به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، خلیلی با اشاره به قسمت آخر آیه 2 و تمام آیه 3 سوره طلاق {وَمَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا ﴿۲﴾وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا ﴿۳﴾} بیان کرد: آیه 2 میفرماید، اگر شما تقوا پیشه کنید و جلوی گناهانتان را که از اعضا و جوارهتان سرمیزند را بگیرید قطعاً برای شما راه خروجی را قرار میدهیم، یعنی اگر شما در کارهایتان تقوا یا همان تمرکز هواس داشته باشید و مراقب صحبتها و رفتارتان باشی جلوی بسیاری از گناهانتان را میگیرید و خداوند به شما راه نجاتی را نشان خواهد داد. و آیه بعد میفرماید: وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ، یعنی از جایی که شما فکرش را هم نمیکنید به شما روزی میدهد و خودتان هم متوجه نمیشوید که چگونه روزیتان زیاد شده. وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ یعنی توکل کنید به خداوند زیراکه خداوند برای شما کافی است. و در ادامه توضیح میدهد که چرا خداوند برای ما کافی است، زیرا إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ خداوند به هرچیزی که بخواهد امر میکند و امر به خیر و خوبی میکند و قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا برای هر چیز قدر و اندازهایی قرار داده است.توکل کنید برخداوند و در سایه این توکل مطمئن باشید که خداوند برای شما گشایش ایجاد میکند.
وی ادامه داد: یکی از لحظات دشوار زندگی بچه دارشدن است، پس بهتر است ابتدا بدانیم که چگونه بچهدارشویم؟ دین در این باره توصیهایی برما دارد که هیچگاه از بچهدار شدن ناامید نشویم و زیاد استغفار و طلب آمرزش کنیم. از امام کاظم (ع) داریم که روغن زیتون، پیاز و تخممرغ سبب فرزندآوری میشود پس به زنان و مردان نابارور زیاد بخورانید، لازمه فرزندار شدن از منظر روانشناسی همعقیده بودن زن و مرد با هم است و همان ابتدای ازدواج برای فرزنددار شدن برنامه ریزی کنند که چه زمانی را برای این برنامه مناسب میدانند.
خلیلی این بحث را از منظر اسلام نیز باز کرد و گفت: سخنی از امام باقر(ع) در کتاب مکارمالاخلاق ترجمه میرباقری جلد یک آمده است که میفرمایند: همسران برای طلب فرزند از درگاه خداوند متعال هرصبح و شب این اذکار مقدس را به همین ترتیب آمده بخوانند: 70 مرتبه ذکر سبحانالله و بعد 10 مرتبه ذکر استغفرالله ربی واتوبه علیه، سپس 9 مرتبه سبحانه الله و 1مرتبه استغفر الله ربی و اتوبه علیه، که اگر ا ین چنین کند 100درصد دارای فرزند خواهد شد.
مشاور خانواده با اشاره به سخن دیگری از امام صادق(ع) در کتاب مکارم الاخلاق گفت: آیه قرآنی «رَبِّ هَبْ لِی مِن لَّدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاءِ رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْدًا وَأَنتَ خَیْرُ الْوَارِثِینَ» (سوره آل عمران آیه38) معروف به آیه بچهدار شدن است که اگر این آیه شریفه را در قنوت نماز بخوانیم سبب هدایت شده فرزندانمان و اگر در سجده نماز بخوانیم باعث بچهدارشدنمان میشود.
خلیلی تصریح کرد: دشنام دادن و بد دهنی نیز انسان را از داشتن فرزند محروم میکند و به همین منظور سخنی از امام صادق(ع) را بیان کرد، فردی از بنیاسرائیل 3 سال برای فرزندار شدن دعا کرد ولی این فرد در کنار دعا و نیایش، به اطرافیانش دشنام نیز میداده و دل گنهکار و قلب سرکشی داشت و در کل نیت پاکی نداشته. روزی به خدا میگوید خداوندا به دلیل اینکه من از تو دورهستم صدایم را نمیشنوی و یا نزدیک هستم و نمیخواهی پاسخم را بدهی؟ شب فردی به خوابش میآید و به او میگوید توچطور با زبانی که ناسزا میگوید و دل پرگناه و نیتی ناپاک از خداوند طلب فرزند میکنی؟ فرد تصمیم گرفت یک سال خود را از همه این گناهان پاک کند و بعد از یک سال پاکی صاحب پسری شد.
وی ادامه داد: در زمینه مشاوره نیز ما این را به مادران و پدران میگویم که اگر قصد فرزندداری دارید دشنام به هیچ یک از اطرافیانتان ندهید زیرا که شما را ابتر میکند.
خلیلی راه دیگر بچهدار شدن را با داستانی از زمان امام رضا(ع) و راهنمایی امام بیان کرد: حشام ابن ابراهیم نزد امام رضا(ع) آمدند و عرضه داشتند بنده هم بیمار هستم و هم بچهدار نمی شوم چه کار کنم؟ امام فرمودند: برای رفع بیماری و بچهدار شدن زمان نماز، اذان را با صدای بلند بگویید و به فرزندانتان بیاموزید که موقعه اذان سکوت کنند. بهتر است که افق را بشناسیم و در خانه و یا محل کار زمان نماز اذان را پخش کنید و خودتان اذان را زمزمه کنید.
چند نکته پزشکی، اسلامی ویژ بانوان باردار: امام کاظم(ع): مخلوط گوشت و تخم مرغ سبب درشت شدن استخوان بچه میشود، انار شیرین باعث زیبا شدن بچه میشود.
پیامبر(ص): خوردن خرما در ماههای آخر بارداری فرزند را صبور میکند، خوردن کندر سبب فزونی عقل و استواری قلب میشود.
امام رضا(ع): کندر فرزند پسرا را باهوش ودانشمند و فرزند دختر را خوش رو و خوش اخلاق میکند.
گفتن زیاد ذکر «استغفر الله ربی و توبه علیه» سبب از بین رفتن بیماریهای جسمی و روانی(غیبت گفتن، دروغ گفتن، تهمت زدن) و بچه دار شدن میشود.
زمزمه کردن زیاد ذکر«یا مبدی» به معنی ابداع کننده، جهت برآورده شدن همه حاجات نظیر خانه دارشدن، فرزند دارشدن، عروس و یا داماد دار شدن و دعاهایی از این قبیل است.
مشاور خانواده به سقط جنین نیز اشاره کرد و گفت: این امر مشگل شرعی دارد و از نظر فقهی اگر پدر فرزند مسبب اینکار شد باید ماهی که بچه در آن سقط شده را محاصبه کنند و از مرجع تقلید سوال کنند که مبلغ دیه چقدر میشود و این مبلغ را به خواهر، برادر و همسرش که وارثان این فرزند سقط شده هستند بدهند البته اگر وارثان از سهم خود گذشتند دیه به پدر بخشیده خواهد شد. و اگر مادر سبب سقط شدن فرزند باشد این مبلغ را فقط به دیگر فرزندان میرسد و پدر از دیه سهمی نمیبرد.
وی ادامه داد: هیچ یک از ما از مصلحت وجود فرزندانمان خبر نداریم که این فرزند برای ما خیر است یا شر پس نمیتوانیم در حکم الهی دخالت کنیم و قدرت خداوند را همتراز باقدرت خود بدانیم و فرزندی را که به ما هدیه داده را با دلیل و برهان خودمان که از عقل و علم ناقصمان نشأت گرفته به زور دارو از بین ببریم زیرا که خداوند میدانسته این فرزند خیر و صلاح ما است یا نه، پس ما باید به این هدیه الهی به عنوان یک نعمت،امتحان و یا حتی بلا نگاه کنیم و تسلیم باشیم.زیرا در روایتی از امام موسی کاظم(ع) داریم که این فرزند0 100 نسل پشت خود دارد و این 1000 نفر بر روی پل صراط سر راه مادر و پدر را میگیرند و میگویند تا رضایت ما را جلب نکنی اجازه رفتن ندارید.
خلیلی گفت: اگر کسی بر اثر جهالت این گناه بزرگ را مرتکب شد و توبه نکرد حتماً حادثه ناگواری در دنیا برایش اتفاق میافتد زیرا که خداوند در کنار«رعوف» بودنش برای افراد سرکش و سران آمریکا«منتقم»است. پس توبه نستوه کنید که نه خود و نه فرزندانتان تا قبل از یائسگی هیچ کدام از فرزندانتان را سقط نکنید.
وی توصیهایی به افرادی که فرزند نمیخواهند کرد و گفت: خانم یا آقایی که علاقهایی به فرزند دارشدن ندارند حتماً به مراکز مشاوره بروند زیرا ما به دنیا آمدهایم تا فرزند بیاوریم و مخالفت یکی از اعضای خانواده دلیل بر مانع این کار نمیشود. فرزند عصای والدین در زمان کهولت سن آنان است و رفتار شایسته فرزندان بعد از مرگ والدین میتواند نجات دهنده آنها از عذاب شوند مانند این روایت از پیامبر(ص) که یکی از اصحابشان نقل می کند؛ روزی با پیامبر از قبرستانی رد میشدیم نزدیک قبری شدیم و حضرت فرمودند شتاب کنید و باعجله حرکت کنید در زمان بازگشت نیز همه اصحاب باسرعت حرکت میکردند اما پیامبر(ص) فرمودند عجله نکنید با آرامش راه بروید، سوالی برای اصحاب پیشآمد که دلیل آن شتاب و این آرامش چیست؟ حضرت فرمودند هنگام رفت داشتند فرد داخل این قبر را شکنجه میدادند و صدای فریاد او بلند بود گفتم عجله کنید که مبدا شما صدای این فرد را بشنوید و اصرار قبر برتان آشکار شود ولی اکنون عذاب از گردنش برخواست، فرد دیگری سوال کرد؛ یا رسول الله چه شد که عذاب از او برداشته شد؟ حضرت فرمود: فرزند این فرد در مدرسه کلمه «بسم الله الرحمان الرحیم»را آموخت و از این آموختنش ثوابی نسیب پدرش گشت وهمین امر سبب رهایی این فرد شد.
زینب رحیمی