حسین ظریفمنش مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر در گفتوگوبا خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که بنیاد بین المللی غدیر برای ترویج فضایل اخلاقی و سیره رفتاری حضرت علی(ع)، چه برنامههای تاکنون داشته است گفت: آموزههای علوی در همه ابعاد و در همه عرصهها بعنوان یک مجموعه جامع، متناسب با اقتضائات فکری و در جهت مسیر تعالی انسان طراحی شده است.
همه شاخههای علوم به حضرت امیرالمومنین(ع) ختم میشوند
وی ادامه داد: ما در بنیاد بین المللی غدیر از مباحث اخلاقی، اقتصادی، فرهنگی و اعتقادی برای آموزش و ترویج فرهنگ غدیر استفاده میکنیم. البته باید گفت که همه شاخههای علوم به حضرت امیرالمومنین(ع) ختم میشوند و این چیزی است که همه به آن اذعان دارند.
ضرورت آموزههای اخلاقی علوی در جامعه
ظریف منش تصریح کرد: آموزههای اخلاقی علوی برای جامعه امروز با توجه به نیاز بشریت به اخلاق، یک ضرورت است. لذا آموزههایی که جان انسان را جلا میبخشد و روحیه انسان را متناسب با شرایطی که خداوند خواسته و میتواند جامعه امروز را سازمان دهد، باید بسیار مورد توجه باشد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر افزود: سازماندهی جامعهای برخوردار از عشق، محبت، همزیستی، تعامل و همنوعدوستی نیاز امروز ماست. لذا لازم است این نیاز در عرصه زندگی، تربیت فرزندان، شکلدهی به جامعه و هویت و حاکم شدن آنها در مناسبات فردی و اجتماعی جای خودش را پیدا کند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه ترویج فضیال اخلاقی و سیره رفتاری حضرت علی(ع)، در جامعه کنونی گفت: ما در این زمینه با تاکید آیت الله خزئلی(ره) و آیت الله جنتی سعی کردهایم نهجالبلاغه و آموزههای علوی را به مجموعه برنامههای خود اضافه کنیم.
استقبال از یک پیشنهاد
ظریف منش از پیشنهاد ایکنا مبنی بر پرداختن به فضایل اخلاقی حضرت علی(ع)، در کنار برنامهها و ترویج واقعه غدیر استقبال کرد وگفت: بطور خاص و بعنوان مباحث اخلاقی در سیره حضرت علی(ع) تا کنون فعالیتی نداشتهایم که پیشنهاد بسیار خوبی است و تلاش میکنیم در این زمینه کارهایی را صورت دهیم.
بخشی از نهج البلاغه به عنوان برنامه مطالعاتی(ع)
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر اضافه کرد: درحال حاضر طرح نهجالبلاغه بعنوان کتاب زندگی را برای ترویج مردم در عمل به دستورات این کتاب داریم. در این طرح بخشی از نهج البلاغه بعنوان برنامه مطالعاتی(ع) وارد صحنه شده است.
چاپ و انتشار منشور تربیتی اسلام
ظریف منش در پاسخ به این سوال که در حوزه تربیتی چه اقداماتی را انجام دادهاید؟ گفت: کاری که در این زمینه انجام شده، چاپ و انتشار منشور تربیتی اسلام در جامعه است که در واقع این منشور نامه 31 نهج البلاغه و وصیت نامه حضرت علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) است.
تمام چیزی که برای تربیت فرزندانمان نیاز داریم
وی ادامه داد: این کتاب در طول 3 ماه با تیراژ 30 هزار نسخه و سه بار تجدید چاپ به جامعه وارد شد. زمانی که این نامه را میخوانیم، تمام چیزی را که برای تربیت فرزندانمان نیاز داریم و تمام آموزشهایی که از بیگانگان طلب میکنیم و وارد حوزه تربیتی خود میکنیم که ما را به مسیر دیگری غیر از مسیر خداپرستی و دین داری میبرد در این نامه وجود دارد.
این نامه را پدران و پسران بخوانند
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر با توصیه به پدران و پسران برای خواندن منشور 31 نهج البلاغه گفت: با استفاده از این نامه میتوانیم آنچه را که اسلام و اصول تربیت صحیح و خداجویانه است برای فرزندانمان داشته باشیم. این نامه را پدران بخوانند برای اینکه بدانند چگونه فرزندشان را تربیت کنند و فرزندان بخوانند چون امیرالمومنین(ع) پدر همه امت و الگوی اخلاقی کامل است.