صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۲۳۹۸
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹
مهمترین رویدادهای سیاسی هفته/

گروه سیاسی: نام‌نویسی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، تأیید مصوبه ضد ایرانی کنگره از سوی اوباما و بازدید رئیس جمهور از ستاد انتخابات کشور از جمله رویدادهای مهم سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

نام‌نویسی از داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی

نام‌نویسی از داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت هشت صبح روز شنبه در ستاد انتخابات کشور، فرمانداری های حوزه‌های انتخابیه اصلی و فرعی آغاز و تا پایان روز جمعه، چهارم دی ماه، به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت.
صلاحیت داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از پنجم تا 14 دی ماه توسط هیات های اجرایی بررسی می شود و پس از آن، افراد ردصلاحیت شده فرصت دارند از 16 تا 19 دی اعتراضشان را ارائه دهند تا هیات های نظارت بر انتخابات آنها را بررسی کنند و نتیجه را تا 26 دی به شورای نگهبان دهند.
شورای نگهبان نظر نهایی خود را نسبت به اعتراضات تا 16 بهمن اعلام خواهد کرد و در مرحله بعدی، اعتراض داوطلبان به این نظر شورا صورت می گیرد. اسامی نهایی در 20 بهمن از طرف شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام می شود و این وزارتخانه اسامی نامزدهای دارای صلاحیت را در 27 بهمن به حوزه های انتخابیه می دهد تا فردای این روز، فرمانداران اسامی را منتشر کنند.

دیدار رئیس مجلس سنای فرانسه با علی لاریجانی


ژرار لارشه، رئیس مجلس سنای فرانسه، روز شنبه با علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفت وگو کرد.
لاریجانی در این دیدار اظهار کرد: در ایران نگاه مثبتی به ملت فرانسه وجود دارد بالاخص که امام خمینی (ره) در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در آنجا حضور داشتند.
وی افزود: اکنون زمان مناسبی است که مراودات پارلمانی و اقتصادی میان دو کشور گسترش پیدا کند و به راه حل های مشترک برای برقراری امنیت در منطقه برسیم.
لاریجانی در این دیدار تاکید کرد: استفاده ابزاری از تروریسم عامل دیگری است که به گسترش گروه های تروریستی کمک کرده است،زیرا برخی از کشورها به دنبال مدیریت آنها و نه مبارزه و نابودی این گروه ها هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حل بحران در بسیاری از کشورهای درگیر در منطقه فقط با تشکیل دولت وحدت ملی قابل حل است، مانند کشور یمن که تا این دولت تشکیل نشود، درگیری ها ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: امیدواریم کشورهای غربی به این نکته توجه داشته باشند که حاکمیت کشورها باید با انتخابات و توسط مردم آن کشور تعیین شود و اگر کمکی می خواهد به کشورهای درگیر تروریست بشود، فقط باید در جهت مبارزه با گروهک های تروریستی باشد.
ژرار لارشه رئیس مجلس سنای فرانسه در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: این دیدار فرصت مناسبی است تا روابط میان ایران و فرانسه هر چه سریع تر گسترش پیدا کند و ما امیدواریم که سطح روابط پارلمانی با تلاش کمیسیون ها و گروه های دوستی دو کشور خیلی قوی تر از قبل شود.
وی افزود: مسئله ای که برای کشور فرانسه خیلی مهم است مبارزه با تروریسم است، زیرا ما خود به تازگی قربانی فعالیت این گروهک ها در کشور خود شدیم و این حادثه باعث شد تا عزم جدی تری نسبت به حل این بحران ها داشته باشیم.
رئیس مجلس سنای فرانسه در ادامه تصریح کرد: یک روز از تصویب قطع نامه می گذرد و این امر باید ما را به این نقطه برساند که هدف ائتلاف های تشکیل شده در درجه اول باید مبارزه با داعش و برقراری دموکراسی در سوریه باشد.
لارشه گفت: باید کشورها تلاش کنند تا امنیت را به کشورهای درگیر با ترویسم مانند سوریه، لبنان و یمن برگردانند تا از این طریق بتوانند درخصوص حاکمیت این کشورها به تفاهم برسند.
وی با ابراز ناخرسندی از کمک هایی که از سوی برخی کشورها به داعش می شود، اظهار داشت: تمام کشورها باید به دنبال عزم و اراده جدی و بین المللی برای نابودی گروهک های تروریستی باشند و نباید اینگونه تصور شود که حضور تروریسم می تواند حتی کوچکترین منفعتی برای کشوری داشته باشد.

اظهارنظر صالحی درباره بسته شدن پرونده پی.ام.دی

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، شنبه شب در برنامه نگاه یک با بیان اینکه پرونده ایران در 24 آذر بسته شد،افزود: موضوع ایران تحت عنوان پایش برنامه صلح آمیز در قالب برجام در دست بررسی خواهد بود.
وی درمورد مواردمطرح شده از سوی آژانس که البته برای جمهوری اسلامی ناخوشایند است،گفت: فراسازی نوترونی که آژانس اعلام می کرد نکاتی بود که در مجلات علمی خودشان به چاپ رسیده بود.
صالحی گفت: البته مطرح کردن یکسری مسائل به منظور توجیه افکاری عمومی آن سوی مرزها صورت می گرفت اما در بندهای قطعنامه صادرشده بر عدم فعالیت های غیرقانونی ایران تاکید شد و آمده است که فعالیت های جمهوری اسلامی در چارچوب آژانس صورت گرفته است.
وی درمورد عدم شفافیت در قطعنامه گفت:در زمان مشورت با ایران برای تهیه پیشنویس اولیه که غیرقابل قبول نیز از سوی ما بود، نظرات دریافت شد و 3 بند از خواسته های خود را حذف کردند.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: قطنامه تصویب شده تمامی خواسته های ما را برآورده کرد و تمامی قطعنامه ها لغو شده و پرونده بسته خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دو یا سه بند مورد مناقشه دلیلی برای بازگرداندن پرونده ایران به حالت قبل نخواهد شد ،گفت: دو یا بند نمی تواند مبنایی برای بازگرداندن پرونده به حالت قبلی باشدچراکه آژانس نیم تواند قضاوتی بنابر دلخواه خود انجام دهد و در غیر این صورت باید قضاوت بر اساس مستندات که لازمه آن نمونه گیری از محل های فعالیت هسته ای است ، انجام شود.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: قبول پروتکل الحاقی به این معنا نیست که آژانس هرکاری بخواهد می تواند انجام دهد و شامل یک دستور العمل خاص است که همه موارد در آن مشخص شده است.
صالحی گفت:درگزارش آمانو به درستی آمد که پرونده ای که فعالیت های گذشته و حال ایران را که در هر فصل مورد بررسی قرار می گرفت بسته شد.
وی افزود: دراین قطعنامه مواردی آمده که خیلی هم جهت با فعالیت های ما است و بعضی موارد هم درست نیست.
صالحی گفت: خود بنده هم منتقد بودم به برخی از مطالب این قطعنامه چرا که این خود آژانس است که باید کار خود را توجیه کند.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به نشست مطبوعاتی آمانو و سوال برخی از خبرنگاران خارجی مبنی بر تحت فشار قراردادن ایران طی چندسال و دلایل آن افزود: آمانو که ازاین سوال غافلگیر شده بود فقط گفت این فشارها به دلیل همکاری نکردن ایران بوده است.
وی خاطر نشان کرد: البته موضوع ایران همچنان دردستور کار آژانس است اما تحت عنوانی دیگر این موضوع پیگیری می شود.
صالحی تاکید کرد: در یکی دو بند از این قطعنامه اشاره شده به برخی از فعالیت های ایران تحت عنوان مسائل شبیه سازی و ... که باید بگویم که تمام این مسائل درآن سالها در مجلات آنها چاپ شده که اگر ما ریگی به کفش داشتیم این مسائل را اعلام نمی کردیم .
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: برای متخصصان و اهل فن اینگونه ادعاها معنایی ندارد همانطورکه خود آنها گفته اند که ایران فعالیتی نداشته است.
وی با اشاره به مشورت غربی ها با ایران برای تنظیم پیش نویس قطعنامه افزود: قطعنامه اولیه غیرقابل قبول بود و دو الی سه بند از مواردی که آنها می خواستند وارد کنند حذف شد و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم آن مواردی که ما مد نظر داشتیم در قطعنامه آمد و پرونده بسته شد.

شهادت سمیر قنطار در حمله هوایی صهیونیست‌ها


جنگنده‌های رژیم صهیونیستی شنبه شب یک ساختمان مسکونی در شهر جرمانا در ریف دمشق پایتخت سوریه را بمباران کردند که در این حمله تعدادی از شهروندان سوری از جمله آزاده اسیر و مجاهد مقاوم «سمیر القنطار» به شهادت رسیدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ترور سمیر قنطار در بمباران جنگنده های رژیم صهیونیستی را مصداق آشکار نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی یک دولت مستقل عضو سازمان ملل متحد و جدیدترین نمونه تروریسم دولتی سازمان‌یافته و نهادینه رژیم صهیونیستی دانسته و آن را به شدت محکوم کرد.

تأیید مصوبه ضد ایرانی کنگره از سوی اوباما

محدودیت‌هایی که اتباع 38 کشور را در صورت سفر به ایران، سوریه، عراق و سودان مجبور به اخذ ویزای مجدد برای ورود به آمریکا می کند، در چارچوب قانون بودجه سالانه آمریکا، به امضای رئیس جمهور باراک اوباما رسید.
بر این اساس، اگر شهروندان ۳۸ کشوری که تاکنون می توانستند بدون روادید به آمریکا سفر کنند که عمدتا کشورهای اروپایی هستند، در پنج سال گذشته به کشورهای ایران، عراق، سودان و سوریه سفر کرده باشند؛ باید برای ورود به آمریکا بار دیگر روادید بگیرند.
همچنین افرادی که تابعیت دوگانه این کشورها را دارند، از جمله ایرانی هایی که شهروند کشورهای معاف از ویزا مانند انگلیس، استرالیا یا فرانسه هستند نیز باید برای سفر به آمریکا روادید بگیرند.

درخواست 102 نماینده مجلس از دولت برای واکنش متقابل به مصوبه اخیر آمریکا

102 نماینده مجلس روز یکشنبه در تذکری خواستار اقدام متناسب و متقابل دولت در برابر مصوبه اخیر آمریکا مبنی بر ایجاد محدودیت در سفر به ایران شدند.
این نمایندگان ایجاد محدودیت موجود در مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا را مبنی بر تحریم اشخاصی که از 5 سال گذشته تا کنون به ایران سفر کرده یا سفر خواهند کرد، نقض صریح برجام دانسته و اقدام قاطع دولت ایران را در اجرای ماده 3 قانون اقدام متقابل و متناسب دولت ایران در اجرای برجام خواستار شده اند.

دیدار رئیس مجلس سنای فرانسه با رئیس جمهور

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی روز یکشنبه در دیدار ژرار لارشه با تاکید بر ضرورت بهره گیری از توانمندی ها و امکانات گسترده تهران– پاریس برای توسعه همکاری های مشترک، افزود: ایران و فرانسه باید از فضای پساتحریم و پسابرجام برای گسترش روابط و همکاری ها در همه عرصه های مورد علاقه، بیش از پیش استفاده کنند.
رئیس جمهوری، همکاری ایران و فرانسه در روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 و دستیابی به توافق را آغاز خوبی برای ایجاد تحرک در روابط تهران – پاریس برشمرد و خاطرنشان کرد: سفر مقامات و هیأت های بلندپایه اقتصادی و سیاسی فرانسه به ایران پس از توافق هسته ای نشان داد که دستیابی به توافق، سرآغازی برای ایجاد تحرک و توسعه همکاری ها و روابط میان دو کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تسلیت حادثه اخیر تروریستی در فرانسه به دولت و ملت این کشور و با اشاره به اینکه این حادثه و سایر حوادث تروریستی اخیر نشان داد که تروریسم تهدید و خطری بزرگ برای همه کشورها و ملت ها است، گفت: ایران امیدوار است عاملان این جنایت ها هر چه زودتر به دست عدالت سپرده شوند.
روحانی افزود: امروز گروه های تروریستی نظیر القاعده و داعش سودای تسلط بر منطقه را دارند و می خواهند این منطقه را به جولانگاه خود تبدیل کنند که این خطری برای جهان است و همه باید برای کاهش قدرت این گروه های تروریستی تلاش و مشارکت کنند.
وی از نفت و مواد مخدر به عنوان دو منبع اصلی درآمد گروه های تروریستی یاد کرد و با تاکید بر اینکه همه باید دست به دست هم داده و توان مالی این گروه های تروریستی را محدود و در نهایت آن را از بین ببرند، گفت: متأسفانه امروز برخی کشورها با ارایه امکانات و سلاح از گروه های تروریستی حمایت می کنند که البته شناسایی حامیان گروه های تروریستی کار دشواری نیست.
رئیس جمهوری با اشاره به بحران سوریه و ضرورت مبارزه با تروریسم به عنوان اولویت اصلی در این کشور با محوریت مردم، ارتش و دولت مرکزی گفت: اگر ساختار سیاسی در سوریه نیاز به اصلاح داشته باشد، این فقط از طریق برگزاری انتخاباتی آزاد و اراده مردم سوریه باید انجام شود.
روحانی با بیان اینکه تا زمانی که تروریست ها در سوریه حضور دارند و شرایط برای بازگشت آوارگان به این کشور فراهم نشده، نمی توان از دموکراسی سخن گفت، اظهار کرد: برای حل بحران سوریه نیاز به برنامه ریزی دقیق و رعایت اولویت ها است که ایران و فرانسه می توانند در این راستا همکاری و مشارکت خوبی با یکدیگر داشته باشند.
ژرار لارشه رئیس مجلس سنای فرانسه نیز با ابراز خرسندی از دیدار با رئیس جمهوری و تقدیر از پیام همدردی رئیس جمهوری و ملت ایران با مردم فرانسه در خصوص حوادث تروریستی اخیر این کشور، گفت: دولت و مجلس فرانسه اهمیت زیادی برای سفر رئیس جمهوری ایران به پاریس قایل هستند و امیدواریم این سفر در آینده ای نزدیک انجام گیرد.
لارشه همچنین با تجلیل از تاریخ و تمدن دیرینه ایران ، به توافق هسته ای تهران و 1+5 اشاره کرد و گفت: اعتماد در انجام توافق باید دو طرفه باشد تا بتوانیم به اهداف برنامه اقدام مشترک دست پیدا کنیم.

بازدید رئیس جمهور از ستاد انتخابات کشور

رئیس جمهور روز دوشنبه  برای بازدید از روند اجرایی انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به ستاد انتخابات کشور رفت.
روحانی پس از این بازدید و همچنین نام‌نویسی در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در سخنانی ایران را کشور قانون دانست و گفت: ما نخستین کشور منطقه هستیم که مسیر مدیریت را در مسیر آرای مردم قرار دادیم.
روحانی افزود: به نشاط در سایه رقابت نیاز داریم اما رقابت سالمی که پایانش منجر به دلگرمی، وحدت و انسجام بیشتر در کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: از تمام دست اندرکاران انتخابات، وزارت کشور، مجریان، هیات های اجرایی، ناظران و شورای نگهبان به خاطر بار سنگینی که بر دوش گرفته اند، تشکر می کنم که با موفقیت آن را به مقصد خواهند رساند.
رئیس دولت یازدهم ادامه داد: در نظام اسلامی و مردم سالاری دینی بازهم اولین کشور منطقه بودیم که انقلاب اسلامی را به ثمر نشاندیم و امروز آماده می شویم.
روحانی اضافه کرد: امسال سی و سومین انتخابات را داریم، انتخابات مجلس شورای اسلامی برای ما مهم است، چرا که که مرکز قانون گذاری کشور و مرکزی است که نمایندگان مردم بر دستگاه اجرایی کشور نظارت می کنند و با آرای این نمایندگان وزرا مجوز فعالیت،کار و مسئولیت را آغاز می کنند.
وی یادآور شد: همچنین امسال انتخابات مجلس خبرگان رهبری را داریم؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی مهمترین ستون این نظام است و اگر امروز در کشور، اتحاد، انسجام و هماهنگی است و می توانیم از مشکلات مهم به راحتی عبور کنیم در سایه ولایت فقیه و شخص ولی فقیه است و این یکی از ستون ها و ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران و مهمترین و بالاترین آنها است.
رئیس جمهوری ادامه داد: همچنین مجلس خبرگان رهبری مجلسی است که همواره برای روز مبادا آماده است و این برای ثبات سیاسی کشور بسیار مهم است و مردم احساس می کنند در هیچ شرایط و موقعیتی در کشور ما خلاء وجود نخواهد آمد، بنابراین مجلس خبرگان رهبری بسیار مهم است.
وی افزود: همه آن هایی که خود را برای خدمت به مردم صالح می دانند، چه در مجلس شورای اسلامی و چه در مجلس خبرگان رهبری باید به صحنه بیایند و نام نویسی کنند، از بعضی از دغدغه هایی که کنار و گوشه گفته می شود به آن دغدغه ها اعتنا نکنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: کشور ما کشور قانون است و شورای نگهبان بی تردید بر مبنای قانون عمل می کند و دولت، وزارت کشور، فرمانداران و استانداران نیز برمبنای قانون عمل می کنند و اگر خدای نکرده در گوشه ای از اجرا تخلف باشد، این دولت با شدت برخورد خواهد کرد.
رئیس جمهوری گفت: ما در پی برگزاری انتخابات صد درصد سالم و شکوهمند هستیم که باعث شکوه نظام خواهد بود، همچنین به دنبال برگزاری انتخابات رقابتی با مشارکت حداکثری هستیم که ان شاءالله دولت با هماهنگی و همکاری با شورای نگهبان این مهم را تامین خواهد کرد.

گزارش قشقاوی از پیگیری حقوقی فاجعه منا

معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: تا کنون وضعیت 10 نفر از مفقودان مشخص نشده است و بقیه جنازه ها تقریبا شناسایی شده اند که باید به کشور بازگردانده شوند.
قشقاوی افزود: البته در برخی از موارد لازم است خانواده های آن ها برای تطبیق و شناسایی بهتر به عربستان بروند.
وی ادامه داد: برخی از خانواده ها نیز بنا بر وصیت و یا نظر خودشان تمایل به دفن اجساد فوت شدگان خود در عربستان را داشتند که بهتر است تعداد اجساد دفن شده در عربستان از سوی سازمان حج و زیارت اعلام شود.
قشقاوی در ادامه درباره انتخاب وکلای داخلی و بین المللی برای پیگیری حقوقی فاجعه منا گفت:به نمایندگی هایمان گفته ایم تحقیق و جستجو کرده و استفسار کنند؛ به دلیل اینکه باید وکلایی در این زمینه انتخاب شوند که هم به قوانین بین المللی آشنایی داشته باشند و هم به فقه حنبلی.
وی افزود: مبنای اصلی محاکم داخلی عربستان فقه حنبلی است به همین دلیل وکلا باید به هر دو بعد تسلط داشته باشند چون اساس قضاوت در دادگاه های عربستان فتاوای فقهای حنبلی است و این مستلزم این است نمایندگی های ما مخصوصا در کشورهای عربی و اسلامی و در راس آن نمایندگی ما در ریاض و جده با مشاوران حقوقی در این زمینه مشورت کنند.

نشست خبری سخنگوی دولت


محمد باقر نوبخت روز سه‌شنبه در نشست خبری هفتگی در پاسخ به اینکه سخنگوی قوه قضاییه اظهاراتی را در خصوص برخی افراد مطرح کردند که شائبه بیان مواضع سیاسی از تریبون قوا و یا بروز اختلاف بین قوا شده است، گفت: بنده هم اجازه ندارم از تریبون دولت سلیقه سیاسی خود را بیان کنم. من موظف هستم نگاه دولت را بیان کنم و آقای اژه‌ای که قاضی محترمی هستند در اظهار نظر و بیان مواضع قوه قضاییه عدالت و انصاف را رعایت می‌کنند همچنان که اینطور بوده و خواهد بود.
وی اضافه کرد: اینکه بنا به پرسش شما تصور کنیم که مقصود از اظهار نظر آقای اژه‌ای افراد خاص بوده چنین استنباطی نداریم.
نوبخت در پاسخ به گلایه های مکرر مسئولان دولت از عملکرد رسانه ملی و اینکه با قرار داشتن در آستانه انتخابات دولت چه توقعی از رسانه ملی برای ایجاد مشارکت حداکثری دارد؟ گفت: رسانه ملی یک مجموعه با سلایق مختلف است اما اینکه قالب این سلیقه ها چیست را می توان به راحتی متوجه شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ما انتظار مجیزگویی رسانه ملی از دولت را نداریم ، افزود:اشکالی ندارد اگر سایتی از دولت انتقاد کند و یا تحلیلی ارائه دهد اما اگر خبرگزاری این اقدام را انجام دهد باید بر اساس اخلاق حرفه ای خود اقدام و منصفانه عمل کند.
نوبخت ادامه داد: انتظار از رسانه ملی این است که تریبون یک سلیقه خاص سیاسی که در انتخابات گذشته هم حضور داشته نباشد چرا که رسانه ملی است و برخی برنامه های غیرمنصفانه و با اغراض سیاسی خاص منتشر می شود، اگر چه در برخی موارد هم تلاش می شود خوب عمل شود بنابراین بطور یکپارچه نمی توان رسانه ملی را تخطئه کرد.
وی افزود: از رسانه ملی انتظار داریم چیزی که متعلق به ملت است و از سه قوا نظارت می شود را در نظر بگیرد چرا که این شبکه اپوزیسیون نیست به همین جهت نسبت به پخش مثبت تقدیر می کنیم و در این بخش منتقد هستیم .
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: ملت زیرکی داریم که همه موارد برایشان قابل درک است و هر چه گفته می شود را مردم قضاوت می کنند اما امیدواریم از این دست برنامه ها که رسانه ملی را از جایگاه خود در حد یک سلیقه سیاسی تنزل دهد، متفاوت عمل کند.
نوبخت درباره قانون جدید آمریکا درباره روادید و تاثیر آن در اجرای برجام گفت: روندی بر اساس برنامه زمانبندی برای فراهم شدن مقدمات اجرای برجام یعنی از زمان توافق تا اجرا انجام شد و همه اقدامات به همان ترتیب صورت گرفت که از جمله آن می توان به بسته شدن پرونده پی.ام. دی اشاره کرد.
وی توضیح داد: از رسانه‌ها به ویژه رسانه‌هایی که نگران بودند و دغدغه داشتند، انتظار است در مورد اقدام شورای حکام مبنی بر عدم انحراف فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران انعکاس شایسته داده شود چرا که موفقیت بزرگی بود.
سخنگوی دولت ادامه داد: برجام مسیر خود را دارد و اقداماتی که توسط دو طرف باید انجام شود و اقداماتی که نباید انجام شود نیز مشخص است، اینکه مجموعه ای از ارکان قدرت در آمریکا و کسانی در آنجا برای عدم توافق تلاش می کردند و باز هم اقداماتی انجام می دهند و یا از سوی دولت آمریکا اقدامی شبهه‌انگیز همچون موضوع روادید انجام شود، هر چند آنها می‌گویند که این اقدامات برای امنیت خودمان است اما از نظر ما مردود است.
نوبخت تاکید کرد: پیشرفت اجرای برجام منوط به یک خوشبینی کامل به طرف مقابل نیست، ما همواره اقداماتمان را متناسب با طرف مقابل انجام می دهیم.
وی افزود: هر گاه دولت آمریکا بخواهد از تعهدات خود عدول کند، جهان تنها آمریکا نیست بلکه یک مجموعه است. دیگر کشورها نیز اینگونه اقدامات آمریکا را محکوم می کنند کما اینکه اروپایی ها هم در این خصوص واکنش نشان دادند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: رئیس جمهوری به دفعات بیان کرده اند که دیوار تحریم ها فرو ریخته است و آن اجماع جهانی که آمریکا از آن سود می برد، دیگر وجود ندارد، ما هیچ نگرانی در این زمینه نداریم و هیچ چیزی را از دست نمی دهیم و بازگشت به فرصت و ظرفیت همواره برای ما فراهم است.
خبرنگاری از نوبخت پرسید که دولت ترکیه به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است، در این صورت روابط ایران و ترکیه چگونه خواهد بود؟ که وی گفت: مواضع ما با رژیم اشغالگر صهیونیستی کاملا مشخص است. ما در گذشته نیز نسبت به نوع مشاوره دادن به دولت ترکیه اظهار نگرانی کرده بودیم.

دیدار رئیس جمهور با مدیران و کارکنان وزارت اطلاعات


حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی روز سه شنبه در دیدار با مدیران، مشاوران و کارکنان وزارت اطلاعات اظهار کرد: همه باید برای تقویت وحدت و انسجام در کشور تلاش کرده و تا آنجا که می توانیم اختلافات را در مسیر حفظ وحدت کاهش دهیم.
روحانی با انتقاد از برخی اظهارنظرها که به دنبال ترویج اختلاف مسئولان قوا با یکدیگر هستند، گفت: امروز ولایت فقیه به عنوان سقف و خیمه ای در جامعه است که همه زیر لوای آن قرار داریم و به کوری چشم همه دشمنان اسلام و کسانی که به دنبال ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند امروز همه قوا در کنار هم و تحت هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسیر شکوفایی و رشد کشور تلاش می کنند.
روحانی، امنیت امروز ایران را در فضای ناامن منطقه، مثال زدنی دانست و با اشاره به وجود تهدیدات فراوان علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی دشمنان، تلاش های انجام شده در راستای برقراری امنیت در کشور و نقش حضور گسترده مردم در مراسم و مناسبت های گوناگون ملی و مذهبی در آرامش و امنیت، خاطر نشان کرد: ما باید قدردان همه کسانی باشیم که برای ایجاد و تقویت امنیت و آرامش در کشور فداکاری و تلاش می کنند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز به امنیت و ثبات ایران اسلامی در دنیا افتخار می کنیم و این موضوعی است که بسیاری از سران دیگر کشورها در ملاقات با مقامات ایرانی به آن اذعان دارند، گفت: زمانی بسیاری از کشورهای غربی و گروهک های معاند و دشمن با نظام، مصمم بودند تا ایران را ناامن ترین کشور در منطقه و مرکز ناامنی در جهان معرفی کنند، اما امروز ایران اسلامی پرچمدار امنیت و مبارزه با تروریسم در منطقه است و بسیاری از همان کشورها دست نیاز به سوی ایران دراز کرده اند.
روحانی رأی ملت ایران در انتخابات سال 92 به شعار مبارزه با افراط و خشونت را نشان دهنده علاقه و طرفداری ملت ایران به راه اعتدال دانست و خاطر نشان کرد: افراط هیچ گاه نتوانسته شرایط و نتایج مطلوب فراهم کند و مسیر اعتدال، مسیری است که اسلام به آن دستور داده و امام راحل نیز انقلاب را در این مسیر هدایت کردند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه هیچگاه طرفدار افراط نیستیم، اما این به معنای آن نیست که قدرتمند نبوده و از حق خود خواهیم گذشت، گفت: صلح، امنیت و ثبات در شرایطی به وجود می آید که قدرت ایجاد آن در جامعه وجود داشته باشد.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توافق ایران با 1+5 و قرار گرفتن در شرایط پسابرجام گفت: اقدام دولت در مذاکره با قدرت های بزرگ جهان، اقدامی ارزشمند بود، چرا که مذاکره کنندگان ما در هیچ یک از مراحل از موضع ضعف سخن نگفتند، بلکه با قدرت و منطق مذاکره کردند و توانستیم، قدرت سیاسی خود را با لغو قطعنامه های ظالمانه علیه ایران به جهانیان نشان دهیم و در حقیقت قدرت دیپلماتیک ایران در کنار اقتدار امنیتی ما رشد کرده است.
روحانی با اشاره به اذعان گزارش های سازمان های بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران، گفت: خوشبختانه مواضع جمهوری اسلامی ایران در همه مناسبات سیاسی، همراه با قدرت بوده است و همانگونه که در دوران دفاع مقدس با قدرت برای احقاق حقوق ملت ایران و مقابله با تجاوز زیاده خواهی دشمنان به میدان رفتیم، در مذاکره و توافق هم قدرتمندانه به دنبال حق خود خواهیم بود.
رئیس جمهوری لغو قطعنامه های بین المللی علیه ایران را به طور یکجا، افتخاری برای ملت ایران دانست و اظهار کرد: امروز توافق ایران در مذاکرات هسته ای و برجام دشمنان فراوانی دارد که در رأس آنها رژیم صهیونیستی و برخی افراطیون در آمریکا هستند. اما این نکته بسیار حائز اهمیت است که در اجرای برجام چگونه از فضای موجود و رفع موانع در مسیر پیشرفت کشور، استفاده کرده و با ایجاد تحرک در فضای اقتصادی بتوانیم برخی مشکلات را از پیش روی کشور برداریم.
روحانی با اشاره به ضرورت برگزاری انتخاباتی شکوهمند با مشارکت گسترده مردم بر رعایت حق الناس در انتخابات تأکید کرد و افزود: حق الناس تنها به معنای حفظ رأی مردم نیست، بلکه باید کمک کنیم تا همه کسانی که طبق قانون صالح هستند، بتوانند درعرصه رقابت حضور پیدا کنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه وزارت اطلاعات به هیچ حزب، جناح و گروهی تعلق ندارد، خاطر نشان کرد: امروز امانت بزرگی در اختیار وزارت اطلاعات قرار دارد که باید به خوبی از آن حراست شود، نباید نسبت به افراد قضاوت های نادرست و خارج از معیار قانون، اعمال شود و اجازه ندهیم تا عده ای بخواهند براساس علاقمندی های خود به افراد و یا جناحی خاص، معیارهای قانونی را نقض کنند.
روحانی با بیان اینکه اطلاعات جامعه امانت نزد وزارت اطلاعات است و این وزارتخانه در بررسی صلاحیت ها ، باید کاملا بی طرف و قانونی عمل کند، اظهار امیدواری کرد تا با حضور گسترده مردم شاهد برگزاری انتخاباتی قانونی ، سالم، پرشور و باشکوه در کشور باشیم.

آیت‌الله جنتی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله جنتی، دبیر شورای نگهبان، در مصلای امام خمینی(ره) اقامه می‌شود.
آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز سخنران پیش از خطبه‌ها خواهد بود.