صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۳۳۴۷۰
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳
محمود صلاحی:

گروه هنر: رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: ظلم بزرگ به شخصیت‌هایی چون علامه جعفری این است که شخصیت آنان به درستی معرفی نشود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین رونمایی از کتاب «چهار شاعر» با حضور لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نمار مجلس شورای اسلامی، محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نصری شاگرد، علیرضا جعفری، بیژن پورمند و... در فرهنگسرای فردوس شب گذشته، دهم آبان برگزار شد. کتابی که از آن رونمایی شد گردآوری مطالب علامه محمدتقی جعفری است که در آن اشعار خیام، نظامی، سعدی و حافظ تفسیر می‌شود. کتاب «چهار شاعر» بهار ۹۴ توسط موسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری در ۸۴۰ صقحه منتشر شده است.

در ابتدای این جلسه بیژن پورمند درباره علامه جعفری و رونمایی از کتاب وی چنین گفت: کتاب چهار شاعر اثری است که از میان دست نوشته‌های علامه جعفری گردآوری شده. علامه محمدتقی جعفری در بخش‌های مختلف کتاب «چهار شاعر» به آثار و تحلیل شخصیت خیام، نظامی، سعدی و حافظ پرداخته و موضوعاتی همچون؛ تحلیل شخصیت خیام و بررسی رباعیات خیام، حکمت، عرفان و اخلاق در شعر نظامی گنجوی، تلاقی حکمت و ادب در آثار سعدی و تحلیل اندیشه‌ها و شخصیت حافظ (خلوت انس) را بررسی کرده است.

پورمند ادامه داد: درباره عظمت شخصیت علامه جعفری تا به امروز سخنان زیاد گفته شده است، اما اقدامی عملی در جهت شناسایی دانش وی به نسل جوان رخ نداده است. برای همین فرهنگسرا فردوس وظیفه خود می‌داند که در راستای شناسایی تفکر علامه و بزرگانی چون وی تمام تلاش خود را انجام دهد، البته مدعی نیستیم در این مسیر به موفقیت کامل دست یافته‌ایم، اما تلاش خود را می‌کنیم تا در این مسیر تمام تلاش خود را انجام دهیم.

در این جلسه عبدالله نصری شاگرد علامه جعفری نیز در سخنانی اظهار کرد: متاسفم که در مراکز علمی کمتر به علامه جعفری توجه شده، در صورتی که شخصیت و دانش علامه بسیار گسترده است و مطمئن هستم هر اندازه زمان جلوتر رود بهتر و بیشتر عظمت دانش ایران شناخته خواهد شد، حتی دیگر کشورهای جهان هم به رور زمان بیشتر با دانش وی آشنا می‌شوند.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های بارز علامه جعفری نواندیشی وی بود. برای همین اگر دقتی در ابداعات وی داشته باشیم متوجه می‌شویم که همیشه سراغ موضوعاتی می‌رفت که کمتر به آن پرداخته می‌شد. در این زمینه شرح منظومه یکی از افتخارات علامه جعفری است.

نصری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: علامه در تفسیر اشعار نظامی به نیایش‌های وی پرداخته است. در کارهای جعفری می‌توان یک شاخصه را به خوبی مشاهده کرد. آن نیز متن محوری است. موضوع دیگری که باید به آن اشاره داشته باشم این است که علامه جعفری در تفسیرهایش بسیار فیلسوفانه عمل می‌کرد.

شاگرد علامه جعفری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های علامه جعفری قدرت بالای حفظ اشعار بود. از علامه وقتی خواسته می‌شد بیتی از حافظ یا مولانا بخواند چند بیت از قبل و چند بیت از بعد از آن بخش مورد نظر را قرائت می‌کرد.

وی در پایان سخنانش خود گفت: علامه جعفری در تفسیر 14 جلدی خود از مولانا در کنار تعاریف خود، نقدهای هم از وی مطرح می‌کرد. ویژگی که نشان می‌دهد وی دارای استقلال رأی است.

سخنران دیگر این مراسم محمود صلاحی بود. وی در این جلسه اظهار کرد: به جرئت می‌توان گفت که علامه جعفری فیلسوفی بی نظیر و ساده بود که نمونه آن را تا به امروز نداشتیم. درباره وی بهترین توضیف اظهار نظر شهید مطهری است که گفته ما به مردم حرف تحویل می دهیم، اما علامه روح به مردم می‌دهد.

وی در انتهای این گزارش تصریح کرد: ظلم بزرگ به اندیشمندانی چون علامه جعفری این است که سراغ آنان نرویم در این میان باید در نظر داشت که جستجو کردن در کارهای این افرد، باید با آگاهی باشد تا حقی ضایع نشود. درباره کارهای علامه جعفری باید یک یک نکته را هم اضافه که وی افتخار تمام ایرانیان است.

در این جلسه علیرضا جعفری، فرزند علامه نیز درباره ویژگی‌های اندیشه‌ای پدرش سخنانی ارائه کرد. در انتها نیز از کتاب «چهار شاعر» رونمایی شد.