کوروش زارعی، بازیگر سریال «کیمیا» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره حضورش در این سریال اینگونه اظهار نظر کرد: من تا به امروز در چهار کار جواد افشار (کارگردان کیمیا) نقشآفرینی کردهام، همچنین این همکاری را با محمدرضا شفیعی (تهیه کننده) نیز داشتهام. برای همین با کیفیت و جنس این دو سینماگر آشنا هستم. با توجه به این توضیحات وقتی آنها پیشنهاد همکاری به من را دادند، پذیرفتم، چون میدانستم. کاری که آنها پیشنهاد میدهند، مسلما کیفیت لازم را داراست. درضمن وقتی فیلمنامه را خواندم از نقش بسیار خوشم آمد، چون تا به حال چنین نقشی را تجربه نکرده بودم.
وی افزود: من در اکثر کارهایم یا نقشهای تاریخی ایفا کردهام یا مثبت. برای همین دوست داشتم، نقشی فراتز از آنچه که تا به امروز به من پیشنهاد شده را ایفا کنم. پس وقتی رل یک ساواکی به من پیشنهاد شد آن را پذیرفتم. دلیل دیگر برای پذیرفتن این نقش، این بود که نقشهای منفی قادرند مانورهای بیشتری برای بازیگر داشته باشد، چون کمتر پیش میآید که این قبیل نقشها با حاشیههای جدی مواجه شود. همین مسئله شده که عموما نقشهای منفی به لحاظ کیفیت بازیگری، بهتر از نقشهای مثبت باشد!
بازیگر فیلم «رستاخیز» درپاسخ به این سوال که وی به عنوان یک بیننده چه نمرهای به «کیمیا» میدهد؟ گفت: من اگر بخواهم درباره کیفیت این کار حرف بزنم شاید بگویند چون در آن حضور داشتهایم این حرفها را میزنم، اما واقعا ارزیابی من مبتنی بر علاقه شخصی نیست، زیرا معتقدم این کار توانسته مردم را راضی کند. گواه بارز این ادعا هم مخاطبان بسیار این سریال است. این اتفاق به خودی خود امری پسندیده است. همچنین قصهای که این فیلم دارد سه مقطع از تاریخ کشور را مد نظر قرار میدهد و این امر هم در تلویزیون ما به این صورت بیسابقه است که این هم یکی از امتیازات «کیمیا» شمرده میشود.
وی ادامه داد: پرواضح است که به این کار نقدهایی هم وارد است، چون تمام کارهای فاخر هم ایراداتی دارند، اما این امر مانعی نیست تا ما از امتیازات سریال سخن نگویم. در این زمینه میخواهم نکتهای را متذکر شوم. آنهم این است که مگر میشود سریالی را درباره انقلاب اسلامی ساخت ولی از آن نتوان ایرادات تصویری گرفت. دلیلم نیز این است که وقتی ما یک شهرک سینمایی نداریم تا بتوانیم آن مقطع (سال 57) را تصویر کنیم، چگونه میخواهیم در فضای موجب بدون هیچ اشکالی تصاویر بکر برداشت کنیم.
زارعی به توضیح فوق اضافه کرد: سریال «کیمیا» امتیاز بزرگی هم به خود به همراه دارد. آنهم این است که تاریخ را آنگونه روایت میکند که روی داده، همین نگاه هم سبب شده تا تماشاگر کار را بپذیرد. درضمن هدایت صحیح کارگردان از دیگر امتیازات این سریال است، چون هدایت این تعداد بازیگر آنهم در لوکیشنهای متعدد کار هر فیلمسازی نیست. درباره تیم بازیگران هم باید بگویم در چنین کارهایی ممکن است انتخابهای بدی نیز وجود داشته باشد، چون کارکترها بیشمار هستند، اما در این سریال اکثر کسانی که جلوی دوربین رفتهاند به خوبی از عهده نقش خود بر آمادهاند.
وی به توضیح فوق اضافه کرد: نقش تهیهکننده هم در کارهای به این بزرگی بسیار مهم است. در این کار شفیعی به خوبی نشان داد یکی از خوبهای سینما و تلویزیون است که به خوبی از عهده این قبیل کارهای بر میآید. مطلب دیگری که میخواهم به آن بپردازم بحث تدوین و فیلمبرداری این کار است که معمولا کمتر مدنظر اهالی رسانه و منتقدان قرار میگیرد. «کیمیا» تصاویر زیبایی دارد، چون تصویربرداری آن از استاندارد بالایی بهره برده است، همچنین تدوین مناسب سبب شده که طولانی شدن داستان سبب خستگی تماشاگر نشود.
زارعی در پایان تاکید کرد: امیدوارم از سریالهایی چون «کیمیا» حمایت شود، چون در شرایط فعلی کارهایی که بتواند تماشاگر را پای شبکههای داخلی نگه دارد، جز ضروریات است. این اتفاق همه بسیار جدی است و نباید به آن به صورت سادهانگارانه نگریست.