صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۱۹۳۲
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
مجاهدی بیان کرد:

گروه ادب: نویسنده کتاب «رواق اشراق» گفت: در «رواق اشراق» تلاش کرده‌ام بُعد عاطفی و ذوق شاعرانه علمای روحانی کشور را در ۹۰۰ سال گذشته تبیین کنم.

محمدعلی مجاهدی(پروانه)، از محققان و شاعران آیینی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به رونمایی کتاب جدیدش به نام «رواق اشراق» در سومین جشنواره شعر حوزه(اشراق) توضیح داد: این کتاب که عصر امروز (30 آذر) در مراسم اختتامیه سومین جشنواره شعر «اشراق» رونمایی می‌شود، تلاشی برای معرفی بعد عاطفی و ذوقی علمای روحانی کشور در 900 سال گذشته است.
مجاهدی افزود: «رواق اشراق» تذکره شاعران روحانی است که در سه جلد نوشته شده است. جلد اول به شاعران متقدم از قرن پنجم تا دوازدهم اختصاص دارد. جلد دوم به شاعران متأخر سده‌های 13 و 14 می‌پردازد و مجلد سوم نیز به معرفی شاعران معاصر 100 سال اخیر اختصاص دارد.
این محقق گفت: در این کتاب با استفاده از 250 منبع تاریخی و ادبی به معرفی 360 شاعر روحانی پرداخته‌ام. کتاب به معرفی زندگی‌نامه شاعران روحانی و درج برگزیده‌ای از آثار آنها اختصاص دارد.
وی توضیح داد: اغلب علمای روحانی با وجود هیمنه عظیم علمی، دوست نداشتند در زمان حیاتشان شناخته شوند و آثارشان چاپ شود. این کتاب کمک می‌کند، خوانندگان  با جنبه‌های شاعرانه و عاطفی روحانیون که دارای اشعار بسیار دلنشین با مضامین رنگین بوده‌اند، آشنا شوند.
مجاهدی گفت: تالیف این کتاب را به پیشنهاد رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در مدت یک سال و نیم انجام دادم. سه نسخه کپی‌شده از این کتاب آماده شده که رونمایی می‌شود و زمان چاپ کتاب پایان امسال خواهد بود. 
مجاهدی تاکنون آثار متعددی را در حوزه تالیف و تدوین در قلمرو شعر و  ادب فارسی عرضه کرده است که از این میان می‌توان به «فغان دل» (مجموعه اشعار حسینعلی بیک شرر فرزند آذر بیگدلی)، «تذکره سخنوران قم»، «محفل روحانیون» (تذکره علمای شاعر)، «گنجینه اسرار» عمان سامانی، «شکوه شعر عاشورا»، «سیمای مهدی موعود(عج)» در آئینه شعر فارسی و «تذکره شعرای مرثیه‌سرا» در زبان فارسی اشاره کرد.