صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۷۵۵۰۲
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
رویکرد جدید برگزاری جشنواره «تئاتر رضوی»/1

گروه هنر: ایجاد بخش بین‌الملل در یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی اقدامی شتابزده است که با زیرساخت‌ها و کمبود شرایط سخت‌افزاری میزبان آن همخوانی ندارد.

عباس جان‌فدا، نویسنده و کارگردان «تئاتر رضوی» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: با نگاه به فراخوان یازدهمین جشنواره «تئاتر رضوی» به روشنی می‌توان دریافت که تغییراتی کمی و کیفی قابل ملاحظه‌ای در این دوره از جشنواره را شاهد خواهیم بود. اختصاص بخشی به تئاتر خراسان در این دوره از جشنواره، الحاق بخش نمایشنامه‌نویسی و همچنین ایجاد بخش بین‌الملل از جمله رویکرد‌های مثبت این دوره از جشنواره است.

وی ادامه داد: از همان ابتدا نیز باید تمام متعلقات جشنواره «تئاتر رضوی» یکجا تجمیع می‌شد و این گونه نبود که مثلاً جشنواره «تئاتر رضوی» به میزبانی استانی برگزار شود و برگزاری جشنواره «نمایشنامه‌نویسی رضوی» را استانی دیگر به عهده بگیرد و امیدوارم با این شیوه برگزاری علاوه بر منضبط شدن روند برگزاری جشنواره، شاهد صرفه‌جویی در هزینه‌ها و به تبع آن رونق اعتبارات و بودجه در قالب یک جشنواره واحد و منسجم باشیم.

کارگردان نمایش رضوی «دو چرخ موازی» تصریح کرد: رویکرد جدید مسئولان دبیرخانه جشنواره سراسری «تئاتر رضوی» و تغییراتی که در بعد ساختار اجرایی این جشنواره شاهد آن هستیم، همگی نشان از آن دارد که مسئولان ستاد برگزاری از زمان برگزاری اختتامیه دهمین دوره این جشنواره در تکاپو بوده‌اند تا با بررسی ادوار گذشته جشنواره، شرایط و روند برگزاری آن را آسیب‌شناسی کرده و به اعمال تغییرات در آن بپردازند.

جان‌فدا در ادامه گفت: با این وجود معتقد هستم که تغییرات در ساختار اجرایی جشنواره‌ای همچون «تئاتر رضوی» باید تدریجاً اتفاق بیفتد و مسئولان به دور از هر نوع شتابزدگی و با واقع‌بینی به این امر اهتمام داشته باشند؛ مثلاً در دوره یازدهم تنها شاهد الحاق بخش نمایشنامه‌نویسی به جشنواره باشیم و در دوره‌های آتی و با تأمین مایحتاج و تجهیز ابعاد سخت‌افزاری زمینه را برای برگزاری بخش بین‌المللی جشنواره فراهم کنیم.

کارگردان نمایش دفاع مقدسی «92 درصد زندگی» تأکید کرد: باید ابتدا بررسی شود که بجنورد به عنوان میزبان جشنواره تا چه اندازه آمادگی پذیرش گروه‌های خارجی علاقه‌مند به شرکت در جشنواره «تئاتر رضوی» را داراست؟ به نظر می‌رسد اگر معنای ایجاد بخش بین‌الملل در جشنواره «تئاتر رضوی»، تولیدات مشترک کارگردانان و عوامل ایرانی با گروه‌های خارجی باشد، این امر تنها یک بزک جشنواره‌ای محسوب می‌شود و هیچ آورده فرهنگی برای ما در پی نخواهد داشت.

وی در پایان گفت: بهتر است با فراهم‌ آوردن زمینه‌های لازم و تجهیز امکانات و زیرساخت‌ها و مطلوب‌سازی آنها، شرایط را برای حضور گروه‌های خارجی در این جشنواره و ارائه کارهای فنی و کیفی که بتواند به تعاملات فرهنگی بیشتری با محوریت فرهنگ رضوی ختم شود، مهیا کنیم.