صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۷۱۳۴۶
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۳
شورای ارتقاء و تحول علوم انسانی بررسی کرد:

گروه دانشگاه: در جلسه یکصد و سیزدهم شورای تخصصی ارتقاء و تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس رشته روانشناسی دین در مقطع کارشناسی ارشد، مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه با رأی اعضای شورا، مهناز توکلی، عضو گروه عرفان اسلامی دانشگاه شهید بهشتی، به عضویت کارگروه مطالعات زنان شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی انتخاب شد.

در ادامه جلسه، گزارش کارگروه روانشناسی پیرامون تأسیس رشته روانشناسی دین در مقطع کارشناسی ارشد ارائه شد.

در این گزارش با اشاره به اشتراکات روانشناسی دین با روانشناسی و دین‌شناسی در تشریح اهداف این گرایش، نقد و بررسی نظریات رایج روانشناسی دین و تبیین نظریه اسلام در این بخش مورد اشاره قرار گرفته است.

پس از آن اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که از جمله آنها می‌توان به مواردی نظیر تبیین دقیق تفاوت روانشناسی دین و روانشناسی دینی، لزوم نظریه‌پردازی در این زمینه به منظور پاسخگویی به نظریات مطرح در این حوزه، جدی‌تر گرفته شدن مبحث انسان‌شناسی دینی، دقت در ارائه سرفصل‌های گرایش مزبور و حفظ جنبه نقادی در این سرفصل‌ها، تربیت استاد توانمند و مسلط به مبانی موضوع به منظور تدریس بهینه این گرایش، ترسیم ارتباط بین روانشناسی دین و روانشناسی دینداران، عدم اختلاط عنوان گرایش‌ها و سرفصل‌های ذیل گرایش، تقدم روانشناسی اسلامی بر روانشناسی دین، توجه به خاستگاه روانشناسی دین غربی و ابتناء این شاخه از روانشناسی بر مسیحیت و ارتباط میان روانشناسی دین و کلام جدید، اشاره کرد.

مخبر دزفولی هم در این جلسه طی سخنانی گفت: آنچه که مشاهده می‌شود، لزوم تولید ادبیات و گفتمان پیرامون موضوع مهم و حساس روانشناسی دین است و متأسفانه در این زمینه ضعف جدی داریم.

وی افزود: به نظر می‌رسد «روانشناسی دین» اولویت اصلی برای تلاش در مسیر تحول و ارتقاء علوم انسانی نیست و مباحثی مانند «روانشناسی خانواده» باید در اولویت قرار بگیرند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: لازم است برنامه درسی با توجه به نظرات ارائه شده، اصلاح و ویرایش شود.