صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۶۱۶۳۹
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
شاکری در گفت‌وگو با ایکنا تاکید کرد:

گروه جهاد و حماسه: یک نویسنده و منتقد ادبیات دفاع مقدس تصریح کرد: حمایت از رمان و داستان نباید باعث غفلت متولیان و سیاستگذاران از حمایت نقدها و پژوهش‌های ادبی حوزه دفاع مقدس شود.

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبیات دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) تصریح کرد: حمایت از رمان و داستان نباید باعث غفلت متولیان و سیاستگذاران از حمایت نقدها و پژوهش‌های ادبی حوزه دفاع مقدس شود. متاسفانه سال‌ها سیاست غالب فرهنگی در حوزه ادبیات داستانی در کشور ما به دنبال تولید آثار خلاق بوده و از تولید رمان و داستان حمایت کرده است و این اولویت‌بندی موجب شده که جریان نقد و پژوهش ادبی مورد غفلت قرار بگیرد.
شاکری گفت: ادبیات داستانی می‌تواند به صورت خلاقانه و خیالی، پرداختی درباره موضوعات صورت بدهد که در این گونه آثار ترجیح می‌دهد، روایتی از زندگی افراد حاضر در جنگ یا سرگذشت‌های واقعی را بازنویسی کند. به نظر می‌رسد این امر برای آینده ادبیات ما چندان خوشایند نباشد و تاثیرات منفی به همراه داشته باشد.
وی تاکید کرد: این امر را باید حاصل توفیقاتی دانست که آثار مستندنگاری شده و خاطرات که پرفروش هم بوده، بر ادبیات ما گذاشته و نویسندگان ما ترجیح داده‌اند در یک قالب واسطی بنویسند، یعنی درباره انسان‌هایی که زندگی مشخصی داشتند و به جمع‌آوری اطلاعات پرداخته و به داده‌ها یک پرداخت داستانی بدهند.
شاکری همچنین با بیان اینکه پیش از تلاش برای ثبت و نقل حضور اقشار مختلف در دفاع مقدس، باید تلاش کنیم دفاع مقدس را به عنوان حقیقتی فراجنسیتی و فراصنفی مطرح کنیم، گفت: بهتر است در حوزه ادبیات داستانی دفاع مقدس نمایی کلی از حقایق را پیش چشم آوریم و پرده برداشتن از حقایق را محور اصلی قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه ادبیات داستانی وظیفه بیان نقش اقشار، جناح‌ها و گروه‌های مختلف در دفاع مقدس را برعهده ندارد، تصریح کرد: این وظیفه برعهده مستندنگار است. نویسنده باید به دنبال تهییج مخاطب باشد و گاه کتابی درباره خلبانان برای خانم‌ها جذابیت بیشتری دارد و برای آنها راهگشا می‌شود.
این نویسنده گفت: در دفاع مقدس و جبهه نبرد همه رزمنده بودند و دیگر به جناح و قشر خاصی تعلق نداشتند.