صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۸۳۲۲۴
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
احمدی فقیه عنوان کرد:

کانون خبرنگاران نبأ: تولیت مجتمع علوم دینی حضرت ولی عصر (عج) تمام قضایای ماه ذی الحجه را در یک شعاع و جلوه ای از ولایت عنوان کرد و گفت: می توان دهه سوم ذی حجه را دهه أهل بیت علیهم السلام دانست.

حجت الاسلام و المسلمین احمدجواد احمدی فقیه در گفت‌وگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، با تبریک ایام مبارک مباهله و خاتم‌بخشی امیرالمؤمنین علی علیه السلام در نماز و نزول سوره مبارکه انسان به تشریح برنامه‌های مجتمع علوم دینی حضرت ولی عصر (عج) در خصوص بزرگداشت دهه ولایت و ایام غدیر پرداخت و اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامه هایی که در روز عید غدیر برگزار شد، نماز جماعت عید بود که برای هفتمین سال متوالی در ایران اسلامی در دارالعباده یزد اقامه شد.

وی با بیان تاریخچه ای از این اعیاد، ماه ذی حجه را ماه ولایت و اعیاد غدیریه توصیف و اظهار کرد: اصل و محور این وقایع غدیر است، لکن قضایایی همچون بخشش فدک به حضرت صدیقه کبری(س) از جانب پیامبر اکرم(ص)، مسئله خاتم بخشی امیر المؤمنین علی علیه اسلام در نماز، معرفی حضرت امام علی(ع)، حضرت فاطمه زهراء(س)، حضرت امام حسن مجتبی(ع) و حضرت امام حسین(ع) به عنوان أهل بیت رسول خدا(ص) در جریان مباهله، و نزول سوره «هل أتی» در شأن اهل کساء(ع)، همگی در یک شعاع و جلوه ای از ولایت هستند و از مواردی است که می توان دهه سوم ذی حجه را، دهه أهل بیت علیهم السلام، دانست.

تولیت مجتمع علوم دینی حضرت ولی عصر (عج) در این راستا در خصوص تشابه اعمال روز مباهله و غدیر توضیحاتی بیان کرد.

وی در ادامه به ارائه گزارشی از نماز جماعت عید غدیر امسال در یزد پرداخت و خاطرنشان کرد: نماز جماعت امسال همانند سنوات قبل و برای هفتمین سال متوالی به امامت آیت الله میرزامحمّدحسین احمدی فقیه اقامه شد.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی فقیه افزود: مراسم امسال با عطر حضور شهدای گمنام نیز عجین شده بود.

وی به بخش دیگری از سخنان آیت الله احمدی فقیه در خطبه نماز عید غدیر اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان تصریح کردند ألحمد لله اکنون این نماز در کشور جمهوری اسلامی و دیگر کشور‌های جهان توسط مؤمنین اقامه می‌شود و در سالیان اخیر توسعه چشمگیری داشته است.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به بیان گوشه ای از جهادعلمی احیاء‌کننده سنت نماز جماعت غدیر پرداخت و بیان داشت: مطالعات و تحقیقات و تدریس های مفصل این بحث در طی سال های متمادی از سوی آیت الله العظمی احمدی فقیه، ابتدا منجر به احیای علمی آن در فضای حوزه و فرهنگی کشور شد.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی فقیه با اذعان به اینکه پر واضح است امری که قریب به 1000 سال از آن می گذرد و به عللی فراموش شده بود، نیاز به احیا داشت و افزود: بسیاری از فقهاء به ویژه جناب شیخ الاسلام مفید اعلی الله مقامه، به نماز جماعت عید غدیر فتوا داده اند، شیخ مفید در بغداد که زمانی پایتخت سرزمین‌های اسلامی بود، در جمع هزاران نفر از سنی و شیعه این برنامه را اجراء کرده اند که با توجه به منابعی که از اهل سنت در این مورد موجود است، باید غدیر و نماز غدیر را نقطه اتحاد اسلام نیز دانست.

مسؤول انتشارات آیات بیّنات در این خصوص اضافه کرد: گزیده ای از دروس خارج فقه معظم له در سال 1387 تدوین و منتشر شده بود و ویراش نخست از آن، امسال عرضه شد.

وی به تلاش‌های آیت الله احمدی فقیه در امر احیای سنت های غدیری و نگاه ویژه معظم له به آن ها اشاره و توضیحات مبسوطی در خصوص عقد اخوت ایشان با اعاظم از علماء بیان کرد و افزود: در همین راستا ایشان با استعانت از خداوند منّان، همّت کرده و در جهت احیای عملی و عمومی این فریضه، شش سال پیش در سال 1388 هجری شمسی این نماز را در مرکز دارالعباده یزد برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران، آن هم به صورت یک امر عبادی و اجتماعی با حضور جمع بزرگی از مردم مؤمن احیاء و اقامه فرمودند.