صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۳۴۸۱
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۶
پژوهشگر و خوشنویس خط کوفی:

گروه ادب: پژوهشگر و خوشنویس تخصصی خط کوفی تاکید کرد: با وجود تلاش‌های صورت گرفته در قالب برگزاری کارگاه‌های تخصصی کتابت به خط کوفی، این روند با حمایت‌های دولتی سریع‌تر به نتیجه مطلوب می‌رسد.

سید محمدوحید موسوی جزایری، کاتب و خوشنویس خط کوفی که اخیرا کتاب «سوره واقعه به خط کوفی» به قلم وی منتشر شده است، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه با وجود تلاش‌های صورت گرفته در قالب برگزاری کارگاه‌های تخصصی کتابت به خط کوفی این روند با حمایت‌های دولتی سریع‌تر به نتیجه مطلوب می‌رسد، عنوان کرد: متاسفانه تاکنون هیچ نهاد دولتی از کتابت قرآن به خط کوفی حمایت نکرده و بنده با عشق و علاقه شخصی تلاش دارم با برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، خط کوفی را خوانا و جوانان را به کتابت با این خط ترغیب کنم.

موسوی جزایری افزود: در سال‌های اخیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی با هدف حمایت از کاتبان تأسیس شده ولی متأسفانه هیچ پشتیبانی از خطوط غیر از نسخ و ثلث انجام نمی‌دهد.
این کاتب تأکید کرد: خط کوفی دارای قابلیت‌های کاربردی بسیاری دارد و از این خط علاوه بر کتابت قرآن در کتیبه‌ها و سفالینه‌ها و ... نیز استفاده می‌شود.
این خوشنویس به خط کوفی درباره شیوه‌های نگارشی این خط گفت: علاوه بر خط کوفی اولیه می‌توان به دو شیوه بومی شده این خط یکی شیوه شرقی که در بخش‌های شرقی از جمله ایران، ترکیه و کشورهای مجاور رایج بوده و دیگری شیوه کوفی مغربی اشاره کرد. البته خط کوفی اولیه از جهاتی مهم‌تر است چون در تمام ممالک اسلامی رایج بوده و منحصر منطقه خاصی نبوده است.
خوش‌نویس کتاب «سوره واقعه به خط کوفی» افزود: خط کوفی اولیه ناخواناست ولی طی چند ساعت کلاس آموزشی می‌توان آن را خوانا و قابل نوشتن کرد.
وی همچنین گفت: به زودی کتاب جدید بنده در بررسی خطوط روی سکه‌ها منتشر می‌شود. همچنین کتاب خط کوفی به قلم من به زودی در ویرایش جدید عرضه می‌شود.
سیدمحمد وحید موسوی‌جزایری دارای مدرک کارشناسی گرافیک است. شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل فعالیت‌های پژوهشی متعدد و همچنین خلق اثر در زمینه خوشنویسی، به ویژه خط کوفی و یافتن «تراش قلم گمشده خط کوفی اولیه» در ابتدای شهریور 1392به این هنرمند نشان درجه یک هنری اعطا کرد.

نام برخی از کتاب‌های منتشر شده موسوی جزایری به این شرح است: «دانشنامه خط کوفی: به همراه مجموعه‌ای رنگی از آثار استادان و اشیای کهن کوفی»، «خط و خوشنویسی در سه جلد؛ جلد اول: خط کوفی؛ جلد دوم: سبک‌های نسخ و ثلث؛ جلد سوم: تایپوگرافی»، «سنگ نوشته‌های به خط ثلث در استانبول ترکیه»، «سنگ نوشته‌های خط کوفی، میراث فرهنگ جهانی» و « گنجینه سکه‌ها، آیینه تاریخ و هنر: آلبومی از سکه‌های دوران اسلامی در موزه حیدرزاده».

مجموعه آثار خوشنویسی به خط کوفی و دیگر خط‌ها و همچنین تایپوگرافی این هنرمند در کتاب‌هایی با نام‌های «نسیم شرق»، «مهر نگارین»، «مسیح جان» و «هفتم فلک»منتشر شده است.