به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری اولین کنفرانس ملی قرآن و تحول علوم ایران صبح امروز دوشنبه ۱۶ آذرماه با حضور حجت الاسلام حسین تاج آبادی، رییس انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران در دانشگاه تربیت مدرس شهید رجایی برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست با تبریک روز دانشجو و گرامی داشت، یاد و خاطره دانشجویانی که در ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲ خونشان برای اعتلای این مرز و بوم بر سنگفرش خیابانهای اطراف دانشگاه تهران ریخته شد، گفت: انجمن ملی قرآن و تحول علوم ایران در بهمن ماه سال جاری نخستین کنفرانس ملی قرآن و تحول علوم ایران را با محور فرهنگ عمومی برگزار خواهد کرد.
وی افزود: انجمن ملی قرآن و تحول علوم ایران همچون سایر انجمنهای علمی، مجموعهای از اقدامات علمی را برگزار میکند، که از جمله مهمترین آنها میتوان به: انجام تحقیقات علمی در سطوح ملی و بین المللی، حمایت از محققان و تجلیل از استادان، پژوهشگران و نخبگان، ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی، همکاری با نهادهای علمی، فرهنگی، برگزاری همایشهای ملی و بین المللی، انشار کتب و مجلات علمی و تشکیل بانکهای اطلاعاتی اشاره کرد.
تاج آبادی اظهار کرد: بالغ بر ۱۰۰ عضو حقوقی و چند نهاد، در ذیل انجمن ملی قرآن و تحول علوم ایران فعالیت میکنند که عمدتا دارای مدرک دکترا و یا دانشجوی این مقطعاند وامکاناتی نظیر سایر انجمنهای علمی را در اختیار آنها قرار دادهایم. این انجمن با این باور که قرآن کتاب ناس است و نه خاص، به این معنا که قرآن کتاب همه چیز و شفای همه دردهاست و پاسخگوی همه نیازها و به ویژه علوم انسانی است. بر این اساس تاکنون در انجمن گروههایی نظیر: قرآن و روابط عمومی، قرآن و اطلاعات و فناوری، قرآن و مدیریت، قرآن و علوم زیستی، قرآن و فقه و... را پایه گذاری کردهایم و گروههای دیگری را نیز در انجمن پایه گذاری خواهیم کرد و چشم انداز این انجمن این است که به تعداد رشتههای دانشگاهی در دنیا گروههایی را راه اندازی کنیم که چارچوبهای آنان از قرآن استخراج و استنباط گردد، زیرا قرآن کتابی میان رشتهای است و قابلیت همراهی با تمام علوم را داراست. اما متاسفانه مهجوریت قرآن در طی قرون گذشته به این دلیل بوده است که به این کتاب آسمانی تنها از دریچه تقدس نگاه شده و کمتر به وجوه علمی آن پرداخته شده است.
وی ادامه داد: حوصله، بردباری و روش و منش از اولویتهای کار انجمن است و با حوصله پیش میرویم و بنا نداریم به هر قیمتی و در بازههای چند ماهه کتاب یا مجلهای منتشر کنیم که قابل توجه نباشد، بلکه سعی داریم با صبر و بردباری و کار دقیق به انجام کارهای پژوهشی بپردازیم و ممکن است پس از ۵ یا ۶ سال به چند قاعده در قرآن دست یابیم که میتواند ارزشمند باشد.
وی بیان کرد: بر این اساس در روزهای ۷ و ۸ بهمن ماه جاری کنفرانس ملی قرآن و تحول علوم ایران را با محوریت فرهنگ عمومی در قرآن و در سه موضوع: آثار، سطوح و ابعاد فرهنجگ عمومی، کارکردهای فرهنگ عمومی و حوزه ماتریس فرهنگ عمومی را برگزار خواهیم کرد. با توجه به اینکه قرآن کتاب ناس است، سعی کردهایم به فرهنگ عمومی وارد شویم و منظور از فرهنگ عمومی فرهنگی است که مورد اطلاع و نیاز مردم است و قصدمان بررسی فرهنگی است که مورد استفاده اکثر مردم قرار میگیرد و موضوعاتی نظیر: نظم و انضباط، امنیت و اقتدار را شامل میشود. بنابراین فرهنگ عمومی در برابر فرهنگ خاص و سازمانی قرار میگیرد. و مایلیم مواردی را که نوع مردم درگیر آن هستند از دید قرآن بررسی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر خاطرنشان کرد: از طریق هدایت فرهنگ عمومی است که میتوان به تمدن رسید اگر میخواهیم به تمدن نوین اسلامی دست یابیم، ناگزیر به عبور از از دریچه فرهنگ عمومی هستیم و در غیر این صورت دسترسی به تمدن نوین اسلامی میسر نمیگردد. برگزاری این کنفرانس نقطه آغاز فعالیت گسترده انجمن علمی قرآن و تحول علوم است، گرچه این انجمن پیش از این نیز فعالیتهای علمی و تخصصی انجام داده است.
وی در پایان گفت: علاقمندان تا ۱۵ دی ماه سال جاری مهلت دارند تا آثارشان را از طریق پایگاه اینترنتی انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران به نشانی: www. iquransa. com ارسال نمایند و یا با شماره تلفن ۲۲۹۳۳۷۸۹ تماس حاصل نمایند.