صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۹۰۹۱۹
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۷

گروه اقتصاد: پژوهشکده پولی و بانکی به تازگی یادداشت سیاستی با عنوان «طراحی ابزارهای اسلامی جهت ارائه تسهیلات قاعده‌مند توسط بانک مرکزی؛ چارچوبی جهت سیاستگذاری پولی در بازار بین‌بانکی» را به قلم حسین میسمی و حسین توکلیان منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در چکیده این یادداشت می‌خوانیم: این تحقیق تلاش می‌کند تا موضوع سیاستگذاری پولی در چارچوب تسهیلات قاعده‌مند را مورد بررسی قرار داده و امکان استفاده از آن در بازار بین‌بانکی کشور را مورد بحث قرار دهد.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که با توجه به اینکه شیوه‌های قرض‌دهی و قرض‌گیری در الگوی متعارف تسهیلات قاعده‌مند بر اساس عقد قرض همراه با بهره سامان یافته‌اند، در چارچوب اسلامی قابلیّت استفاده ندارند. اما میتوان با استفاده از ظرفیت فقه اسلامی، انواعی از شیوه‌های جایگزین را جهت اجرای عملیات مذکور طراحی نمود. در این تحقیق به برخی از این ابزارها اشاره شده و توصیه‌های سیاستی کاربردی جهت اجرای آنها توسط بانک مرکزی پیشنهاد می‌گردد.

در مقدمه این یادداشت آمده است» تسهیلات قاعده‌مند، مجموعه‌ای از ابزارهای مالی هستند که امکان قرض‌گیری و قرض‌دهی بسیار کوتاه‌مدت(شبانه) بین بانک مرکزی و بانک‌ها را فراهم می‌کنند.

علاقمندان می‌توانند این یادداشت سیاستی را از این نشانی دریافت نمایند.