به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا،حسینیه طَرقی های مقیم تهران در میدان شوش خیابان شوش شرقی ما بین خیابان ارج و تیردوقلو قرار گرفته است. این مکان مقدس از توان و ظرفیت های موجود جهت ارتقاء فرهنگ عاشورا و کیفیت مجالس عزاداری سرور شهیدان استفاده نموده و با سازمان دهی نیروی انسانی مخلص توانسته است تا حد نسبتاً مطلوب در مقطع کنونی این مکان را اداره کند.
تاریخچه
تاریخچه حسینیه طَرقی ها را با یاری گرفتن از گزارش شفاهی معمرین، خادمین و هیات امنای قدیمی و از آن اشخاصی که خودشان بطور مستقیم و یا بطور غیر مستقیم از طریق پدر بزرگهایشان و افراد دیگر راجع به قدمت و تاریخ گذشته حسینیه خاطراتی داشته اند نقل می کنیم . البته بدیهی است که در نقل قول احتمال کم یا زیاد بودن مطلب گفته شده وجود دارد ولی سعی شده مطالب با تطبیق همدیگر نزدیک به حقیقت باشد.
این حسینیه از سال 1337 در طرق توسط هیئت امنا (عباس نجفی، ضابطی و اکبر مطهری) برپا شد و در سال 1342 این هیئت به تهران منتقل شد و در این دوره تعزیه خوانی در این حسینیه شکل گرفته است.
هیئت امنا
هیئت امنای حسینیه طَرقی ها در حال حاضر 5 نفر هستند (علی ابوالحسنی، حسین علی روحی، رسول حیدری، مرتضی طالبی و مهدی سیف الهی) که مسئولیت این هیئت را به عهده گرفته اند و ساختمان کنونی نزدیک به 1000 متر است.
بیشترین شهید نسبت به جمعیت
حسینیه طَرقی ها در پشتیبانی و حمایت از رزمندگان در دوران دفاع مقدس پیش قدم بودند و در پشت جبهه به ارسال کمک های نقدی و جنسی به جبهه ها را اقدام میکرد. مردمان طرق از همان ابتدای جنگ، همانند دیگر مردم مسلمان و انقلابی ایران طبق فرمان حضرت امام (ره) با جان و مال آماده دفاع و مقابله با دشمن متجاوز شدند و نسبت به حدود 20 هزار جمعیت،بیشترین شهید را دارند.
تعزیه خوانی
تعزیه خوانی از درون مراسم دستهگردانیهای مذهبی محرم و نوحهسراییهایی که پیشینهاش به دورۀ آل بویه میرسد، پدید آمده، و پارهای از اندام مناسک عزاداری عامه مردم شیعه شده است.
این نمایش مذهبی از سال 1349 در این هیئت برگزار شد و تا 15 سال ادامه داشت اما به دلیل وسعت کاری زیاد در مراسم ها و کمبود وقت برای خدمتگزاری نمایش های مذهبی و سنتی متوقف شد.
نخل
همزمان با فرا رسیدن ایام محرم الحرام، مردم عاشورائی این هیئت با سیاه پوش نمودن حسینیهها به عزاداری میپردازند آئین نخل گردانی که دارای شکوه و عظمت خاصی است در مراسم روز عاشورا برگزار می شود، در این مراسم نخل به حرکت در میآید و حرکت این نخل از همان ابتدای مسیر بسیار سخت است. این نخل در شهر یزد در سال 1374 ساخته شده است و حدود یک تن و 200 کیلو وزن دارد.
طاهره میرزایی