به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، شهیندوخت مولاوردی در همایش زن قلب خانواده با تاکید بر نقش زنان در فرهنگسازی اظهار کرد: با توجه به اهمیتی که زنان در حوزه تربیتی و حفظ محیط زیست دارند آنان اولین مراقبین جامعه بوده و فرهنگساز بوده لذا باید به سلامت آنان بیش از هر چیزی توجه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه سلامت و تعریف آن باید به فراتر از خود سلامت توجه شود اظهار کرد: در این راستا تنها نباید بیماریهای زنان را مورد توجه قرار دهیم بلکه باید سلامت روانی، اجتماعی و معنوی مورد نظر باشد.
مولاوردی تاکید کرد: انچه مورد نظر ماست در بند 230 قانون پنجم توسعه تاکید بر آن شده است. ما باید اقدامات قانونی لازم از این منظر برای سلامت زنان مورد توجه قرار دهیم همچنین در برنامه ششم توسعه نیز باید چگونگی اجرای سیاستهای که در رابطه با سلامت زنان به کار گرفته میشوند مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه جنسیت یکی از عوامل بر سلامت بوده است اظهار کرد: براساس آمارهای بهداشت زنان آسیب پذیری بیشتری را نسبت به مردان در مقابل بیماریهای واگیر و غیر واگیر همچنین بیماریهای روانی دارند.
معاون رئیس جمهور اعلام کرد: میزان افسردگی در میان زنان دو برابر مردان است که باید در برنامههای مختلف این موضوع مورد توجه قرار گیرد. همچنین علاوه بر آن برای بررسی وضعیت سلامت زنان باید به چرخه زندگی آنها نظر بنیدازیم.
وی با ابراز تاسف از زنانه شدن بیماری ایدز اظهار کرد: در این دوره این بیماری مورد رشد قرار گرفته در صورت که به آن توجه نشود خطرات زیادی را مورد توجه جامعه میکند.
به گفته وی ناکافی بودن آزادی زنان از روشهای پیگیری در مورد بیمارهای مقاربتی موجب افزایش این بیماری واگیر شده است.
مولاوردی اظهار کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در دو سال برنامههایی را در دستور کار خود قرار داده است که بیشتر از طریق تبادل تفاهم نامه با ارگانهای حمایتی مانند بهزیستی، کمیته امداد، وزارت بهداشت و هلال احمر بوده است.
وی در ادامه با ابراز امیدواری در رابطه با برنامههای سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ماه گذشته ابلاغ شد عنوان کرد: برنامههای مشترکی برای افزایش جمعیت و فرزند آور بیشتر و سالم انجام شده است.
وی ادامه داد: حمایت از مادران شاغل برای روی آوردن آنان به فرزند آوری ، ایجاد بستههای حمایتی و راه اندازی مهد کودکها در ادارات و دستگاهها و خدمات به گروههای در معرض خطر از جمله این برنامههایی ویژه است.
وی یاد آور شد: دستگاهها باید به فوریت خدمات گروههای آسیب پذیر را در دستور کار خود قرار داده تا بتوانیم به اهداف والای خود در رابطه با سلامت بانوان دست یابیم.