صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۸۷۱۹
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰

گروه اجتماعی: معاون پژوهشی حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه گفت: تهجد و شب زنده‌داری یکی از عوامل تأثیرگذار در افزایش معرفت انسان بوده و باعث خشوع و فروتنی افراد در برابر خود و خدای متعال است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن اسماعیلی، معاون پژوهشی حوزه علمیه امام خمینی(ره) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: راز و نیاز کردن انسان باخدا در نیمه شب، آرامشی عجیب در انسان پدید آورده و روح و جان آدمی با خالق خود مانوس و به ذات حقیقی وی نزدیک‌تر می‌شود.

وی با اشاره به آیه مبارکه«تَتَجَافَى جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَطَمَعًا وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَّا أُخْفِیَ لَهُم مِّن قُرَّةِ أَعْیُنٍ جَزَاء بِمَا کَانُوا یَعْمَلُونَ» بیان کرد: خداوند در قرآن کریم کسانی را که در دل شب از خواب دل کنده و از پروردگار طلب بخشش و مغفرت می‌‌کنند را رستگاران دو عالم معرفی کرده است.

اسماعیلی افزود: رموز نزدیکی پیامبران و ائمه(ع) به خداوند یکتا نیز، راز و نیاز و سخن گفتن آنها در دل شب با پروردگار و یاری خواستن برای هدایت بشر به سمت و سوی زندگی الهی بر اساس آموزه‌های قرآن بوده است.

وی با اشاره به آیات مبارکه: و عباد الرحمن والذین یبیتون لربهم سجدا و قیاما» و « أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاء اللَّیْلِ سَاجِدًا وَ قَائِمًا یَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَ یَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ» بیان کرد:از منظر قرآن مبین،بندگان واقعی خداوند،کسانی هستند که از خواب شیرین شبانگاه گذشته و در دل شب با پروردگار به مناجات و از خداوند مهربان طلب یاری برای داشتن عمری سرشار از کمال و معرفت و قرب الهی را می‌خواهند.

اسماعیلی با تأکید بر نقش بسیار مهم و تأثیرگذار خانواده‌ها در تربیت افکار فرزندان افزود: مهم‌ترین پایگاه تربیت برای فرزندخانواده بوده و این کانون گرم الهی باید با فرهنگ سازی صحیح در مورد واجبات و مستحبات دین، شخصیت فرد را بر اساس آموزه‌های الهی شکل دهد.

وی با اشاره به اینکه نماز شب جز مستحبات موکد بوده تصریح کرد:خانواده‌ها از همان ابتدا باید کودکان خودرا با فرائض و واجبات دین آشنا و سپس مستحبات دینی را که از جایگاه و فضائل بسیاری برخوردار بوده به آن‌ها آموزش دهند.

اسماعیلی ادامه داد: واجبات دین مقدم بر مستحبات بوده و اگر کودک از ابتدا فرائض واجب دینی را به خوبی فرانگیرد،عمل به مستحبات برای وی دشوار خواهد بود.

وی تصریح کرد: شب زنده داری موجب دوری انسان از گناه شده و قلب و روح او را از انواع آلودگی‌ها پاک و موجب ارتباط و نزدیکی بیشتر با خداوند و امید و توکل به او و در نتیجه داشتن زندگی موفق و الهی می‌شود‌.

معاون پژوهشی حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه در پایان با تأکید بر نقش موثر مسئولین و نهاد‌های مسئول بیان کرد: تبلیغات صحیح و بموقع از سوی مسئولین باعث فرهنگ سازی در بین مردم و هدایت بشریت به سوی زندگی الهی خواهد شد.