صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۵۹۵۶۴
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷
اسدی تاکید کرد:

گروه ادب: یکی از کاتبان ممتاز دارالکتابه گفت: برای توفیق در ارائه قرآنی با خط و مشق نسخ فارسی که مورد اقبال عمومی قرار گیرد، باید به ابداعاتی در ظرافت‌های هنری کتابت برسیم.

محمدتقی اسدی از کاتبان ممتاز مرکز دارالکتابه، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)با تاکید بر اینکه برای توفیق در ارائه قرآنی با خط و مشق نسخ فارسی که مورد اقبال عمومی قرار گیرد، باید به ابداعاتی در ظرافت‌های هنری کتابت برسیم، عنوان کرد: در سال‌های اخیر با پیشرفت نسخ‌نویسی فارسی روبه رو شده‌ایم و می‌توان امیدوار بود که در آینده نزدیک قرآن‌های نفیس با نسخ فارسی جایگزین مصحف‌های با خط نسخ عربی شوند.
وی گفت: گنجینه‌ موزه‌های ما مملو از قرآن‌های با خط نسخ فارسی است که اهتمامی به چاپ آنها نشده است. توجه به جذابیت‌های این قرآن‌ها می‌تواند استانداردی دیگر را در کتابت قرآن پیش چشم قرار دهد تا قرآن‌های با خط نسخ فارسی جایگزین قرآن عثمان طه شوند.
اسدی با بیان اینکه قابلیت‌های خط نسخ فارسی متفاوت از خط عربی است، افزود: اگر بخواهیم قرآن با خط نسخ فارسی جایگزین قرآن عثمان طه شود باید به استانداردی در فرم کتابت حروف و کلمات و نیز تعداد صفحات برسیم. اکنون قرآن عثمان طه با عیار هنری درجه دو و سه سایر قرآن‌های نسخ عربی را نیز تحت الشعاع قرار داده که این امر به دلیل ویژگی‌های قابل بحث آن است.
این کاتب ادامه داد: حمایت‌های دولتی نیز در تحقق جایگزین شدن نسخ فارسی به جای عربی موثر است. متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفارش کتابت قرآن به کاتبان حرفه‌ای کمکار است.
اسدی در عین حال افزود: متاسفانه خط نسخ و ثلث مورد بی‌مهری انجمن خوشنویسان واقع شده و بیشتر توجه‌ها معطوف به خطوط نستعلیق و شکسته است. باید توجه داشت که با اینکه نیکوست به خطوط فارسی پرداخته شود، ولی نباید از خطوط عربی نیز غافل بود چون ما پیش از ایرانی بودن مسلمان هستیم و بسیاری از متون دینی و علمی ما عربی است.
محمدتقی اسدی سال 69 به عرصه خوشنویسی وارد شد و ازسال 72 توانست از محضر استاد محمد حسینی موحد استفاده کند. سال 76 درجه ممتاز را دریافت کرد و از آن سال به بعد مدرس خوشنویسی است و به خط‌های نسخ فارسی و عربی و ثلث کتابت می‌کند.