به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سردار سیدمحمدرضا سید احمدیان معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا در نشست خبری اولین همایش ملی پلیس، روانشناسی و مشاوره که امروز 3 بهمنماه برگزار شد، گفت: همایش ملی پلیس، روانشناسی و مشاوره 7 و 8 بهمن ماه برگزار خواهد شد که در آن دو پنل تخصصی و 16 کارگاه روانشناسی خانواده پلیس، راهکار پیشگیری از آزارهای جنسی، خودکشی، خودزنی و دگرزنی، روانشناسی ترافیک، روانشناسی اعتیاد و ... برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این همایش، 27 سخنرانی شامل 5 سخنرانی ویژه و 206 پوستر برگزیده و 332 مقاله دریافت شد. همچنین 1300 نفر برای شرکت در همایش ملی پلیس ثبت نام کردند که 436 نفر خارج از ناجا هستند.
سید احمدیان تصریح کرد: مفاهیم و مبانی نظری علم روانشناسی و پلیس، ظرفیت و کارگروه علم روانشناسی سلامت در محیط پلیس، مطالعات تطبیقی آخرین دستاورهای جهان، روانشناسی انتخاب یا روانسنجی و ... از محورهای اصلی همایش ملی پلیس، روانشناسی و مشاوره است.
وی افزود: روانشناسی جرم، روانشناسی بحران، روانشناسی قربانی، اعتیاد، روانشناسی خانوادههای پلیس، روانشناسی مهارتهای ارتباطی، سبک زندگی، روانشناسی اجتماعی با رویکرد شبکههای مجازی، روانشناسی شخصیت ضد اجتماعی ازجمله محورهای این همایش است.
معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا با بیان اینکه همایش ملی پلیس، موضوعی مشترک بین علم روانشناسی و پلیس است گفت: این همایش سبب میشود روانشناسی در کنار مأموریتهای پلیس به روز شود و پلیس خدمات بهتری را در راستای تأمین امنیت مردم انجام دهد.
وی ادامه داد: در انتهای این همایش بیانیهای صادر میشود که هر دو سال مداخلات روانشناسی و پلیسی به صورت علمی در جهت کاهش آسیبهای روانی کنترل شود.
سید احمدیان خاطرنشان کرد: از سال 90 تا 94 آمار خودکشیها بین کارکنان پلیس و سربازها کاهش یافته است. تمامی یگانها از نظر سختی کار و استرس مورد تأیید ستاد کل هستند و برای آن ها نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.
معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا گفت: با توجه به استرسزا بودن مأموریتهای پلیسی، نیروی انتظامی سعی کرده تا در هنگام جذب نیرو سلامت روانی متقاضیان را مورد سنجش قرار دهد و از کسانی استفاده کند که از نمره سلامت روانی مطلوبی برخوردارند.معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا با اشاره به راهاندازی معاونت سلامت، ایمنی و محیط زیست(سام) در بازرسی ناجا از پایش سلامت روانی سربازان توسط فرماندهان نیروی انتظامی خبر داد و بیان کرد: فرماندهان نیروی انتظامی موظفند در صورت مشاهده علائم روانی در پرسنل و سربازان سریعاً موضوع را به معاونت مربوطه اطلاع دهند و با توجه به این علائم تسهیلات ویژهای از جمله مرخصی به آنها اعطا کنند.