به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین سعید خوشنما، استاد حوزه علمیه علم الهدی در مسجد باب الحوائج شرق تهران مصادف با شب اول ماه محرم در ارتباط با توجه و دقت به حدیثهای سیدالشهدا(ع) به سخنرانی پرداخت.
وی ابتدا با اشاره به روایتی از سیدالشهدا(ع) که میفرماید: ألإستکبار صلف، والعجلة سفه، والسفه ضعف، والغلو ورطة، تکبرنوعی خودستایی و خودخواهی بیجاست! و شتابزدگی در کارها نوعی ابلهی، و ابلهی نشانه ضعف روحی، و زیاده روی در هر چیز موجب هلاکت است.(بحار الانوار، ج 78، ص 122) افزود: گناهی که شیطان مومنان را به وسیله آن وسوسه می کند خودبینی است.
وی ادامه داد: زیرا بعضی اوقات و در بعضی مواقع همیشه عدهای از نمازگزاران قائل به بعضی گناهان حتی به جهت موقعیت فعلی خود نیستند و با همین وجود شیطان سعی می کند تا چنین مومنانی را به وسیله عجب و خودبینی به بیراهه بکشاند.
مثل مومن باید مثل مردمک چشم باشد!
استاد حوزه علمیه علم الهدی ادامه داد: علمای بزرگ اخلاق راه حلی را در جهت حل این مشکل بزرگ و اساسی داده اند و آن هم این است که مثل مومن مثل مردمک چشم است، به این صورت که مردمک چشم همه را می بیند ولی هیچگاه نمی تواند خود را ببیند. در همین راستا امام رضا(ع) در روایتی پربار وقتی صفات مومنان را برمی شمرد به صفتی مهم میرسد وآن هم این است که مومن هر کسی را می بیند باید از خودش او را بالاتر بداند وببیند.
حجت الاسلام خوشنما ادامه داد: سوالی در ذهن بعضی از مردم شاید به وجود آید که چطور می شود که ما هرکسی را که می بینم از خود بالاتر بدانیم، باید گفت بعضی از مردمی که منکراتی را انجام می دهند در مقابلش صفات بسیار حسنه و خوبی دارند که این منکر را تا حدودی می پوشاند، برای مثال وقتی بانوی بی حجاب را می بینیم باید در درون خود بگویم درست است که او بد حجاب است ولی ممکن است او غیبت نکند، این کار عمل به حدیث معصومین (ع) است.
وی در پایان گفت: برای احاطه در فرهنگ حسینی باید به کلمات و حدیثهای سیدالشهدا(ع) مسلط بود و آن را در زندگی خود به کار بست تا فرهنگ حسینی در زندگی همه ما رشد و نمود به سزایی داشته باشد.
محمد ایمانی مهر