صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۸۲۱۰۵
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۶

گروه اقتصاد: فصلنامه بورس و اوراق بهادار در شماره ۲۸ از سال هفتم خود مقاله‌ای را با عنوان «بررسی تطبیقی الزامات حاکم بر صکوک مرابحه و صکوک اجاره در نظام حقوقی ایران» به قلم همایون مافی و زینب فلاح تفتی منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در خلاصه این مقاله می‌‌خوانیم: در نظام اقتصادی هر کشور،‏ وجود دو بازار سرمایه و بازار پولی در جذب وجوه نقد سرمایه‌گذاران و تأمین مالی شرکت‌ها،‏ مؤسسات و بنگاه‌های اقتصادی نقش بسزایی دارد.

در ایران فعالیت بازار پولی با قدمت بسیار طولانی‌تری نسبت به بازار سرمایه،‏ همواره بستر تعاملات و تأمین مالی فعالان اقتصادی را فراهم نموده؛ لیکن در سال‌های اخیر،‏ تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۴/۹/۱ مجلس و شکل‌گیری ارکان جدید در بازار سرمایه همانند شورای عالی بورس و اوراق بهادار و سازمان بورس،‏ همچنین تأسیس بورس‌های مختلف و فرابورس،‏ سبب گردیده که بازار سرمایه نیز کانون توجه به منظور تأمین مالی فعالان اقتصادی قرار گیرد.

بنابراین،‏ مناسب است در راستای موفقیت هرچه بیشتر بازار سرمایه در جذب پس‌اندازها و وجوه مازاد اشخاص،‏ ابزارهای مالی متنوعی طراحی گردد. صکوک اجاره و مرابحه که مرحله طراحی و تأیید شرعی را به عنوان ابزار مالی گذرانده‌اند و هم‌اکنون در سطح گسترده در بازار اولیه عرضه عمومی گردیده و در فرابورس،‏ مورد نقل و انتقال قرار می‌گیرند،‏ بایستی مرحله جدید را که ارزیابی و پایش قوانین و مقررات مرتبط است،‏ بگذرانند. در این مرحله،‏ بایستی به نقد و تحلیل مقررات به منظور اصلاح و تقویت ابزار مالی پرداخت که در این نوشتار،‏ الزامات حاکم بر این دو نوع ابزار مالی را نقد و تحلیل می‌نمائیم.

در مقدمه این مقاله آمده است: در نظام اقتصادی سرمایه‌داری، اسلوب تأمین مالی با نرخ بهره ثابت بسیار متداول است و از ابزارهای بدهی تأمین مالی که مهمترین آن اوراق قرضه است در سطح گسترده استفاده می‌شود.

علاقمندان می‌توانند متن این مقاله را از این لینک دریافت نمایند.