صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۷۷۵۷
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
مصباحی‌مقدم تأکید کرد:

گروه اقتصاد: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی پیشرو است و باید در کشورهای منطقه جایگاه اول را کسب کرده و الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام ارائه دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس شورای اسلامی، امروز 13 شهریورماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، ضمن تبریک سالروز قیام 17 شهریور و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آن روز، درباره تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: موضوع مورد بحث من اقتصاد مقاومتی است که در 29 بهمن سال 1392 مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی آن را ابلاغ فرمودند و اکنون یک سال و نیم از آن زمان می‌گذرد.

وی افزود: مقدمه این سیاست‌ها، یک نامه بود که در آن آمده که ایران اسلامی دارای استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخایر و منابع غنی و زیرساخت‌های گسترده است؛ در این جمله چند نکته وجود دارد از جمله اینکه ایران عزیز استعدادهای سرشار مادی و معنوی دارد و این سخن مقام معظم رهبری است که عمر خود را در شناخت، هدایت و رهبری این ملت گذرانده است و به خوبی ملت را می‌شناسد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: علاوه براین، ذخایر و منابع غنی در این کشور پهناور وجود دارد و ذخایر زیرزمینی ایران در جهان اول است. همچنین ذخایر معدنی در ایران بسیار گسترده و دارای تنوع است و برخورداری از نیروی انسانی کارآمد ویژگی دیگری است که کشور ما از آن برخوردار است.

مصباحی‌مقدم تأکید کرد: اگر این انسان‌ها متهعد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت باشند و از الگوی اقتصادی بومی و برآمده از فرهنگ اسلامی پیروی کنند برای پیشرفت کشور الگوی مناسب را طراحی خواهند کرد؛ چراکه تاکنون برای پیشرفت کشور الگوهای لیبرالیستی و غیربومی تجویز شده است.

وی افزود: اگر از این الگوی بومی اقتصاد مقاومتی تبعیت کنیم نه تنها مشکلات اقتصادی برطرف می‌شود بلکه دشمن را که یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی را علیه کشور آغاز کرده است به عقب‌نشینی وا می‌دارد و در نهایت دشمن را به شکست می‌کشانیم. همچنین در جهانی که تحولات خارج از اختیار در آن رو به افزایش است خواهیم توانست با حفظ دستاوردهای کشور، اصول قانون اساسی و اقتصاد متکی به دانش، توسعه اقتصادی کشور را رقم بزنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: در چند دهه اخیر چند بحران مالی در جهان همانند بحران شرق آسیا و بحران اقتصادی بخشی از اروپا از جمله یونان، اسپانیا و ایتالیا به وجود آمده که خارج از اختیار رخ داده است و ما می‌توانیم با اجرای اقتصاد مقاومتی از چنین بحران‌هایی که معلول ذات اقتصاد سرمایه‌داری است پیشگیری کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در جهان اسلام بانکداری اسلامی از جمله تجربه‌های موفقی بوده که دچار بحران نشده است و این مایه شگفتی متفکران غربی شده است.

وی با تأکید بر تحقق اقتصاد دانش‌بنیان اظهار کرد: نخبگان و دانشگاهیان باید بجنبند و علم را تبدیل به فناوری و در نهایت تبدیل به محصول تجاری کنند و در این صورت اقتصاد مقاومتی متکی بر دانش پدید خواهد آمد. همچنین اقتصاد اسلامی از درون عدالت عبور کرده و هم‌زمان با عدالت نیازهای ملت را برآورده می‌کند.

مصاحی‌مقدم با اشاره به ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: از خصایص الگوی اقتصاد مقاومتی، درون‌زا بودن این الگو و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و برونگرا بودن اقتصاد است؛ بدین معنا که نمی‌خواهیم به دور کشور دیوار کشیده و اقتصاد بسته ایجاد کنیم.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس ادامه داد: اقتصاد مقاومتی پیشرو است و باید در کشورهای منطقه جایگاه اول را کسب کرده و الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام ارائه دهد.

وی افزود: در مقدمه این سیاست‌ها آمده است: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در تکمیل سیاست‌های گذشته، مخصوصا سیاست‌های اصل 44 ابلاغ می‌شود و لازم است قوای کشور بی‌درنگ و با زمان‌بندی مشخص اقدام به اجرای آن کنند و با تدوین نقشه راه و قوانین و مقررات لازم زمینه و فرصت مناسب برای نقش‌آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی در این جهاد مقدس را فراهم کنند.

مصباحی‌مقدم تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی، قانون رفع موانع تولید را برای تحقق اقتصاد مقاومتی تصویب کرد اما این امر برای تحقق اقتصاد مقاومتی کافی نیست اما یک باور در مجلس وجود دارد که لوایحی که دولت تهیه می‌کند قابل توجه‌تر است و از این جهت نمایندگان منتظر می‌مانند دولت محترم برای تصویب قوانین لایحه ارائه دهد؛ بنابراین دولت باید گام نخست را بردارد.

وی ادامه داد: کما اینکه برای اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا هفت سال منتظر بودیم که دولت برای اصلاح نظام بانکی لایحه ارائه دهند؛ چراکه بانک‌ها منشأ مشکلات هستند و در صورت اصلاح نظام بانکی بسیاری از مفاسد خشکانده می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: تا پایان دوره قبل مجلس این اتفاق رخ نداد تا اینکه مجبور شدیم در مجلس دست به کار شویم و با آماده شدن طرح، دولت هم قصد دارد لایحه ارائه دهد و ما هم از آن استفاده می‌کنیم؛ هرچند که طرح مجلس کفایت کافی را دارد.

وی افزود: بخشی از تحقق اقتصاد مقاومتی به عزم دولت بستگی دارد؛ چراکه بالای 90 درصد از ظرفیت سرمایه و مالی کشور در اختیار دولت است.

مصباحی‌مقدم یادآور شد: بند یک سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مربوط به تأمین شرایط و فعال‌سازی امکانات علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی است؛ بنابراین با داشتن بحران‌هایی همانند بحران آب در کشور نباید دست روی دست بگذاریم و لازم است با صرفه‌جویی‌ها ظرفیت تولیدات را بالا ببریم.

وی ادامه داد: بخشی دیگر از این سیاست‌ها مربوط به استفاده از ظرفیت‌ها صنعت و معدن است؛ بنابراین باید بخش‌های تعطیل شده معدن را فعال کنیم و امیدواریم دانشگاه‌های فنی و صنعتی به میدان آمده و نیازهای ما در این زمینه را برطرف کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: یکی از الزامات مهم تحقق اقتصاد مقاومتی، تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است و دولت و رئیس‌جمهور باید در این زمینه پیشرو باشند.

مصباحی‌مقدم در پایان عنوان کرد: ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستیم این ستاد را تشکیل دهیم اما با مخالفت برخی افراد مواجه شد اما معتقدیم تا این ستاد شکل نگیرد استفاده از همه امکانات کشور ممکن نیست.