صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۵۰۶۰۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴
علی‌اکبر ضیائی در گفت‌وگو با ایکنا:

شعب خارجی: کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام با بیان این که با انفجارهای تروریستی پاریس دامنه مشکلات داخلی سوریه به برج ایفل رسید، گفت: کشته شدن وحشیانه مردم پاریس صفحه‌ای ننگین را بر تاریخ سیاه داعش افزود.

علی‌اکبر ضیائی، کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) انفجارهای تروریستی در فرانسه توسط داعش را مورد بررسی قرار داد و گفت: این حرکت کور تروریستی علیه شهروندان فرانسه از هر جهت محکوم است و من به‌عنوان یک ایرانی تسلیت خود را به دولت و مردم فرانسه اعلام می‌کنم.

مردم فرانسه باید تاوان دخالت‌های این کشور در سوریه را بپردازند

وی با اشاره به اشتباهات استراتژیک دولت فرانسه در حمایت از مخالفان بشار اسد، بیان کرد: کشته شدن هزاران سوری و آواره شدن صدها هزار انسان بی‌گناه نتیجه محاسبات اشتباه فرانسه، انگلیس، آمریکا و کشورهای عربستان و قطر است که اکنون مردم فرانسه باید تاوان این دخالت‌ها را بپردازند و درگیر جنگ شوند؛ در حالی که که با دخالت نظامی در سوریه مخالف بوده‌اند.

کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام تصریح کرد: فرانسه‌ زمانی از حامیان زین‌العابدین بن علی، رئیس‌جمهور سابق تونس و بشار اسد بود؛ اما این کشور در چند سال اخیر تغییر موضع داده و با تشکیل جبهه «دوستان سوریه» به حمایت از مخالفان حکومت سوریه و ارسال اسلحه برای مخالفان دولت بشار اسد پرداخته است.

ضیائی ادامه داد: فرانسه پس از ناامیدی از اقدامات نافرجام «دوستان سوریه» اقدام به تأسیس «شورای ملی سوریه» برای جایگزینی دولت قانونی بشاراسد در خارج از مرزها کرد که این شورا نیز علی‌رغم حمایت‌های بی‌دریغ فرانسه با شکست روبرو شد.

وی عنوان کرد: با پیروزی فرانسوا اولاند در ماه می 2012 به‌عنوان رئیس‌جمهور فرانسه تغییرات چندانی در سیاست‌های این کشور در قبال دولت بشار اسد ایجاد نشد. تشکیل جلسه «دوستان سوریه» در جولای 2012 در پاریس نیز در دوران ریاست جمهوری فرانسوا اولاند ناکام ماند و فرانسه بار دیگر در یک تشکیلات جدید به نام «ائتلاف ملی سوریه» با هدایت قطر در دوحه شرکت کرد و علت تشکیل این ائتلاف نیز شکست «شورای ملی سوریه» بود.

کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام با بیان اینکه انگلستان و فرانسه تلاش کردند تا اتحادیه اروپا را به منع فروش تسلیحات نظامی به دولت سوریه در ماه ژوئن 2013 وادار کنند، افزود: با افزایش قدرت داعش در منطقه سوریه و عراق و ضعف جدی «جبهة النصره» و «جیش السوری الحر: ارتش آزاد سوریه» در مقابله با دولت سوریه سیاست‌های فرانسه در جنگ سوریه نیز تغییر کرد و زنگ خطر گسترش داعش در منطقه خاورمیانه و دیگر کشورهای اروپایی به صدا درآمد.

وی افزود: در این زمان «ائتلاف ملی سوریه» نیز نتوانست فعالیت مؤثری در جنگ علیه نظام سوریه ایفا کند و اولویت نظامی فرانسه در منطقه به سمت مبارزه با گسترش داعش گرایش یافت. در چنین شرایطی تغییر نظام بشار اسد دیگر اولویت دیپلماسی فرانسه نبود و فرانسه در صدد ایفای نقشی دیگر در حوزه نظامی برآمد.

کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام اظهار کرد: این در حالی بود که فرانسوا اولاند در سال ۲۰۱۲ با کسب ۵۱ درصد از آرای مردم فرانسه در دور دوم انتخابات به ریاست جمهوری فرانسه برگزیده شده بود و به حزب سوسیالیست فرانسه وابسته بود و تمامی جناح‌های سیاسی فرانسه از طیف راست تا چپ بر خلاف حزب سوسیالیست مخالف دخالت نظامی فرانسه در سوریه بودند.

دامنه مشکلات داخلی سوریه به برج ایفل رسید

ضیائی گفت: بر اساس گزارش روزنامه فرانسوی فیگارو تعداد 64 تا 68 درصد مردم فرانسه با دخالت نظامی در سوریه مخالف بودند. در مصاحبه فرانسوا اولاند با شبکه رسمی فرانسه در 15 سپتامبر 2013 میزان 80 درصد مردم از توضیحات رئیس‌جمهور برای مداخله نظامی در سوریه قانع نشدند. نتیجه آنکه مشکلات داخلی سوریه با دخالت‌های کشورهای غربی به مشکلی بین‌المللی تبدیل شده است که اکنون متأسفانه دامنه آن به برج ایفل رسیده است.

وی با اشاره به عاملان این حمله تروریستی، بیان کرد: داعش مسئولیت این حمله تروریستی را علنا بر عهده گرفته و این انفجارها را «حملات 11 سپتامبر» در فرانسه خوانده است.

کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام با بیان اینکه داعش اعلام کرده است که این حملات در نتیجه حملات هوایی فرانسه به مواضع داعش روی داده است، ادامه داد: کشته شدن حدود 130 انسان در شهر پاریس به‌صورت وحشیانه صفحه‌ای ننگین را در تاریخ پرچم سیاه داعش افزود.

ضیائی یادآور شد: در 9 اکتبر جنگنده‌های رافائل فرانسه ذخایر نفتی داعش را در منطقه دیرالزور در مرز عراق و سوریه مورد هدف قرار دادند و خسارت‌های مالی و جانی زیادی به تروریست‌های داعش وارد کردند. فرانسوا اولاند پیش‌تر اعلام کرده بود که نیروی هوایی فرانسه مواضع داعش در عراق و سوریه را مورد هدف قرار خواهد داد. فرمانده این عملیات چارلز گاول از ماه  فوریه تا آوریل امسال در منطقه خلیج فارس بوده و هر روز تعداد 15 تا 20 حمله هوایی را هدایت می‌کرده است.

 شورای امنیت اقدامات جدی علیه داعش اتخاذ کند

وی تأکید کرد: همه انسان‌دوستان جهان از همه گرایش‌های دینی و قومیتی باید این اقدامات وحشیانه داعش را محکوم و در اجلاس شورای امنیت سازمان ملل اقدامات جدی و بازدارنده علیه این جریان بین‌المللی تروریستی و حامیان آن که توسط افراط‌گرایان وهابی و سلفی در کشورهای عربی تجهیز و هدایت می‌شوند، به‌کار گیرند.

کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام در پاسخ به این سؤال که آیا مسلمانان یک بار دیگر در معرض اتهام رسانه‌ها و افکار عمومی اروپا قرار خواهند گرفت؟، گفت: افکار عمومی مردم جهان به‌ویژه اروپا با تفکرات جنایتکارانه داعش آشنا هستند؛ اما در عین حال رسانه‌های ضد اسلامی و مدافعان صهیونیسم بین‌المللی از این فرصت استفاده می‌کنند تا از آب گل‌آلود علیه مسلمانان در جهان به‌ویژه مهاجران بهره بگیرند.

وی با اشاره به حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی از جریان‌های تکفیری، اظهار کرد: سازماندهی جریان‌های تکفیری در پاکستان جهت تقویت طالبان علیه منافع اتحاد جماهیر شوروی سابق تجربه خوبی برای آمریکا بود تا از جریان‌های افراط‌گرای دینی در منطقه خاورمیانه که عموما دارای حساسیت‌های مذهبی و قومیتی هستند، به نفع خود استفاده کند و این نوع به کارگیری جریان‌ها در نهایت هزینه کمتری برای دولت آمریکا جهت دخالت در امور خاورمیانه در برداشت، ضمن آنکه تلفات آن نیز عموما متوجه نیروهای مسلمان جهادی می‌شد که با اغوای جریان‌های جهادی القاعده به‌صورت یک امر مقدس «جهاد» جلوه داده می‌شد.

ضیائی گفت: بنابراین، اگر سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا و تحریک صهیونیسم برای ایجاد جنگ و درگیری میان مسلمانان منطقه نمی‌بود، هم‌اکنون شاهد عملیات تروریستی در قلب اروپا که زمانی به‌عنوان کانون فرهنگ و عشق شناخته می‌شد، نمی‌بودیم.

کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام یادآور شد: همان‌طور که در ابتدا اشاره کردم اکثریت مردم فرانسه و احتمالا دیگر مردم اتحادیه اروپا با دخالت کشورهای اروپایی در منطقه خاورمیانه به‌ویژه سوریه مخالف هستند و دولت‌های خود را عامل بروز چنین حوادث دردناکی می‌دانند.

نظرات بینندگان
ثاقبه
|
|
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۶
سلام علیکم.من واقعا متأسفم برای تحلیلگرانی که اقدامات هماهنگ شده و برنامه ریزی شده صهیونیسم و دولت فرانسه را برای افزایش اسلام هراسی و مقدمه سازی برای اقدام اساسی علیه سوریه را اقدامی از سوی داعش میدانند. داعش هرگز کاری بدون اجازه حامیانش انجام نمیدهد. قاتل مردم فرانسه خود دولت فرانسه است. بیچاره مردم فرانسه!