قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر ضرورت رعایت اخلاق در عرصه انتخابات اظهار کرد: یکی از آرزوهای مردم این است که افرادی که وارد عرصه انتخاباتی میشوند، حرف و عملشان یکی باشد و آنچه میگویند با آنچه اتفاق میافتد یکی باشد.
وی افزود: اگر نظام مردمسالاری دینی برای دنیا حرف جدیدی دارد به خاطر این است که مبتنی بر آموزههای قرآنی، نبوی و اهلبیتی(ع) است و این اعتقادات باید در عمل نیز جاری و ساری شود.
جعفری معادباوری را یکی از مسائل مهم اعتقادی عنوان کرد و گفت: افرادی که به عرصه انتخابات وارد میشوند باید بپذیرند که آنچه امروز انجام میدهند باید فردا پاسخگو باشند؛ اینکه میگویند در قبال دیگران اثباتی صحبت کنید و نه تخریبی، از همین بابت است، یعنی به جای اینکه سلبی کار کنیم و برای بالارفتن از دیگران پلکان بسازیم، پر پرواز پیدا کنیم.
وی افزود: اگر پر پرواز پیدا کردیم ارزش دارد وگرنه اینکه ما دیگران را تخریب کنیم که خود بالا برویم ارزشی نخواهد داشت؛ همانطور که امام علی(ع) میفرمایند: کسی که با گناه پیروز شود در واقع شکست خورده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: باید کاری کنیم که در این عرصه اولاً در پیشگاه خداوند متعال و سپس در محضر مردم روسفید باشیم بنابراین باید حتماً مسیرهای درست را طی کرد و با مردم روراست بود.
جعفری با بیان اینکه مردم تشنه واقعیت، راستگویی و صداقت هستند، گفت: نباید در توانمندیهای خود تدلیس کنیم؛ به این معنا که خودمان و طرفدارانمان از ما چیزی بسازند که واقعیت ندارد.
وی ادامه داد: وعدههای بیجا که نشدنی است نباید به مردم بدهیم چرا که در درازمدت به ضرر مردم خواهد بود.
این نماینده مجلس نهم حمایت گروههای قدرت و ثروت از برخی کاندیداهای خاص را از دیگر مصادیق بداخلاقی انتخاباتی عنوان کرد و گفت: توصیهای که در این راستا به دولت داریم این است که از افراد خاصی حمایت نکند؛ مجریان قانون امکاناتی در اختیار دارند که باید مراقب باشند از آنها برای حمایت از برخی شخصیتهای استفاده نکنند.
وی تأکید کرد: باید فضایی اخلاقی بسازیم به این معنا که همه خود را عرضه کنند و مردم فضایی مثبت نمایندگان خود را انتخاب کنند؛ البته یکی از آسیبهای نظامهای مردمسالار که از گذدشته دور هم مطرح میشده، دسیسههای انتخاباتی است؛ بر این اساس گاه افرادی موجهایی ایجاد میکنند که احساسات قومی، منطقهای و طایفهای افراد را تحریک کنند که این مسئله گاه محله به محله دشمنی ایجاد میکند به طوریکه پس از انتخابات نیز کینهها ادامه پیدا میکند.
جعفری همچنین اظهار کرد: شایعهپراکنی نیز چه در مورد اشخاص، چه در مورد گروهها و چه در مورد اصل نظام خیانت بزرگی است و غیر واقع جلوه دادن واقعیتها و یا پنهان کردن واقعیتها خلاف اخلاق است؛ اگر این مسائل مراقبت نشود آسیبهای آن در جامعه بروز و ظهور پیدا میکند.