صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۴۵۰۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد؛

گروه سیاسی: سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره اعلام عربستان مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با ایران گفت: وقتی روابط دیپلماتیک بین کشورها قطع می‌شود، توافقات و قرادادهای بین دو کشور نیز لغو می‌شود که مسئله حج یکی از قراردادهای فیمابین ایران و عربستان محسوب می‌شود.

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی ـ قضایی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به قطع یک‌جانبه رابطه دیپلماتیک عربستان با جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: وقتی روابط دو کشور قطع می‌شود طبیعتاً آثار و تبعاتی به دنبال خواهد داشت از جمله آنها عدم امکان اجرای توافقات بین طرفین یا روابط خاصی است که بین دو کشور ایجاد شده است.

وی گفت: یکی از مسائلی که میان ایران و عربستان وجود دارد، مسئله حج است که به صورت خاص برگزار می‌شود که با این اتفاق به صورت خودکار قطع می‌شود و ضرورتی ندارد که اعلام رسمی شود.

اسفنانی خاطرنشان کرد: وقتی روابط دیپلماتیک وجود نداشته باشد، امکان صدور روادید برای حجاج وجود نخواهد داشت و قطعاً تمایلی نیز از سوی طرف مقابل وجود ندارد.

اسفنانی گفت: از سوی دیگر مسئله حج تنها به مسئله صدور ویزا برای حجاج محدود نمی‌شود، بلکه علاوه بر حجاجی که به عربستان می‌روند، اعضای بعثه مقام معظم رهبری و مقامات سازمان حج و زیارت نیز آنجا حضور دارند که روابط دیپلماتیک جزو لاینفک وجود این مسائل است.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس افزود: وقتی روابط دیپلماتیک وجود نداشته باشد، صدور روادید امکان‌پذیر نیست؛ در این صورت مسئله حج تمتع نیز تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد مگر اینکه در شرایط بسیار خاصی کشور ثالثی رابط بین ایران و عربستان شود و یا حافظ منافعی بین طرفین معرفی شود تا از این طریق بخواهد اقداماتی در رابطه با مسئله حج انجام شود که به اعتقاد من با توجه به صدور روادید برای حجم زیادی از حجاح و نیز ضرورت حضور و اقامت مقامات بعثه و حج و زیارت در عربستان، این امر مقداری بعید به نظر می‌رسد.

وی با اشاره به ضرورت برگزاری حج به عنوان یک امر واجب و عاملی برای وحدت میان مسلمانان گفت: طبیعتاً حج یک واجب دینی است و نباید تحت‌الشعاع مسائل سیاسی قرار گیرد اما به لحاظ مسائل بین‌المللی، وقتی کشوری روابط دیپلماتیک خود را قطع می‌کند، جای هیچ مذاکره‌ای را باقی نمی‌گذارد.

اسفنانی در پایان تصریح کرد: آنچه به عنوان قطع اعزام زائران برای حج تمتع پس از قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران مطرح کردم، مبتنی بر اصول حقوقی است.

نظرات بینندگان
داغدار هموطن
|
|
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
بهتر.ما باید بعد فاجعه جانسوز منا,به علت بی کفایتی عربستان روابط دیپلماتیک خودمان را با آنها قطع میکردیم که بدانند چقدر مقصرند.ولی متاسفانه ما نشستیم و تماشا کردیم.
کامران
|
|
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
بنظرمن این 1 توفیق اجباری شد که از سعودیهای نجس فاصله بگیریمو به خودمون بیاییم و به هر قیمت ممکن پولهامون رو به جیب وهابیون سعودی نریزیم