اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از پروژههای آتی معنویت درمانی این مرکز پرده برداشت و اظهار کرد: یکی از پروژههای تحقیقاتی در دست اقدام این مرکز تأثیر معنویت بر میزان اوکسی توسین بیماران است.
وی افزود: اوکسیتوسین هورمونی است که میزان آن میتواند در ایجاد سرطان یا درمان آن مؤثر واقع شود دلیل آن هم این است که دوز آن در بیماران مختلف، متفاوت است؛ در واقع نقش اصلی آن در بهبودی خُلق بیماران است، زمانی که بیمار درد میکشد میزان ترشح این هورمون بالاست.
اکبری ادامه داد: می خواهیم در پژوهشهای خود ثابت کنیم که دوز مقدار ثابتی دارد از سوی دیگر در این تحقیقات می خواهیم به این نتیجه برسیم با معنویت درمانی این دوز و مقدار اکوسیتوسین ثابتتر از هر روش دیگری به آن حد نصابی میرسد که به بیمار سرطانی جهت بهبودی او کمک کند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دومین پروژه در دست اقدام این مرکز را بومی کردن و استاندارد سازی تحقیقات معنویت درمانی سرطان خواند و اظهار کرد: در حال حاضر تلاش میکنیم این تحقیقات بر اساس دین و فرهنگ بومی کشور استاندارد کنیم.
بودجه ناکافی!
وی در ادامه در رابطه با بودجه اختصاص یافته به تحقیقات مرکز تحت مدیریت خود نیز عنوان کرد: دولت تدبیر و امید کمکهای شایان توجهی به پژوهشهای ما به ویژه تحقیقات معنویت درمانی کردهاند اما این بودجه کفایت هزینههای ما را نمیکند.
اکبری بیان کرد: پژوهش چیزی نیست که با یک بار کار انجام گیرد و بگوییم تمام شده است ما یک بیمار را می توانیم با یکبار جراحی درمان کنیم اما اگر بخواهیم مطالعه و تحقیق انجام دهیم ممکن است به کار به تکرار مسأله بکشد به همین دلیل ما همیشه نیاز به بودجه داریم.
وی یادآور شد: پژوهش مبنای حیات علم است و خوشبختانه اکثر مسئولان به این مسأله واقفاند در حال حاضر بخشی از هزینههای مطالعات را دولت و بخشی دیگر را خود اعضای مرکز تأمین میکنند البته بعضی از خیریهها نیز در این راه کمکهای قابل توجهی به ما کردهاند.