به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی حسین نوری همدانی، 26 مهر در دیدار با هئیت رییسه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اهمیت تخصصی شدن علوم گفت: با توجه به اینکه هیچ وقت یک انسان نمیتواند در همه شاخههای علمی به تبحر برسد باید این علوم به شکل تفکیک شده در حوزه ارایه شود.
وی افزود: شکل تخصصی شدن علوم را باید از امام صادق(ع) یاد گرفت که ایشان شاگران خود را در عرصههای مختلف آموزش میدادند و هر یک در یک شاخه علمی تبحر داشتند.
وی با اشاره به طبقه بندی کردن معارف دینی به ده شاخه معارفی گفت: یکی از مهمترین زمینههای کاری در حوزه، فعالیت در زمینه فقه مقارن است البته طلاب باید در فقه شیعه به تواناییهای خوبی دست پیدا کنند ولی نباید از فقه مقارن نیز غافل شد.
این مرجع تقلید بیان کرد: دشمنان ما سعی دارند که فقه شیعه را فقهی ناکارآمد و معارف شیعه را محرف عنوان کنند ولی اگر ما به دقایق علمی خود و دیگران واقف باشیم بهتر میتوانیم از این معارف دفاع کنیم.
توسعه دروس عالی حوزه
وی با اشاره به کمبود علمای بزرگ در شهرهای مختلف افزود: روزگاری در شهرهای بزرگ و کوچک کشورهای علمای بزرگی میزیستند ولی امروز تعداد این علما آن چنان زیاد نیست و به همین دلیل باید با توسعه دروس عالی حوزه در شهرهای مختلف کشور، نسبت به پرورش علمای طراز اول در این شهرها اقدام کنیم.
نوری همدانی بیان کرد: یکی از زمینههایی که باید در حوزه به آن توجه شود، عرصه تبلیغ و به خصوص امر به معروف و نهی از منکر در عرصههایی چون عفاف و حجاب است.
تبیین قرآنی ولایت فقیه
وی با بیان اینکه باید با اجرای فعالیتهای علمی و فرهنگی، زمینههای رشد علمی کشور را فراهم کنیم تصریح کرد: در مسئله ولایت فقیه نیز باید از قرآن، استفاده بیشتری ببریم زیرا درست است که بسیاری از استدلالات ما از سیره و روایات است ولی باید این مباحث عقلی و نقلی را به قرآن مستند کنیم.
این مرجع تقلید اظهارکرد: همچنین باید در حوزه سعی شود که اگر نقصی در کتب قدمای ما وجود دارد آنها را برطرف کنیم؛ از جمله در کتب تاریخی که باید بی مهری هایی که به روحانیت در این زمینه به ویژه در تاریخ معاصر شده است را با تبیین دقیق موضوعات رفع کنیم.
وی با ذکر این مطلب که امروز تمام دنیا به حوزه علمیه قم چشم دوخته است، گفت: با این انتظاری که از حوزه علمیه قم میرود باید فعالیتها بر این اساس تقسیم بندی شود.
وی با اشاره به رشد تحولات مخالف اسلام در جهان تصریح کرد: دشمن سعی دارد که از نظر فکری و فرهنگی و سیاسی کشورهای اسلامی را از هویت خود جدا کند که نمونه آن در آذربایجان و ترکیه با تغییر خط عربی به لاتین دیده میشود.
وی در پایان بر لزوم پرداختن به اخلاق عملی در حوزه تاکید کرد و گفت: اگر اخلاق عملی در بین روحانیون توسعه نیابد نمیتوانیم با چند کتاب اخلاقی کسی را به راه درست بکشانیم.