صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۲۲۸۴۸
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
محدثی خراسانی:

گروه ادب: مصطفی محدثی خراسانی گفت: شعر انقلاب مبتنی بر آموزه‌ها و آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی است؛ زیرا جریان شعر انقلاب از گشایش ذهن و روان شاعران معاصر تحت تاثیر افق انقلاب شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مصطفی محدثی خراسانی، شاعر معاصر درخصوص شعر انقلاب گفت: جریان شعر انقلاب قطعا قبل از وقوع انقلاب اسلامی ایجاد شد. شاید شروع این جریان به آغاز دهه پنجاه شمسی برگردد. در آن دوران با وقوع جریان روشنفکری مسلمانان و تحت تاثیر مرحوم جلال آل‌احمد و مرحوم علی شریعتی فضای ادبی و هنری هم تحت تاثیر قرار گرفت و شعر انقلاب از دل آن بیرون آمد.
وی با بیان اینکه این جریان وسیع و متکثر بوده است، افزود: شاید حتی باید استاد شفیعی کدکنی را هم از پیشگامان این جریان دانست که شاعران امروزین انقلاب آثار ایشان را سرمشق خود قرار دادند.‌
محدثی خراسانی یادآور شد: اما با پیروزی انقلاب اسلامی این جریان هم دچار تحولات مضمونی شد و هم قوت و شدت بیشتری یافت. این جریان نمایندگانی چون سیدعلی موسوی گرمارودی، مرحوم صفارزاده و حمید سبزواری و علی معلم دامغانی و نصرالله مردانی و سلمان هراتی را به خود دید و توانست خود را تثبیت کند.
این شاعر معاصر ادامه داد: به این ترتیب اگرچه شروع جریان شعر انقلاب پیش از وقوع انقلاب بود، اما موج اصلی شعر انقلاب پس از وقوع انقلاب اسلامی و با فعالیت‌های پرشور جوانان هنرمند انقلابی شکل و قوام گرفت. این جوانان بودند که دست به جریان‌سازی زدند و موج اصلی را شکل دادند.
به گفته محدثی خراسانی سلمان هراتی، سیدحسن حسینی، قیصر امین‌پور و دیگران از مهمترین این چهره‌های جریان‌ساز بوده‌اند.
وی درباره مولفه‌های اصلی شعر انقلاب اسلامی اظهار کرد: این شعر اصالتا مبتنی بر آموزه‌ها و آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی بوده و هست و اگر بخواهیم آن را به لحاظ مضمونی واکاوی کنیم باید ببینیم افق کلی انقلاب اسلامی در آن وجود دارد یا نه. به عبارت دیگر شاعران اصلی این جریان تلاش کردند تا افقی را که امام خمینی(ره) برای انقلاب اسلامی توصیف و ترسیم کرده بودند در قالب شعر روایت کنند.
محدثی خراسانی در پایان گفت: بنابراین شعر انقلاب، شعری است که افق معنایی انقلاب اسلامی را در روان و ذهن زنده می‌کند؛ زیرا خود جریان شعر انقلاب از گشایشی شکل گرفته که این افق بر ذهن و روان شاعران معاصر ایجاد کرده است.