در این دیدار جمعی از اصحاب رسانه، رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، یوسف افراش، معاون ارتباطات سازمان دارالقرآن الکریم، نمایندگان پایگاه بسیج سلمان فارسی، حسین جعفری از قاریان ممتاز و نصرتالله عارفحسینی از مجریان شبکه قرآن سیما حضور داشتند.
در ابتدای این دیدار، حمید حدیدی، یکی از اعضای ناحیه بسیج سلمان فارسی آیاتی از کلامالله مجید را قرائت کرد و در ادامه قربانی با اشاره به فعالیتهای ستاد شهدای قرآنی کشور، گفت: ستاد شهدای قرآنی در حال شناسایی شهدای فعال قرآنی است و این موضوع در تهران و کشور پیگیری میشود. سومین یادواره شهدای قرآنی9 دیماه سال جاری با حضور فعالان قرآنی و خانواده شهدای قرآنی در فرهنگسرای بهمن برگزار شد و در حال پیگیری این موضوع هستیم تا در سال آینده، همه استانهای کشور، یادواره شهدای قرآنی را برگزار کنند.
وی در ادامه افزود: هدف از حضور در منزل شهدای قرآنی و دیدار با خانواده آنها آشنایی با ابعاد مختلف زندگی این شهیدان است تا سبک زندگی آنها را به عنوان الگو و نمونه زندگی قرآنی به جوانان و جامعه قرآنی منتقل کنیم.
سپس پسر دایی و دوست نزدیک شهید شالچی در سخنانی گفت: رفتار و منش شهید از کود4کی با دیگران تفاوت داشت.
وی با اشاره به اینکه پدر شهید از یاران دیرین آیتالله کاشانی بود، افزود: پدر شهید سابقه مبارزاتی دیرینهای علیه رژیم طاغوت داشت و مجالس عزاداری و منابری که در مناسبتهای مختلف در خانه و همچنین مسجد جعفری برگزار میکرد، زبانزد بود. محمد نیز از همان آغاز آموزش قرآن و علوم دینی در تربیتش دنبال شد.
پسردایی شهید شالچی گفت: از دوران کودکی، ادعیه و قرآن را حفظ میکرد و اکثر جزءهای قرآن را حفظ کرده بود. محمد از شاگردان استاد موسویبلده در کلاسهای دارالتحفیظ خیابان ایران بود. در دوران نوجوانی وقتی فقط 16 سال داشت مدیریت واحد فرهنگی مسجد را برعهده گرفت و کلاسهای قرآنی را برای دانشآموزان برگزار میکرد. همیشه قرآن را همراه داشت و یکی از خصوصیات ویژه وی با وضو بودن وی بود. شهید شالچی هوش خیلی خوبی داشت و دانشآموز ممتاز و بسیار درس خوانی بود. اگر برخی اوقات معلم نمیآمد از وی برای تدریس در کلاس استفاده میکردند. بابت هیچ چیزی دروغ نمیگفت و اهل صداقت و راستگویی بود حتی در مواقعی که به ضررش تمام میشد. خودش همیشه با وضو بود و به دیگران هم تاکید میکرد که همیشه با وضو باشند.
وی افزود: همیشه یک قرآن همراه خود داشت. آن ایام قرآنهای چاپ شده خیلی غلط و مشکل داشت و شهید شالچی تا پاسی از شب مینشست و از روی یک قرآن صحیح که داشت، قرآنها را اصلاح می کرد. وی تمام دعای کمیل را حفظ بود و هرشب جمعه دو فراز از آن را در پاسهای شبانه تلاوت میکرد. هیچگاه سخن نسنجیدهای به زبان نمیآورد و در شوخیهایش نیز از الفاظ قرآن استفاده میکرد.
وی با اشاره به اینکه شهید شالچی متولد فروردین 1344 در تهران بود و اول خرداد 1367 در ارتفاعات شاخ شمیران به شهادت رسید، گفت: در جبهه هم همه دغدغه محمد ادامه برگزاری کلاسهای قرآن و حدیث مسجد بود. با اینکه از دانشجویان فعال رشته مهندسی کشاورزی بود ولی فقط سه ترم در دانشگاه تخصیل کرد و به دانشگاه انسانسازی یعنی جبهه حق علیه باطل شتافت.
در ادامه دیدار، افراش، آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کرد و درسخنانی با اشاره به اینکه تا سال 64 گاه قرآنهایی مغلوط چاپ میشدند اهتمام این شهید را به تصحیح قرآنهای مغلوط قابل تقدیر دانست.
این دیار با ابتهال فرازی از دعای کمیل توسط حسین جعفری، از قاریان بینالمللی قرآن کریم به پایان رسید.
کلامی از شهید
ای برادران، زمان زمان امتحان است. زمان جداشدن حسینیان از یزیدیان زمان است که دشمنان اسلام از هرطرف برای ضربه زدن به اسلام و انقلاب آمادهاند. زمان درنگ نیست. مسئله اصلی ما جنگ و حضور در جبهههاست. به آموزش عقیدتی و سیاسی و خودسازی خود توجه کنید. با مردم برخوردهای صحیح داشته باشید تا مردم با دیدن شما و عملکرد شما به طرف انقلاب و اسلام جذب شوند. سعی کنید زمان ماموریت و پاسداری با وضو باشید و خدا را در همه لحظات فراموش نکنید...