صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۶۱۰۹۳
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۰
در حسینیه پیروان شهدای کربلای شهرری؛

کانون خبرنگاران نبأ: جلسه تفسیر سوره فجر توسط آیت الله صفدری با حضور علاقه‌مندان برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیت الله صفدری در جلسه تفسیر این هفته که به تفسیر سوره فجر پرداخت، گفت: «وَالْفَجْرِ» یعنی چه؟ در ظاهرمعنای فجر و طلوع خورشید می‌دهد فجر به‌ معنای شکافتن هم است، چون سپیدی و روشنایی روز دل سیاه شب را می‌شکافد اما در معنای باطنی مضمون کلی که علما بیان کرده‌اند این است که منظور هر روشنایی است که از دل سیاهی بیرون بیاید، اولین چیز ظهور پیامبر(ص) که باعث شد روشنی در دل جاهلیت پدید آید و دومین معنا به قیام حضرت حجت(عج) اشاره دارد، که وقتی بیاید همه جا را ظلم فرا گرفته است همچنین قیام امام حسین(ع)؛ در کل هر انقلابی که باعث ایجاد روشنی در دل تاریکی شود.

وی تشریح کرد: «وَلَیَالٍ عَشْرٍ» که معنای ظاهری قسم به ‌شب‌های ده‌ گانه است اما معنای باطنی اولین معنا به ده شب اول ذی‌الحجه است که اعمال و نماز مخصوصی هم دارد و شب‌های خیلی عزیزی است یا اول تا دهم محرم  و یا دهه‌ی آخر ماه رمضان که شب‌های قدر در آن قرار دارد.

آیت الله صفدری تصریح کرد: «وَالشَّفْعِ وَالْوَتْر»ِ هر زوج و فردی معنای ظاهری این آیه است اما در باطن بعضی از مفسرین گفتند شفع اشاره به امامین حسن و حسین(ع) دارند و وتر اشاره به حضرت علی(ع) وگرنه هر زوج و فردی که قسم خوردن ندارد یا به سه رکعت آخر نماز شب و یا هر نماز زوج و فردی که در یومیه می‌خوانیم زوج می‌تواند نماز ظهر باشد و فرد نماز مغرب.

وی بیان کرد: «وَاللَّیْلِ إِذَا یَسْرِ» عکس آیه‌ اول که به طلوع فجر قسم خورده‌ شد در اینجا به حرکت شب قسم خورده شبی که به ‌سمت روشنایی می‌رود.

آیت الله صفدری اظهار کرد: «إِنَّ رَبَّکَ لَبِالْمِرْصَادِ»: قسم به این که خداوند در کمین‌گاه توست یعنی هرکاری کنی خدا می‌بیند خیلی باید حواسمان را جمع کنیم هر کاری انجام دهیم خدا می‌بیند دومین وجه و منظور این است که ما کفار و هر که را که طغیان کند نابود خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: روایت است که اگر روایتی را در مورد مسأله‌ای شنیدید و عمل نکردید حتی یکبار، موجب قساوت قلب می‌شود حالا من روایتی از تلاوت این سوره از پیامبر می‌خوانم و امید است که حداقل یکبار انجام شود: حضرت رسول(ع) می‌فرمایند: هر که این سوره را قبل از طلوع فجر بخواند از هر بلایی و شری در امان است تا فردا قبل از طلوع فجر همان موقع.

یادآور می‌شود، این جلسات هر چهارشنبه پس از نماز مغرب و عشاء در حسینیه پیروان شهدا برگزار می‌شود، علاقه‌مندان می‌توانند به آدرس شهرری، خیابان شهید غیوری، بعد از چهارراه خط‌ آهن، مراجعه کنند یا برای کسب اطلاعات بیشتربا شماره 09121992953 تماس بگیرند.