صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۶۶۹۶۱
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸
جواد شمقدری:

گروه هنر: رئیس سازمان سینمایی گفت: هنرمندی که عدالت‌محوری در آثارش جایی نداشته باشد، هنرمندی نیست که بتوان وی را انقلابی نامید.

جواد شمقدری، رئیس سابق سازمان سینمایی و کارگردان در گفت‌وگو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)درباره جایگاه انقلاب در سینمای کشورمان اظهار کرد: توجه و دقت به شهدای هنرمند هشت سال دفاع مقدس ما را به جایی هدایت می‌کند تا بتوانیم راحت‌تر درباره گفتمان انقلابی اسلامی حرف بزنیم. دلیل این ادعا نیز این است که این شهدا هنر خود را به سویی هدایت کردند که در آن افتخار و عظمت انقلاب اسلامی وجود داشت. بزرگترین و بهترین نمونه هم شهید سیدمرتضی آوینی است که تمام دانش و تجربه خود را در هنر انقلاب متجلی کرد.

وی افزود: البته هنر در گفتمان انقلاب اسلامی دارای شاخصه های زیادی است که المان‌های آن را در آموزه‌های انقلاب اسلامی می‌توان مشاهده کرد. همچنین در پیامی که حضرت امام (ره) در پایان جنگ به هنرمندان دادند هم می‌توان شاخصه‌های بسیاری از هنر انقلابی را مشاهده کرد، اما به هر حال «ظلم ستیزی»، «جنگ فقر و غنی»، «حق و باطل» و... از جمله آیتم‌هایی است که امام به آن اشاره داشتند.

کارگردان فیلم «طوفان شن» تاکید کرد: از نگاه من هنری که از شاخصه‌هاییگفتمان انقلاب اسلامی بری باشد، هنر نیست. برای همین است که حضرت امام (ره) بهترین هنرمند را شهدا می‌دانند که زندگی خود را برای برقراری حق فدا و در مقابل باطل ایستادگی کردند. نکته دیگر این‌که اگر هنری نسبت به عدالت بی‌تفاوت باشد از دیدگاه انقلاب اسلامی از حوزه هنر خارج است.

شمقدری به توضیح فوق اضافه کرد: هنر مد‌نظر گفتمان انقلاب، مسبب بیداری و آگاهی می‌شود. این ویژگی در مقابل هنر شیطانی است که در آن خدا و معاد جایی ندارد. نکته دیگر اینکه گفتمان انقلاب باعث می‌شود از غفلت و بی‌خبری دور بماند و به نوعی خود را مقابل آسیب‌ها بیمه کند.

کارگردان فیلم «طوفان شن» ادامه داد: برنامه‌های ارزشی در سینما که کنگره شهدای هنرمند هم یکی از آنهاست، باید تداوم داشته باشد، زیرا باعث می‌شود صحبت در این ‌‌باره (هنر انقلاب) بیشتر رواج داشته باشد و همین امر هم به خودی خود دستاوردهای مهمی در پی داشته باشد، هر چند نباید تصور کنیم که با برگزاری این قبیل رویدادها رسالت خود را انجام داده‌ایم، چون رسالت همه کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می‌کنند این است که با برداشتن پرچم شهدا، راه آنان را ادامه دهند.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: مطلب دیگر این است که باید از سوی مسئولان و بخش فرهنگی به هنرمندانی که توجه ویژه به گفتمان انقلاب را دارند، توجه ویژه شود. این نکته را هم باید بگویم که از توفیقات من در عرصه هنر این بود که با برخی شهدای هنرمند ارتباط و دوستی داشتم از جمله شهید آیت سیفی که فیلمبردار فیلم من بود و در کربلای 5 به شهادت رسید.

شمقدری در پایان تاکید کرد: شهدا به ما این پیام را داده‌اند که در راه انقلاب جان خود را هم فدا کنیم. نکته پایانی که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که نگذاریم بین شهدا و فرزندانشان گسیختگی به وجود آید. راه رسیدن به این امر هم بالا بردن آگاهی و شعور در جامعه است تا راه نفوذ دشمنان بسته شود.