صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۱۵۶۳
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
طباطبایی:

گروه سلامت: معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به انجام پژوهش‌هایی در خصوص شایع‌ترین مشکلات پزشکی پیاده‌روی اربعین از لزوم انجام کارهای پژوهشی جزئی‌تر در این خصوص سخن گفت.

امین‌رضا طباطبایی، معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از انجام پژوهش‌هایی پزشکی در پیاده‌روی اربعین سال جاری خبر داد و گفت: فرم‌هایی به صورت دستی و نرم‌افزاری در اختیار پزشکان و مسئولان پایگاه‌های امدادی در نجف، کربلا و پایگاه‌های بین‌راهی نجف به کربلا قرار گرفت.

وی ادامه داد: اطلاعات مربوط به بیماری‌ها و مشکلات پزشکی موجود در پیاده‌روی اربعین جمع‌آوری و آنالیز این داده‌ها در دست انجام است تا بیشترین و شایع‌ترین مشکلات مربوط به پیاده‌روی اربعین استخراج شود.

طباطبایی در پاسخ به این سؤال که آیا حضور زائران از بیش از 100 کشور و به تبع آن وجود انواع ویروس‌ها و بیماری‌ها لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر و انجام پژوهش‌های گسترده‌تر در این خصوص را طلب نمی‌کند؟ گفت: قطعاً هر چه این پژوهش‌ها جزئی‌تر و با داده‌های بیشتری انجام شود بهتر است و نیاز به کارهای پژوهشی در این حوزه وجود دارد.

وی تصریح کرد: سال به سال باید از نتایج پژوهش‌های سال‌های قبل برای برنامه‌ریزی درمانی سال بعد استفاده شود به عنوان مثال وقتی مشخص شد بیشترین دلیل مراجعه زائران به چادرهای درمانی هلال احمر چه بوده، سال آینده بر اساس این بیماری‌ها و مشکلات باید برنامه‌ریزی درمانی صورت گیرد.

معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت از مشخص شدن نتایج پژوهش‌های صورت گرفته ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: با ویروس یا بیماری جدیدی در اربعین سال جاری مواجه نبودیم و بیماری وبا نیز که قبل از اربعین مطرح شده بود هم مشکلی برای زائران ایجاد نکرد. البته همیشه مورد مشکوک وجود دارد اما با همه‌گیری و موارد نگران کننده مواجه نبودیم.