صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۵۵۱۵۸
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
هشدار درباره تاریخ‌سازی برای موجه‌سازی؛

گروه ادب: مدیر واحد تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی بر لزوم آسیب‌شناسی در این حوزه برای مبارزه با تاریخ‌سازی و ارائه خوراک فکری درست به مردم برای انتقال پیام انقلاب تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، حجت‌الاسلام سعید فخرزاده گفت:‌ خاطره روایتی از گذشته است که در آن احتمال صدق و کذب می‌رود و نیاز به تحقیق و راستی‌آزمایی دارد.

وی یکی از اهداف برگزاری دهمین نشست تاریخ شفاهی را بررسی کارهای انجام گرفته در حوزه‌های گوناگون تاریخ شفاهی انقلاب دانست و بیان کرد: با بررسی کارهای انجام شده و آثار منتشر شده در این حوزه باید دید آیا بیشتر تاکید بر خاطرات شفاهی است یا سبک تاریخ‌نگاری؟ چقدر این خاطرات اعتماد‌آور است و چه منابع تحقیقاتی در کارها وجود دارد. بر این اساس می‌توان مسیر را برای اقدامات بعدی پیش‌بینی کرد.

فخرزاده تصریح کرد:‌ ما باید به جامعه هشدار دهیم تا به هر چیزی که در غالب کتاب خاطره چاپ شد، اعتماد نکنند، زیرا تحرکاتی وجود دارد که در تلاش هستند با تاریخ‌سازی، چهره حکومت پهلوی را موجه جلوه دهند. این تحرکات درباره حوادث بعد از انقلاب نیز به گونه‌ای دیگر ملاحظه می‌شوند.

به باور وی باید این صدق و کذب‌ها برای مردم مشخص شود و قطعا برگزاری چنین نشست‌هایی می‌تواند به جامعه مخاطب اطلاعات بدهد و آنها را برای تشخیص این صدق و کذب‌ها یاری کند.

گفتنی است، دهمین نشست تخصصی تاریخ شفاهی به همت مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با همکاری انجمن تاریخ شفاهی ایران و با عنوان «تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی (۵۷-۱۳۴۲)» دی‌ماه برگزار می‌شود.