صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۴۲۷۰
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱
فراهانی:

گروه سلامت: معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت با اشاره طراحی سامانه مدیریتی برای رصد لحظه به لحظه دانشگا‌ه‌ها گفت: یکی از راهبردهای سند دانشگاه اسلامی افزایش مشارکت دانشجویان و دانشگاهیان در امور دانشگاه‌هاست که این مسئله را پیاده‌سازی خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اختتامیه اجلاس معاونان، مدیران فرهنگی-دانشجویی و روسای ادارات تربیت بدنی و مشاوره دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور عصرامروز یکشنبه 8 شهریور همزمان با بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

این جلسه به شکل پرسش و پاسخ تعدادی از حاضران با محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت برگزار شد. در ادامه این برنامه افرادی به نمایندگی از حاضران در جلسه، جمع‌بندی مباحث مطرح شده در جلسات مجزای مدیران دانشجویی، مدیران فرهنگی، روسای ادارات مشاوره و تربیت بدنی را مطرح کردند.

تشکیلات جدید معاونت فرهنگی و دانشجویی در برخی دانشگاه‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران فرهنگی و مدیران دانشجویی بود که در این جلسه به آن اشاره شد که بر این اساس ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی با معاونت آموزش و تحقیقات در برخی از دانشگاه‌ها مشکلاتی ایجاد کرده است. از دیگر مسائل مطرح شده از سوی ادارات مشاوره عدم تناسب بودجه و نیروی انسانی این ادارات با تعداد دانشجویان دانشگاه‌ها و فعالیت‌های محول شده به این دفاتر بود. کم بودن حق‌الزحمه نیروهای پاره وقت و نبود ردیف بودجه خاص دفاتر مشاوره و کمبود نیروی متخصص مسائل دیگری بود که به آن اشاره شد.

همچنین طرح پایش سلامت روان دانشجویان از دیگر دغدغه‌های مطرح شده از سوی دفاتر مشاوره بود. نگرانی از عدم همکاری دانشجویان ترم‌های بالا در این طرح، نیاز به بودجه و نیروی انسانی جهت اجرای طرح در دانشگاه‌ها و تحلیل خروجی‌های این طرح در وزارت بهداشت از دیگر مواردی بود که نماینده دفاتر مشاوره دانشگاه‌ها مطرح کرد.

همتایاران دانشجویی و نگرانی دفاتر مشاوره از چگونگی اجرای آن توسط دانشجویان، بحث محرمانگی و اعتماد دانشجویان به همتایاران، بومی‌سازی طرح، نگرانی از آسیب‌های احتمالی، آموزش همتایاران و اجرای این طرح به صورت پایلوت از دیگر موضوعات مطرح شده بود.

در ادامه برنامه نماینده مدیران دانشجویی به مسائلی از جمله عدم ارتباط دانشجویان با خانواده‌هایشان و لزوم تحکیم روابط دانشگاه با خانواده‌ها، تعامل با دستگاه‌های خارج از دانشگاه‌ها و استفاده از منابع و امکانات آنها، طرح دانشگاه عاری از اعتیاد و لزوم همکاری همه دانشگاه‌ها در این موضوع و کمک به تغییر سبک مطالعه دانشجویان و جلوگیری از سوء مصرف دارو اشاره کرد.در حوزه رفاهی نیز در این جلسه به سه موضوع اولویت‌دار شوراهای صنفی، شهردار خوابگاه و اعتبارسنجی خوابگاه‌ها اشاره شد.

در ادامه جلسه و پس از طرح مباحث، محمد‌رضا فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس به مسائل مطرح شده پاسخ گفت. وی با اشاره به طرح پایش سلامت روان دانشجویان گفت: برخی دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند زیر بار اجرای این طرح نمی‌روند در حالی که جزئیات آن هنوز مورد بحث و بررسی قرار نگرفته و حتی برای شما مطرح نشده است. مطمئن باشید هیچ پروژه‌ای بدون انجام مرحله پایلوت اجرا نمی‌شود.

فراهانی در ادامه با اشاره به اهمیت رصد وضعیت نیروی انسانی دانشگاه‌ها اظهار کرد: به زودی فرم‌هایی در اختیار شما قرار می‌گیرد که به واسطه آنها می‌توانیم وضعیت نیروهای انسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها را رصد کنیم. اطلاعاتی که به واسطه این فرم‌ها در اختیار ما قرار می‌دهید به ما کمک می‌کند که بتوانیم نیروی انسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها را رتبه‌بندی کرده و برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت افزود: تا زمانی‌که وضعیت نیروی انسانی مشخص نباشد و نیرویی در کار نباشد هر ابلاغ و طرحی از طرف وزارت بهداشت به شما ارائه شود قابل اجرا نخواهد بود.

فعالیت دانشگاه‌ها لحظه به لحظه رصد می‌شود

فراهانی در ادامه به سامانه داشبورد مدیریتی که معاونت فرهنگی و دانشجویی در حال طراحی کرده است اشاره کرد و گفت: نرم‌افزاری در حال طراحی شده که از طریق آن فعالیت دانشگاه‌ها لحظه به لحظه رصد می‌شود. از شما می‌خواهیم که برای تکمیل این نرم‌افزار به ما کمک کنید. این سامانه در هر لحظه همه فعل و انفعالاتی که در حوزه فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه باید ارزش تکلیفی که ستاد برای شما  ارائه می‌کند بدانید، گفت: این تکلیف برای شما اهرمی می‌شود که بتوانید در دانشگاه برای انجام کارها و دریافت بودجه چانه‌زنی کنید. وقتی کاری تکلیف می‌شود بودجه هم برای آن در نظر گرفته خواهد شد البته در ازای تخصیص بودجه حسابرسی هم می‌کنیم.

معاون وزیر تاکید کرد: این برنامه‌ها را چه اجرا شود و چه نشود، در آینده معیاری برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگی و دانشجویی خواهد بود. البته در حین اجرا برنامه‌ها بازبینی شده و اشکالات برطرف می‌شوند.

فراهانی با اشاره به اینکه می‌خواهیم کارها را به دانشگاه‌ها بسپاریم، افزود: اگر مطمئن بودیم که دانشگاه‌ها خوب عمل می‌کنند به این حوزه‌ها ورود نمی‌کردیم. وقتی بررسی‌ها نشان می‌‌دهد که مردم فرزندانشان را سالم به ما تحویل می‌دهند و بعضاً معتاد تحویل می‌گیرند و یا زمانی‌که دانشجویی سالم وارد دانشگاه می‌شود و آسیب‌دیده و بیمار خارج می‌شود، به این معنی است که خروجی خوبی از دانشگاه‌ها نداریم و باید به این حوزه‌ها ورود کنیم.

در اداره دانشگاه هم باید کار به دانشجو سپرده شود

وی همچنین اظهار کرد: ما به شرطی در همه حوزه‌ها موفق خواهیم شد که کار را به مردم بسپاریم. در اداره دانشگاه هم باید کار به دانشجو سپرده شود.

فراهانی ادامه داد: سردارانی که دفاع مقدس را اداره کردند بین 20 تا 30 سال سن داشتند. چطور آنها چنین کار عظیمی انجام دادند ولی ما اعتماد نمی‌کنیم یک خوابگاه دانشجویی را به شورای صنفی بسپاریم. در هر منطقه‌ای چند خوابگاه را به شهردار بسپارید، شورای صنفی بدون شهردار معنی و مفهوم ندارد. کار را به دانشجو بسپارید.

فراهانی با اشاره به سند دانشگاه اسلامی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، گفت: یکی از راهبردها در سند دانشگاه اسلامی افزایش مشارکت دانشجویان و دانشگاهیان در امور دانشگاه‌هاست. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در اجرای قانون است، از این قوانین استفاده کنید. از کارهای اجرایی فاصله بگیرید و تنها نظارت کنید. دانشجویان، هم نیروهای ارزان هستند و هم خلاق و مبتکرند. همه افرادی در که امروز حوزه‌های مدیریتی فعالند در دوران دانشجویی تجربه فعالیت‌های مدیریتی داشته‌اند.

معاون وزیر بهداشت در خصوص حوزه تربیت بدنی هم گفت: در قانون مقررات مالی اجازه داده شده که دستگاه‌ها یک درصد بودجه را صرف تربیت‌بدنی کنند. با این اختیارات و با تشکیلاتی که با همکاری معاونت پشتیبانی ایجاد شده، وضیعت خوبی را در چند ماه آینده در حوزه تربیت بدنی خواهیم داشت. امیدواریم در نیمه دوم سال، المپیاد ورزشی کارکنان را برگزار کنیم.

وی در پایان اعلام کرد که درصدد هستیم حوزه تربیت بدنی در حد اداره کل ارتقاء پیدا کند، که طرح این موضوع با تشویق حضار روبرو شد.