صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۴۷۲۷۵
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳
جودکی:

گروه ادب: یک نویسنده و محقق تاریخ اسلام گفت: نبود نقد سبب نشر کتاب‌های غیرمعتبر شده و تولید کتاب‌های ارزشمند را با مشکل مواجه کرده است.

حجت‌الله جودکی، نویسنده و محقق تاریخ اسلام در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کاهش شمارگان آثار در سال‌های اخیر گفت: در حال حاضر با جمعیت بیش از 70 میلیون نفر شمارگان کتاب‌ها به 500 نسخه رسیده، در حالی که این رقم برای جمعیت 30 میلیونی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی حداقل 3 هزار نسخه بود.

وی افزود: هزینه‌های جاری خانواده‌ها به اندازه‌ای افزایش یافته که کتاب در اولویت آنها قرار ندارد و همین امر سبب شده که مخاطب رغبتی به خرید کتاب و مطالعه آن نداشته باشد.

جودکی در پاسخ به اینکه آیا دلیل بی‌رغبتی به مطالعه را می‌تواند نبود کتاب خوب دانست، بیان کرد: در برخی موارد می‌توان گفت که کتاب خوب تولید نمی‌شود، البته تولید می‌شود اما اندک است و یک بحث دیگر در رابطه با این موضوع مربوط به فضای سانسوری است که در جامعه وجود دارد.

وی در ادامه عنوان کرد: این فضای سانسور به این دلیل است که اجازه نقد نمی‌دهیم تا شاهد تولید آثار فاخر و ارزشمند در حوزه‌های گوناگون باشیم و این همه کتاب‌های غیرمعتبر تولید شده و تعداد آنها نیز روز به روز افزایش یافته است.

این نویسنده تصریح کرد: به نظر می‌رسد در رابطه با موضوع کتاب و نشر، دچار استحاله شده‌ایم؛ چرا که در قرآن کریم آمده است، اگر این کارها را بکنید، خداوند شما را دگرگون کرده و تبدیل به قوم بور خواهید شد که بور به معنی بائر است مانند زمین بائر که حاصلخیز نیست.

وی در ادامه یادآور شد: با توجه به اینکه مخاطب موضوعات جدید و از سویی پاسخ نیازهای خود را در کتاب‌های منتشر شده نمی‌یابد؛ از این رو به مطالعه و کتابخوانی نیز گرایش پیدا نمی‌کند.