صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۹۱۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۶

کانون خبرنگاران نبأ: سومین طرح آموزش سبک زندگی اسلامی با موضوع «حلال و حرام» بیست و هشتم مهرماه با حضور مبلغات سنتی، هیئات مذهبی در سالن کنفرانس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام محمدباقر یوسفی، امام جمعه سیمرغ در این مراسم که روز سه‌شنبه 28 مهرماه برگزار شد، ضمن تعریف حلال و حرام از دیدگاه اسلام، گفت: رعایت کردن حلال و حرام در زندگی موجب سعادتمندی و خوشبختی انسان می‌شود و همچنین عمل به حرام خصوصا لقمه حرام عوارض، عواقب روحی و معنوی خطرناکی برای شخص دارد که از جمله آن شقاوت و بدبختی است؛ برای پرهیز از حرام و استفاده از حلال بر هر مسلمانی لازم است که از دستورات دین اسلام آگاه باشد.

وی افزود: حرام به کارهایی گفته می‌شود که انجامش ممنوع است و در صورت انجام آن عمل، عقاب الهی گریبان‌گیر انسان می‌شود و حلال به اعمالی گفته می‌شود که انجامش جایز بوده و در صورت انجام آن ، عقابی در پی ندارد که همه باید نسبت به احکام دینی خود احساس مسئولیت نماییم ، و با پرسش از بزرگان و روحانیون دینی حلال ها و حرام را بشناسیم و آن‌ها رعایت کنیم.

یوسفی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین وظایف والدین تأمین معاش خانواده، آن هم از راه حلال است، پیامبر اکرم(ص) فرمود کسی که مالی را از راه غیر حلال به‌دست آورد، خداوند او را تنگدست می‌کند و اگر کسی که روزی حلال بخورد، فرشته‌ای بالای سرش قرار می‌گیرد و برای او طلب آمرزش می‌کند تا وقتی که از خوردن آن فارغ شود.

امام جمعه سیمرغ  با اشاره به بعضی از حلال‌ها و حرام در زندگی انسان از جمله سود و رباخواری، نگاه حرام، نحوه پوشش اسلامی، چگونگی به دست آوردن روزی حلال، خیانت در امانت و ...  خاطرنشان کرد: یکی از وظایف همگانی که از ضرورت‌های زندگانی به شمار می‌رود و نقشی اساسی برای گذران زندگی مادی و گرایش به زیستی معنوی دارد، مسأله مهم کسب روزی، تلاش، کار و اقتصاد است. اگر چه اسلام تأکید فراوانی بر اداره زندگی به بهترین شکل و ایجاد رفاه برای خانواده دارد اما هرگز به انسان اجازه نمی‌دهد که از هر راهی یا هر ابزاری زندگی خود را تأمین کند، بلکه باید در چارچوب رعایت قوانین و ضوابط دقیق از ورود مال حرام در زندگی جلوگیری کند.

خطیب جمعه شهرستان سیمرغ با اشاره به فرموده‌های حضرت پیامبر اکرم(ص) در رابطه با روزی حلال ادامه داد: رسول گرامی اسلام (ص)، کسب روزی حلال را بر هر انسان مسلمانی واجب دانسته و می‌فرمایند کسب درآمد حلال بر هر مرد و زن مسلمانی واجب است.

وی ضمن اشاره به حلال و حرام در زندگی اطهار کرد: توجه به حلال و حرام یک کنترل درونی در زندگی اجتماعی است؛ افراد به سادگی به خود اجازه نمی‌دهند، مال نا مشروع کسب کنند، حتی اگر از نظر قانونی امکان دریافت چنان اموالی باشد؛ قانون درونی را حاکم بر قانون بیرونی می‌دانند؛ مال حرام به سبب تأثیر شگرف منفی که در زندگی بشر دارد، یکی از مباحث مهم در فقه زندگی است. احکام بسیاری در منابع اسلامی برای تبیین این مهم وجود دارد، چرا که انسان باید در این حوزه بیشترین توجه و دقت را داشته باشد تا زندگی پاک و سالمی در این دنیا ایجاد و مسیر کمال را به خوبی بسپارد.

حمیدرضا گل‌محمدی