به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت رهنگ و ارشاد اسلامی سهشنبه 26 آبانماه در مراسم اختتامیه نخستین همایش ملی کتاب و نشر گفت: کتابخوانی در نظام اسلامی یکی از مسائل مهم علمی، عقلی و اندیشهای است و قرآنکریم به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان تنظیمکننده برنامه زندگی انسانهاست و محدود به مکان و زمان هم نیست و میتواند برای تمام اعصار کاربرد داشته باشد.
وی افزود: تصمیم گیری راهبردی در حوزه کتاب و کتابخوانی به ضوابط قانونی مانند ممیزیها، وضع اقتصادی نشر و سرانه مطالعه در کشور بستگی دارد و تصمیمات اساسی ما این موضوع را جهتدهی میکنند که کتابهای مفید را در اختیار کتابخانهها قرار داده و از قرار گرفتن کتابهای غیرمفید و مضر در اختیار عموم افراد جلوگیری کنیم.
صالحی ادامه داد: تعیین اهداف و سیاستگذاری در حوزه نشر کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از این رو باید نیازهای نسل جوان شناسایی شود تا بتوانیم پاسخگوی نیاز آنها در حوزه کتاب باشیم و در این راستا از نظر تعداد عناوین کتابها نگرانی وجود ندارد و تنها نگرانی این است که نیازهای جامعه پاسخ داده شود و اگر کمبودی در این حوزه وجود دارد، شناسایی و یا آسیبشناسی شود.
وی در ادامه به تشویق و ترغیب مردم به مطالعه و کتابخوانی تأکید و عنوان کرد: باید کتاب در سبد کالای خانوادهها جای گیرد و این موضوع نیازمند اطلاعرسانی و آگاهی مردم است و از سوی دیگر باید موضوع مطالعه و کتابخوانی از سوی سازمانهایی مانند آموزش و پرورش جدی گرفته شود.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد تصریح کرد: این کتاب است که میتواند ارتباط میان صنعت و اقتصاد را برقرار کند تا شاهد روزافزون پیشرفت و توسعه در حوزههای گوناگون باشیم.
در ادامه این همایش حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: کتاب به عنوان جوهر مدنیت و کانون تمدنسازی، دارای جایگاه مهمی است و اگر فعال باشد سبب پویایی مدنیت و تمدن خواهد بود و اگر افسرده شود، این مدنیت و تمدن از مسیر خود محرف شده و به تدریج کمفروغ خواهد شد.
وی افزود: در رابطه با وضعیت نشر کتاب باید وضعیت موجود و وضعیت پیشرو را مورد توجه قرار دهیم که شرایط موجود نشان میدهد دچار ضعفها و مشکلاتی هستیم که باید راهکارهای لازم برای آن به کار گرفته شود و از سوی دیگر آثار خوبی نیز در میان تولیدات کتاب وجود داشته است که آثار شاخصی هستند.