صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۹۳۶۹۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۳
رایزن فرهنگی ایران در گرجستان در گفت‌و‌گو با ایکنا:

شعب خارجی: مجتبی کامران‌فرد گفت: حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) برای دفاع از فلسفه وحی حضرت محمد(ص) و در نهایت سایر ادیان الهی که در آن زمان توسط یزید و یزیدیان مورد هدف قرار گرفته بود، قیام کردند.

مجتبی کامران‌فرد، رایزن فرهنگی ایران در گرجستان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع)، گفت: واقعه محرم و کربلا را می‌توان یکی از معنوی‌ترین و پرمحتواترین حرکت‌های تحول‌زا در طول تاریخ و ادیان مختلف دانست.

پایه‌گذاری مکتب امام حسین(ع) بر اساس معنویت و دفاع از کرامت انسانی

وی بیان کرد: مکتب امام حسین(ع) بر اساس ایثار، معنویت و دفاع از کرامت انسانی پایه‌گذاری شده است که این نهال امروز تنومند شده و هیچ جریان فکری قدرت رویارویی با آن را ندارد.

رایزن فرهنگی ایران در گرجستان افزود: حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) با فدا کردن جان خود موجب استمرار شجره طیبه امامت در تاریخ شد و امروز بشریت در انتظار ظهور نجات‌بخش حضرت مهدی(عج) است.

نباید از قیام حضرت سیدالشهدا(ع) فقط به عنوان یک حادثه نام برد

کامران‌فرد با تأکید بر اینکه فلسفه قیام حضرت سیدالشهدا(ع) باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: متأسفانه اخیرا در برخی محافل و سخنرانی‌ها شاهد این هستیم که از قیام امام حسین(ع) فقط به‌عنوان حادثه کربلا نام برده می‌شود.

رایزن فرهنگی ایران در گرجستان افزود: بسیاری از حوادث تاریخی به‌صورت اتفاقی به‌وجود آمده و اراده افراد در آن نقشی نداشته است؛ اما آنچه در قیام امام حسین(ع) بیش از هر چیز هر خواننده و شنونده‌ای را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اراده و خواست آن حضرت برای تغییر و دگرگونی وضعیت و مفاسد اخلاقی و حفظ ارزش‌های اسلامی آن زمان بوده است.

وی با اشاره به اینکه توجه و اظهار مظلومیت امام و اهل بیت(ع) در کربلا به تنهایی نمی‌تواند معرف واقعه عاشورا و اوج فدکاری ایشان باشد، گفت: یکی از آموزه‌های اخلاقی ارزشمند و تأثیرگذار قیام کربلا «وفای به عهد» از جانب هر انسانی است؛ عدم توجه به این موضوع موجب ریا و نفاق در جامعه شده و نتیجه‌ای جز انحلال اصول اخلاقی در جوامع نخواهد داشت.

کامران‌فرد با بیان اینکه قیام امام حسین(ع) فقط برای دفاع از مسلمانان و شیعیان نبود، تصریح کرد: حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) برای دفاع از فلسفه وحی حضرت محمد(ص) و در نهایت سایر ادیان که در آن زمان توسط یزید و یزیدیان مورد هدف قرار گرفته بود، قیام کرده و جان و مال و اصحاب خود را فدای استقرار ادیان الهی کردند.

رایزن فرهنگی ایران در گرجستان ادامه داد: بسیاری از آزادی‌خواهان و آزاداندیشان جهان با در نظر گرفتن ویژگی‌های خالصانه حضرت سیدالشهدا(ع) در راه دفاع از مکتب اسلام، شیفته تفکرات ایشان شده و تحولات عظیمی در وضعیت سیاسی و فرهنگی کشورها ایجاد کرده‌اند.

اندیشه‌های امام حسین(ع) همچنان مانند گوهری گرانقدر ارزشمند هستند

وی افزود: بدیهی است همه جوامع می‌توانند با توجه به اصول انسانی مسیر رشد و اصلاح اجتماعی را طی کنند که در این راه اندیشه‌های امام حسین(ع) بهترین الگو برای این جوامع خواهد بود؛ چراکه گذشت زمان نه تنها از ارزش آن کم نکرده بلکه همچنان این اندیشه‌ها مانند گوهری گرانقدر ارزشمند هستند.  

کامران‌فرد با بیان اینکه بشر در دوران مدرنیته امروز متأسفانه بسیاری از اخلاقیات و روحیات انسانی را فدای تجددخواهی خود کرده است، گفت: اساس آفرینش انسان عدالت و عزت نفس است. در واقع عزت نفس که به‌صورت تکوینی در وجود انسان قرار گرفته؛ بازدارنده و تعالی‌بخش در زندگی انسان است و عدم توجه به این اصول، لیبرالیسم و پوچ‌گرایی را برای بشریت به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه جهان امروز در شرایط بحران قرار گرفته و با چالش‌های جدی در حوزه دین مواجه شده است، امروز جریان‌های تکفیری در اسلام و حرکت‌های تندرو در سایر ادیان موجب شکل‌گیری برخی تفکرات دین‌ستیز در جهان شده است که به دنبال آن روح انسانی و ابعاد معنوی در خلقت انسان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. متأسفانه بسیاری از این حرکت‌ها در جوامع اسلامی شکل گرفته و با شعار دین و اسلام، افکار یزیدیان دنبال می‌شود.

تفکرات شیعی هرگز منشأ درگیری‌های دینی و مذهبی نبوده است

رایزن فرهنگی ایران در گرجستان یادآور شد: حادثه اخیر منا و کج‌اندیشی و کج‌فهمی آل سعود در سرزمین نزول وحی حاصل همین اندیشه‌های منحرف صدر اسلام است که به گونه‌ای ضربه به اندیشه‌های ناب و جایگاه واقعی مسلمانان وارد کرده است.

کامران‌فرد در پایان یادآور شد: با نگاه اجمالی به سیر تحولات علمی و اجتماعی جوامع به راحتی این نکته قابل درک خواهد بود که تفکرات شیعی در طول تاریخ هرگز منشأ درگیری‌های دینی و مذهبی نبوده، بلکه بسیاری از خدمات فلسفی و بنیادین حاصل پیروان همین مکتب بوده است.