ناتوان هستند و بعد از آن هم  افراد و خانواده های آبرومندی که درآمدشان کفاف زندگی آن‌ها را  نمی دهد.
امام جمعه موقت اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه حمایت از کار، تولید ملی و فراهم کردن زمینه‌های جدید اشتغال در رفع فقر موثر است، افزود: باید از سرمایه‌ها و ظرفیت های ملی برای اشتغالزایی استفاده کرد، زیرا اکنون یکی از مشکلات امروز جامعه بیکاری است.
حجت الاسلام رهبر با اشاره به فرموده امام علی(ع) مبنی براینکه « ندیدم فقیر و بیچاره‌ای  در جامعه‌ای را، مگر آنکه در آن ثروت‌های زیادی اندوخته شده است»، گفت: در یک جامعه اسلامی نباید اختلاف طبقاتی گسترده وجود داشته باشد، ولی اکنون  اختلاف طبقاتی در کشور بیداد می کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی ثروتمندان نیز خمس و زکات اموالشان را نمی دهند، گفت: اگر خمس و زکات در جامعه به صورت منظم پرداخت می‌شد، فقر نیز تا حدودی رفع می گردید، هرچند که در یک جامعه اسلامی نباید فقر وجود داشته باشد .
امام جمعه موقت اصفهان در ادامه به تبعات گسترش فقر در جامعه اشاره کرد و گفت: در روایات داریم که زمانی که فقر در یک کشور گسترش می‌یابد، کفر هم به آن جامعه وارد می‌شود. 
وی افزود: گسترش فقر سبب بروز فساد و مشکلات اقتصادی و اجتماعی متعددی می شود، به طوری که می‌توان گفت ریشه بسیاری از جرائم و جنایت‌ها، فقر و مشکلات اقتصادی است که برهمین اساس باید در راستای کنترل فقر اهتمام جدی صورت گیرد.