صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۴۶۱۱
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۲
رئیس سازمان دیانت ترکیه:

شعب خارجی: محمد گورمز با تأکید بر ایجاد دوستی بین جوانان و مساجد، گفت: باید مساجد را به گونه‌ای طراحی کنیم که جوانان بتوانند در کنار عبادت از دیگر مزایای این اماکن مقدس استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی ایران در ترکیه و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبر‌ی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشورمان با محمت گورمز، رئیس سازمان دیانت ترکیه دیدار کردند.

در این دیدار محمت گورمز در سخنانی با اشاره به وضعیت جهان اسلام و التهاب و فتنه‌ای که شاهد آن هستیم، گفت: می‌خواهم در سفر آینده خود به ایران هیئتی از علمای ترکیه را به همراه داشته باشم تا این سفر دارای پیام برای جهان اسلام باشد.

وی سپس گزارشی از مساجد کشور ترکیه و برنامه‌های سازمان امور دینی برای ایجاد پیوند بین قشرهای مختلف با مساجد را ارائه کرد.

رئیس سازمان امور دینی ترکیه گفت: در ترکیه بیش از 90 هزار مسجد وجود دارد و در استانبول نزدیک به هفت هزار مسجد کوچک و بزرگ فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه امام جماعت، مؤذن و مکبر مساجد از سوی سازمان امور دینی تعیین می‌شود و هزینه‌های برق، آب و گاز مساجد نیز از معافیت برخوردار است؛ اظهار کرد: براساس برنامه‌های سازمان دیانت، هر روستایی که جمعیتی در حدود سه هزار نفر داشته باشد، باید مسجدی با گنجایش هزار نفر در آنجا احداث شود.

گورمز همچنین با اشاره به جمعیت شیعیان ترکیه، افزود: اگرچه معتقدم نباید مساجد سنی و شیعه تفکیک شود؛ اما شیعیان ترکیه مساجد را با روحانیون خودشان اداره می‌کنند.

وی همچنین درباره ایجاد پیوند دوستی بین جوانان و مساجد، گفت: برای جلب توجه جوانان، باید در ساختار مساجد به نیازهای جوانان توجه کنیم و مساجد را به گونه‌ای طراحی کنیم که آنان بتوانند در کنار عبادت از مزایای آمدن به مسجد همچون کتابخانه، سالن ورزشی و مانند آن استفاده کنند.

رئیس سازمان امور دینی ترکیه با اشاره به اجلاس اخیر خود با مفتی‌های ترکیه، عنوان کرد: در این اجلاس بیانیه‌ای را علیه گروه‌های تکفیری به سه زبان منتشر کردیم که بازتاب خوبی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی داشت.

وجود بیش از 10 هزار مسجد اهل سنت در ایران

همچنین در این دیدار، حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبر‌ی در سخنانی گفت: سازمان رسیدگی به امور مساجد با هدف توسعه نگاه غیردولتی و مدیریت مردمی در اداره مساجد و مدیریت  امور روحانیون، به‌صورت مستقل از دولت و با توصیه حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب تشکیل شده است.

رئیس امور مساجد کشور در ادامه با اشاره به وجود بیش از 70 هزار مسجد کوچک و بزرگ در ایران، افزود: اهل سنت در مناطقی که زندگی می‌کنند، مساجد مخصوص خود را دارند. هم‌اکنون هم بیش از 10 هزار مسجد اهل سنت در ایران وجود دارد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام «مسجد و جوانان»، گفت: هدف ما ایجاد پیوند بین جوانان و مساجد است و برای این منظور ابتکاراتی نیز داشته‌ایم؛ اما هنوز کارهای زیادی باید انجام شود.

نقش مهم علمای جهان اسلام در بهبود شرایط نامطلوب

در بخش دیگری از این دیدار حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی ایران در ترکیه با اشاره به فعالیت‌های تقریبی رئیس سازمان امور دینی ترکیه، اظهار کرد: شرایط نامطلوب جهان اسلام ایجاب می‌کند که علمای جهان اسلام در این زمینه گام‌های مؤثر بردارند.

وی در پایان سخنان خود، ابتکار رئیس سازمان دیانت ترکیه در انتشار بیانیه ضد گروه‌های تکفیری را ستود.