صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۵۴۸۸۲
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
دنده‌بر تشریح کرد:

گروه سلامت: رئیس بیمارستان خیریه حضرت صدیقه طاهره (س) مهم‌ترین وسایل بهداشتی و درمانی که زائر پیاده اربعین باید همراه داشته باشد را تشریح و عنوان کرد: زائران علاوه بر همراه داشتن داروها و نسخه داروها بهتر است یک کارت شناسایی سلامت نیز برای خود درست کنند.

ولید دنده‌بر، رئیس بیمارستان خیریه حضرت صدیقه طاهره(س) که سال‌ها تجربه خدمت به زائران اباعبدالله(ع) را دارد و برای اربعین سال جاری نیز گروهی از پزشکان را به صورت داوطلب از این بیمارستان به مراسم اربعین اعزام خواهد کرد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‌ترین توصیه‌های پزشکی به زائران پیاده روی اربعین را تشریح کرد.

وی مسیر نجف تا کربلا را مسیری بهشتی عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که تأکید می‌شود زائران اربعین به آن توجه داشته باشند همراه داشتن برخی ملزومات پیشگیرانه و پزشکی است.

استفاده از ماسک

وی از زائران خواست حداقل 10 ماسک همراه داشته باشد و روزی یک ماسک را مورد استفاده قرار دهند (اگر روزهای بیشتری در سفر است، تعداد ماسک‌های بیشتری همراه داشته باشد).

ضرورت همراه داشتن چفیه، کلاه و چتر

دنده‌‌بر ادامه داد: اگر زائر از عینک، سمعک و هر وسیله کمک توانبخشی استفاده می‌کند، باید یک وسیله اضافه هم همراه خود داشته باشند چون پیش می‌آید که به دلیل شکسته و یا گم شدن عینک، سمعک و ... زائر دچار مشکل جدی می‌شود، همچنین زائر باید چفیه برای پوشاندن سر و صورت و کلاه و چتر همراه ببرد.

وی استفاده از مایع دستشویی و ضدعفوفنی کننده را الزامی دانست و گفت: زائران حتماً باید صابون (به صورت مایع دستشویی، یا خمیر صابون که در داروخانه ها وجود دارد) را در کوله‌پشتی خود قرار دهند و مرتب به شست‌وشوی دست‌ها اقدام کنند چرا که شست‌وشوی دست‌ها با مایع دستشویی از سرماخوردگی، بیماری‌های اسهال و استفراغ و ... جلوگیری می‌کند.

همراه داشتن جوراب به تعداد روزهایی که در سفر هستند

این پزشک کشورمان ادامه داد: زائران باید به تعداد روزهایی که در سفر هستند جوراب به همراه داشته باشند و هر شب جوراب‌های خود را از پا خارج و با دقت پاهای خود را شست‌و‌شو دهند؛ این کار انرژی بهتری به زائر می‌دهد. همچنین زائران بهتر است شب‌ها در محل پاشنه پا از پماد ویتامین «آ د» استفاده کنند و نیز اگر امکان دارد شب پاها را 20 تا 30 سانتیمتر بالاتر نگه‌دارند. همچنین زائران باید توجه داشته باشند که در عراق ویتامین «آ د» نیست و مردم از وازلین استفاده می‌کنند به همین دلیل بهتر است این پماد را همراه داشته باشند. در مسیر نیز که هوا سرد و یا آفتابی است و دست و صورت در معرض باد و آفتاب قرار دارد می‌توانند از این کرم برای دست و صورت و لب های خود استفاده کنند.

معاون پیشین حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت از احتمال بالای عرق سوز شدن بدن برای زائران پیاده اربعین نیز سخن گفت و اظهار کرد: زائران می‌توانند کرم «زینک‌اکساید»، یا «کالاندولا» یا «پودر تالک» همراه داشته باشند تا از عرق‌سوز شدن بدن جلوگیری کنند. همچنین همراه داشتن لباس زیر برای تعویق مکرر نیز به این امر کمک می‌کند.

همراه داشتن داروهای مصرفی و نسخه داروها

دنده‌بر به تمامی زائرانی که از داروهای خاصی استفاده می‌کنند، توصیه کرد: افراد بیش از مقدار مصرف، داروها خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.

وی تصریح کرد: همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری‌قلبی و قند را دارند بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها قطع و یا خودسرانه کم یا زیاد شود.

یک کارت شناسایی برای خود درست کنید

این پزشک کشورمان به زائران توصیه کرد که یک کارت شناسایی برای خود درست کنند و افزود: زائران اربعین حتماً باید گذرنامه همراه داشته باشند و از گذرنامه خود به دقت مراقبت کنند، اما علاوه بر گذرنامه زائران می‌توانند بر روی برگه‌ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و اگر می‌دانید که در نجف و کربلا کجا قرار است مستقر شوند، محل استقرار خود را در این کارت نوشته به همراه عکس خود در کوله‌پشتی قرار دهند تا در صورت بروز مشکل پزشکان و یا سایر اعضای کاروان بتوانند به وی کمک کنند.

همراه داشتن قرص‌های ضروری

وی همچنین گفت: زائران بهتر است قرص‌هایی از قبیل قرص سردرد، قرص تهوع، دیفنوکسیلات برای اسهال و قرص سرماخوردگی را همراه داشته باشند.

همراه داشتن مقدار کمی جیره غذایی/ کشک خشک همراه داشته باشید

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مقدار غذای ارائه شده به صورت نذری در اربعین بسیار زیاد است، لزومی به حمل مواد غذایی نیست، اما زائران برای احتیاط کمی خرمای خشک، انجیر خشک، کشمش، مغزدانه‌های آجیل و کشک خشک همراه داشته باشید که کشک خشک از نظر پروتئین بسیار مناسب و انرژی زا و بهداشتی است و جلوی بسیاری از فسادهای معده را می‌گیرد.

وسایل شخصی و بطری خالی همراه داشته باشید

دنده‌بر به زائران توصیه کرد: لیوان شخصی دردار، چنگال، قاشق، بشقاب، پتوی مسافرتی، حوله کوچک، ملافه کوچک مسافرتی و بطری خالی همراه داشته باشند و از این بطری برای شستن دست و صورت و ... استفاده کنند.

کفش طبی

وی در خصوص بهترین کفش برای پیاده روی اربعین نیز گفت: کفش طبی دارای پاشنه نرم است و به کمر ضربه وارد نمی‌کند و از آنجایی که زائر در هنگام پیاده‌روی پای متورمی پیدا می‌کند، داشتن کفش بنددار موجب می‌شود بتواند کمی کفش را گشاد کند تا به پا فشار کمتری وارد شود.

همراه داشتن سیم‌کارت، تلفن‌همراه، شارژر، کمک شارژر و کاغذ و خط‌کار نیز از توصیه‌های این پزشک با تجربه کشورمان بود که عنوان کرد: دیده شده که زائران می‌خواهند چیزی یادداشت کنند اما به دلیل نداشتن کاغذ و خطکار و مشکلات تلفن‌همراه دچار مشکل شده‌اند.

وی به زائران توصیه کرد تا پیاده‌روی آرام و منسجم داشته باشند و افزود: برخی از زائران با شتاب حرکت می‌کنند و از آنجایی که زائران ما عادت به پیاده‌روی طولانی ندارند پیاده‌روی با شتاب و زیاد در روز اول موجب می‌شود به شدت دچار گرفتگی عضلات و اسپاسم شوند و حتی از سفر باز بمانند بر همین اساس پیاده‌روی منسجم و غیر شتاب زده بهترین نوع حرکت است.

دنده‌بر پرهیز از خوردن و آشامیدن با دست‌های آلوده، استفاده نکردن از آبی غیر از آب معدنی و پلمپ شده و استفاده نکردن از موارد مشکوک برای خوردن و آشامیدن را نیز توصیه کرد و گفت: زائران بهتر است از کوله‌پشتی استفاده کنند و وسایل خود را با دست حمل نکنند چرا که همراه داشتن یک وسیله در یک دست، موجب فشار آوردن شانه بر ستون فقرات می‌شود و زائر با کمی پیاده‌روی دچار خستگی می‌شود.
.