صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۵۹۳۹۰
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
شریف‌زاده عنوان کرد:

گروه ادب: مدیر گروه فراهم‌آوری کتاب‌های خطی و نادر گفت: قرآن خطی مربوط به قرن ۱۲ که به دستور یک سردار ایرانی کتابت شده، توسط کتابخانه ملی خریداری شد.

اکبر شریف‌زاده، مدیر گروه فراهم‌آوری کتاب‌های خطی و نادر کتابخانه ملی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: گروه فراهم‌آوری کتاب‌های خطی و نادر کتابخانه ملی ایران در سال جاری چندین نسخه نفیس قرآنی خریداری کرده که یکی از این نسخه‌ها به خط نسخ جلی است و در قطع رحلی 190×290 کتابت شده است.

وی افزود: این نسخه به دستور ذوالفقارخان سردار، در روز یکشنبه، اول ماه رجب 1237 قمری، توسط عبدالله بن حاجی محمد جعفر جیلانی(گیلانی) کتابت شده است و با وجود آسیب دیدن جلد و حواشی نسخه، متن کاملا سالم مانده و تزیینات بسیار زیبایی دارد.

شریف‌زاده ادامه داد: دو صفحه ابتدای نسخه سرلوح و کتیبه‌های مضاعف در بالا و پایین آن مذهب و مرصع و حواشی برگ‌های ختایی پرکار است، بین سطور در تمام متن طلا‌اندازی به شیوه ابری است، سرسوره‌ها در کتیبه مذهب و مرصع و با رنگه‌نویسی به لاجورد است، تقسیمات  قرآنی نیز در حاشیه با ترنج‌های زیبایی رنگه‌نویسی دارد.

وی یادآور شد: با وجود آنکه جلد نسخه آسیب بسیاری دیده و توسط مالک نسخه مجدداً صحافی شده و حاشیه اوراق موریانه خورده، اما نسخه و متن مقدس قرآن سالم و از گزند و آسیب در امان مانده است.

شریف‌زاده در ادامه عنوان کرد: این نسخه خطی قرآن توسط فردی ایرانی مقیم آمریکا به کتابخانه ملی ایران به قیمت کارشناسی فروخته شده است.

وی در ادامه به نسخه دیگر تازه خریداری شده اشاره و عنوان کرد: این نسخه به خط نسخ بوده و تاریخ کتابت آن قرن 13 است که دارای جلد لاکی با ترنج و سرترنج سوخت ضربی و حاشیه زنجیره ضربی است.

شریف‌زاده با بیان اینکه این قرآن در قطع 90×150 است، افزود: صفحات افتتاح، سرلوح و کتیبه مذهب و مرصع مضاعف صدر و ذیل، بین سطور ابری‌سازی و طلااندازی، جدول و کمندکشی به زر و شنگرف و سیاهی، عناوین به زر رنگه‌نویسی شده، برخی علایم تجوید در متن به شنگرف و در حاشیه نیز تقسیمات قرآنی مثل نصف و جزء و حزب و غیره به شنگرف در حاشیه صفحات نوشته شده و تمام متن صفحات زرافشان شده است.