صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۲۲۸۶
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰

گروه فعالیت های قرآنی: مراسم اختتامیه بخش دوم مسابقات سراسری قرآن که شامل دو رشته اذان و معارف بود، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) کرمانشاه، مراسم اختتامیه بخش دوم سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن سه شنبه شب اول دی ماه در سالن انتظار کرمانشاه و با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد.

حمید محمدی در این مراسم سخنان خود را با گرامی داشتن یاد و خاطره مهاجران الی الله و خصوصاً آیت الله مؤیدی قمی آغاز کرد و گفت: آنچه به عنوان قرآن در جامعه مطرح می شود مجموعه ای از چند بخش قابل تمایز است که روح آن به یک نقطه بر می گردد.


وی با اشاره به اینکه برای آشنایی با قرآن کریم هفت گام باید برداشته شود، افزود: روخوانی، روان خوانی، تدبر، عمل  به قرآن برخی از این گام ها هستند، همچنین برای رسیدن به توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه سه ضلع وجود دارد که ایمان، معرفت و عمل است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات به ضلع نخست مثلث توسعه فرهنگ قرآنی که توجه به مفاهیم بود به خوبی توجه شد؛ چرا که مفاهیم به عنوان زیرساختی ترین حرکت قرآنی در توسعه فرهنگ قرآنی مورد توجه است.
محمدی اظهار کرد: معرفت به قرآن کریم نیز به عنوان ضلع دوم این مثلث و رفتار قرآنی نیز ضلع سوم است که رشد متوازن این سه ضلع توسعه مطلوب فرهنگ قرآنی را به دنبال دارد و می تواند تحول اساسی در این زمینه ایجاد کند.
وی در دامه با اشاره به اینکه آنچه به عنوان تفسیر در جامعه مطرح است، عمدتاً کشف مدالیل است، گفت: تفسیر حقیقی پرده برداری از حقایق ناب است که برای رسیدن به آن مستلزم گام های روشن دیگری هستیم که اولین گام کشف نظامات هستی شناسانه از قرآن است. کشف نظامات ارتباطاتی در حوزه های مختلف، گام دیگر در این مسیر است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گام دیگر در این مسیر را پاسخگویی به نیازهای امروز و آوردن قرآن به لایه های مختلف اجتماع عنوان و اظهار کرد: این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه کرسی های نظریه پردازی قرآنی در مراکز علمی جدی تر مورد پیگیری قرار گیرد و درس های خارج حوزه های علمیه به سمت تفسیرگویی حرکت کند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از صحبت های خود به بحث برگزاری مسابقات اشاره کرد و گفت: مسابقه عالی ترین سطح  در مجموعه تبلیغ و ترویج قرآن کریم مطرح است، جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه ها الگوست و در مسابقات قرآن نیز باید الگوی سایر جوامع اسلامی باشد.


وی با بیان اینکه هدف مسابقه در کشور ما انس دادن عموم مردم با قرآن کریم است، گفت: در سایر کشورها نهایت هدف برگزاری مسابقه رشد فردی متسابقان است. در جمهوری اسلامی مسابقه هدف بلندی دارد که تمدن سازی نوین قرآن‌بنیان است و این همان نقطه مورد نظر همه ما است.
محمدی عنوان کرد: بحث تسابق و استباق که در سنت پیامبر(ص) نیز به آن اشاره شده است نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد، ایشان برای ایجاد عزم در مردم آنها را برای وصول به مقصد عالی تشویق می کردند.
وی با اشاره به اینکه در مسابقه، جلو بودن و یا عقب بودن از رقبا جایگاهی در سنت پیامبر ندارد، گفت: در سنت نبوی مهم فقط حضور در صحنه تعلیم و تعلم قرآنی است. آنچه موجب انس عمومی مسلمانان با قرآن کریم می شود همان مسابقه ای است که سنت نبوی اعلام کرده است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: مسابقه نبوی برخوردار از سه ویژگی است، اولین ویژگی این است که داور مسابقات خداوند است، مواد این مسابقه خشیةالهی شدن است و جایزه آن نیز مدعوةالله است.
محمدی با تأکید بر اینکه اهل خدا همان اهل قرآن است، بیان کرد: حضور در صحنه مسابقات یعنی لبیک به ندای پیامبر (ص)، حضور در صحنه تسابق نبوی یعنی انسان به داوری خداوند برای رسیدن به خشیت که جایزه آن مدعوة الله است وارد شده است. نفس حضور در این مسابقه و تلاش و کوشش در این به معنای پیروز شدن است.


وی خاطرنشان کرد: صدای زیبا یکی از نعمت هایی است که خداوند همراه به چهره زیبا عطا کرده است، موذنانی که در این دوره از مسابقات عالی ترین ندای اسلام را فریاد زده اند، جا پای جای سنت نبوی و مسیر ولایی گذاشته اند.
محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود به بیان تفاوت قرائت و تلاوت پرداخت و گفت: تلاوت علاوه بر خصوصیات قرائت دو خصوصیت دیگر نیز دارد که تدبر و بعد هم تبعیت از آن است، ما مؤظف هستیم که قرآن کریم را تلاوت کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه حاضران در این مسابقات حاصل خروجی 20 هزار جلسه قرآنی هستند، گفت: از رسانه ملی که به خوبی این دوره از مسابقات را انعکاس داد نیز قدردانی می کنیم.
در ابتدای این مراسم نیز حجت الاسلام حسینی اراکی، مدیر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه به بحث در مورد شرایط قرائت قرآن کریم پرداخت و گفت: قاری قرآن نیاز به قلب خاشع دارد، به این معنی که تواضع و تسلیم بودن در برابر اوامر الهی را داشته باشد.


وی افزود: از جمله آداب قرائت قرآن این است که به آیاتی که قرائت می شود در رفتار و گفتار عمل شود، در آداب تلاوت قرآن کریم باید چند نکته را مد نظر قرار دهیم تا در مدار بندگی خداوند قرار گیریم.
مدیر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه اذعان کرد: توجه به عظمت خداوند، حضور قلب در زمان تلاوت، تدبر در آیات تلاوت شده و خالی کردن عقل و نفس از غیر خدا در زمان تلاوت از جمله آدابی است که برای تلاوت لازم است.


حسینی اراکی در پایان بیان کرد: اگر تأثیر قرآن کریم بر قلب انسان اتفاق بیفتد دچار گمراهی نخواهد شد و آن موقع است که تلاوت ها اثرگذاری خاص خود را خواهد داشت.
همچنین در این مراسم از خانواده آیت الله مویدی قمی، مفسر قرآن که در فاجعه منا عروجی شهادت گونه داشت نیز تجلیل شد. همچنین از کتاب قاریان مهاجر الی الله نیز رونمایی شد.
بخش پایانی این مراسم نیز تجلیل از برگزیدگان دو رشته اذان و معارف قرآن کریم بود، در رشته اذان که تنها در بخش آقایان برگزار شد پنج برگزیده تجلیل شدند و در رشته معارف نیز 10 نفر در دو بخش آقایان و بانوان مورد تجلیل قرار گرفتند.

همچنین از برادر یکی از شرکت کنندگان رشته اذان در این دوره از مساقات که چند روز قبل از آغاز رقابت ها دار فانی را وداع گفته بود تجلیل شد.