صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۴۶۱۰۱
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸

گروه ادب: کتاب «درآمدی بر اقتصاد تعاونی از منظر اسلام» از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «درآمدی بر اقتصاد تعاونی از منظر اسلام» که به قلم احمدعلی یوسفی به نگارش درآمده از سوی مرکز پژوهش‌های جوان ـ کانون اندیشه جوان روانه بازار نشر شد.

واکاوی‌های مفهومی، پیشینه‌های فکری، سیر تحول، ماهیت، ابعاد و اصول حاکم بر اقتصاد تعاونی، پرسش‌هایی اساسی در مطالعه اقتصاد تعاونی از منظر اسلام‌ هستند. مقایسه اقتصاد تعاون با دو نظام سرمایه‌داری و سوسیالیستی و سنجش آن با اقتصاد بخش‌های دولتی و خصوصی از برجستگی‌های این کتاب است.

این کتاب می‌کوشد ضمن ترسیم ابعاد، ساختار و اصول اقتصاد تعاونی؛ با بازسازی برخی ابعاد و اصول بر اساس مبانی اسلامی، آن را در چارچوب نظام اقتصادی اسلام معرفی کند. تحقیق با بازخوانی سطح مبانی، اهداف و اصول؛ به چشم‌اندازهایی عملگرا چون طراحی مدل‌های اجرایی مبتنی بر فقه و مبانی اسلامی می‌اندیشد و با عبور از سطوح نظری و خوانش انسان در آموزه‌های اسلام، تحقق اقتصادی عدالت‌گرا را فراروی خویش می‌نهد.

در فصل نخست این کتاب به مفهوم و سیر تحول اقتصاد تعاونی در جهان پرداخته شده و در ادامه اصول اقتصاد تعاونی مورد توجه قرار گرفته است. در فصل سوم اقتصاد تعاونی و نظام اقتصادی سرمایه‌دار به صورت تطبیقی بررسی شده است.

فصل چهارم به بررسی تطبیقی اقتصاد تعاونی و نظام اقتصادی و در فصل پنجم به الگوهای اجرایی اقتصاد تعاونی پرداخته شده و نویسنده در فصل ششم جایگاه اقتصاد تعاونی نسبت به اقتصاد، بخش را مورد بررسی قرار داده است. همچنین آثار و پیامدهای اقتصادی تعاونی فصل پایانی این اثر را دربرمی‌گیرد.

گفتنی است، کتاب «درآمدی بر اقتصاد تعاونی از منظر اسلام» از سوی مرکز پژوهش‌های جوان ـ کانون اندیشه جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با شمارگان 500 نسخه و قیمت 15 هزار تومان منتشر شده است.