به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جلسه مشترک اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و مرکز رشد فناوریهای قرآنی زیرنظر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور صبح امروز، ششم مهرماه با حضور حجتالاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و مصطفی حسینپورو رضا فریدزاده از کارشناسان مرکز رشد در محل اتحادیه مؤسسات کشور تشکیل شد.
طی این جلسه مصطفی حسینپور، کارشناس مرکز رشد در باره اهداف این مرکز که به منظور تشویق مؤسسات و افراد به سمت تولید محصولات قرآنی، گفت: اتحادیه مؤسسات اطلاعات لازم را در اختیار مراکز قرآنی قرار دهد تا مراکزی که در زمینه تولیدات قرآنی فعال هستند، در این مرکز مستقر شوند.
وی با تأکید بر ضرورت شناسایی مراکز قرآنی در زمینه تولیدات قرآنی، تصریح کرد: از دیگر اقدامات این مرکز بررسی و آسیبشناسی لازم دراین زمینه است که دراین زمینه برنامههای کوتاه مدت تدوین شده است. همچنین لازم است تا فعالان قرآنی و کارآفرینانان از طریق تشکیل شبکههای ارتباطی با هم مرتبط شوند. تا شرکتهایی که در مرکز رشد متمرکز میشوند کالاهایی که مورد نیاز افراد مسلمان است در اختیار افراد قرار داده شود تا نیازها در این زمینه مرتفع شود.
تهیه بانکی در زمینه تولیدات قرآنی
حسینپور با اشاره به اینکه مقرر شده است تا برای این مرکز رشد پایگاه اینترنتی طراحی شود و شبکههای اجتماعی نیز فعال شود، ادامه داد: تا از این طریق افرادی که در زمینه تولیدات قرآنی، فعال هستند و طرح و ایده دارند در قالب بانکی طراحی شود و مرکزی رشد نیز از آنها حمایت کند و محصولات آنها تجاریسازی شود و در این زمینه همافزایی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه گردهمایی برگزار میشود و ایدهپردازی صورت میگیرد، اظهار کرد: حوزه فعالیتها اولویتبندی میشود. همچنین مقرر شده است تا در این مرکز خیرین کار آفرین حضور داشته باشند که پروژههای مردمی ـ قرآنی از سوی این خیرین مورد حمایت قرار میگیرد و مواردی که توجیه استراتژیکی داشته باشد از سوی این مرکز به مراکز استراتژیکی معرفی میشود.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با اشاره به اینکه این کار، کار ارزشمندی است، اظهار کرد: یکی از دغدغههای قرآنی کشور این است که کارهای قرآنی یک جانبه به جلو میرود و باید این مسیر تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه اکثراً فکر میکنند کار قرآنی یعنی حفظ و قرائت قرآن که این کار را بخش اعظمی از مردم درگذشته انجام میدادند که هم اکنون نیز ادامه دارد، عنوان کرد: اما در مؤسسات قرآنی تنها یک بُعدی عمل میکنیم یعنی تنها در زمینه آموزش حرکت میکنیم.
بیش از هفت هزار تشکلهای قرآنی در کشور است
کوششی بیان کرد: بیش از هفت هزار تشکلهای قرآنی در کشور است که بیش از هزار تشکل قرآنی در تهران است که ظرفیت موجود در این شبکهها بالاست اما ساماندهی این توانمندیها و پاسخگویی به قدرت و توانایی فکری و عملی این مجموعهها وجود ندارد و این مرکز رشد با توجه به اینکه ایکنا ابزار اطلاعاتی خوبی است از کارهای تحول آفرین در این حوزه خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با اشاره به اینکه توانایی زیادی در مؤسسات وجود دارد و تولید محصولات قرآنی در تشکلهای قرآنی زیاد است، تصریح کرد: باید چارچوبی برای تولیدات معرفی شود و استاندارد سازی شود تا برای این مرکز رشد برند باشند که از این طریق هم مجموعهها میفهمند که باید براساس چه اصولی پیش بروند.
وی عنوان کرد: برای استاندارسازی حضور متخصصان لازم است و مشکل بعدی در زمینه عرضه و تولید محصولات قرآنی مؤسسات، نحوه عرضه این محصولات است که آنها توانایی عرضه ندارد و به همین دلیل کار برخی از آنها متوقف میشود و باید در هر کار فرهنگی پیوست قرآنی باشد که یکی از موارد لازم و ضروری، فقدان وسایل بازی برای کودکان با رویکرد دینی است این درحالیست که سبک زندگی باید ازهفت سالگی به کودکان آموزش داده شود.
کوششی ادامه داد: مرکز رشد، مرکز خوبی برای عرضه محصولات دینی ـ قرآنی خواهد بود و ایکنا میتواند در این زمینه محور باشد وانسجام در مراکز قرآنی ایجاد کند به گونهای که مؤسساتی که آثار قرآنی دارند، شناسایی کنند و اتحادیه هم در این زمینه با ایکنا همکاری میکند.
وی با ارائه پیشنهاد برپایی جشنواره آثار و محصولات دینی ـ قرآنی به صورت پایلوت در تهران، گفت: طی این جشنواره در زمینه بحث آموزش استثنا شود بهگونهای که درخصوص تبلیغ، ترویج و هنر قرآنی برپا شود.
کوششی با اشاره به راهاندازی نمایشگاه «حیات طیبه» به صورت دائم در مؤسسه ندای ملکوت، اظهار کرد: این مؤسسه شعبهاش در زمینه معرق و منبت و تولید سایر محصولات قرآنی ـ فرهنگی همکاری میکند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فوق باید در حد وسیع و ویژه هنر قرآنی ـ دینی برگزار شود، اضافه کرد: بلافاصله بعد از این جشنواره، نمایشگاه تشکیل شود تا به این طریق محصولات ارائه شود و به آنها هویت داده شود. این نمایشگاه توانمندی بخشی از فعالان قرآنی را به نمایش میگذارد و در آن جشنواره میتوان مؤسسات را رتبهبندی کرد و براساس آن طرحها در اولویت قرار گیرد و یا به طراحان ایدههایی ارائه شود.